Kirjoittanut

Vihjeiden taso

Saavatko vihjeiden laatijat mitään palautetta työnatajaltaan ja seurataanko vihjeiden laatua millään mittarilla esim. 7 oikein lehdessä? Tuntuu uskomattomalta, että hyvin usein pohjille pelattua ja voittanutta hevosta ei ole vihjeissä huomioitu ollenkaan (esim. Valentine Kemp) Kouvolassa ja sitten on tiettyjä hevosia joita hehkutetaan aina illasta toiseen ilman mitään perusteita esim. (Wind Farming) Kouvolassa. Tuntuu, että esim. 7 oikein lehdessä vihjeiden laatu vaihtelee aivan tolkuttomasti laatijan mukaan.

Vastaukset

Kirjoittanut

Jos pelaa vihjeiden mukaan niin

Kannattaa tyytyä tulokseen tai lopettaa valittaminen.
Jos ei saa koskaan mitään kiinni niin kannattaa lopettaa koko homma.

Tosin joillakin tuntuu olevan elämäntehtävä kytätä kuinka muilla osuu/menee ohi.

No jos saa siitä jotain kiksejä niin ei siinä mitään.

Kirjoittanut

julkisten vihjeiden laatija

on asemansa vanki. Näin minä olen asian ymmärtänyt. Ei siellä suuremmin käy sooloilu pirtaan. En tosin osaa sanoa, tuleeko palautetta minkä verran päätoimittajalta tai kollegoilta. Jos Vind Farmingista sanoo ettei kuulu lapulle ollenkaan, voi päätoimittaja ehkä jyrähtääkin. Yleensä vihjeet ovat tutun turvallisia, siis sellaisia mitä voi ounastella itsekin jos raveja on vähänkään seurannut. Sen verran itse on tullut raviloissa pyörittyä, ettei toimittajia kateeksi käy. Melko mahdoton sarka heillä on edessään. Yllättäjät löytyy revityksiin, mutta ei varmastikaan siitä syystä ettei lehtien vihjaajilla olisi näkemystä, vaan siksi että vihjeet joudutaan laatimaan kaikkia palveleviksi yleisluontoisiksi ja suuntaa-antaviksi.

Jos aprillipäivänä olisi Hyvönen vihjannut Mimosa Thumperia, olisi hänet naurettu pihalle jos hevonen ei olisi voittanut. Meikäläinen olisi hyvinkin voinut ottaa hevosen listoille ja panna rivin tänne näytille eikä siitä olisi kukaan korvaansa lotkauttanut. Näitä superyllättäjiä näkee rivien jatkona tällä palstalla aika runsaasti. Lehteen ne eivät oikein sovi kun tarkoitus on antaa yleiskuva lähdöstä ja sen hevosista. Mutta tämä on vain minun näkemykseni asiasta.

Tietoa varmasti on, mutta toimittaja joutuu toimimaan aina tietyssä limiitissä suurta yleisöä palvellakseen.

Kirjoittanut

Vihjeiden sisältö

En tiedä palautteista tai vihjeiden laadusta sinänsä, mutta karkeasti ottaen vihjeillä on kaksi päätehtävää:

1) Asettaa lähdön hevoset järjestykseen joko voittotodennäköisyyksien tai pelimielessä kiinnostavuuden suhteen. Tämä voidaan tehdä joko prosenttiarvioiden tai A/B/C-rankingien avulla.

2) Muodostaa omien näkemystensä pohjalta peliprosentteihin verraten mielekäs vihjerivi.

Kohtaa 2 ei voida käytännössä tehdä etukäteen, koska ei tiedetä hevosten peliosuuksia. Sen sijaan on tyydyttävä tekemään jonkunlainen vihjerivi, joka vaikuttaa järkevältä. Tämä rivi ei aina tunnu järkevältä, eikä tietenkään voi sisältää kaikkia suosikeita. Kuitenkin nämä tutun turvalliset vihjerivit ovat sinänsä helppoja, että niistä on helppo tehdä järkeviä prosenteista riippumatta.

Tämäkään ei kaikilta onnistu, puhumattakaan pelimielessä järkevistä suosituksista. Ei edes kyseisenä ravipäivänä. Se taas on ihan toinen tarina.

Rakensin huvikseni lauantaina 7 oikein-lehden vihjeiden pohjalta T75 systeemin. Prosenttiarvioiden ja peliprosenttien pohjalta sain aikaan n. 50e rivin, joka oli ihan järkevä. Ei osunut, mutta sehän ei vihjerivin arvostelun perusta tässä tapauksessa olekaan.

Kirjoittanut

Osumia haetaan

On lehtiä, joita vihjeillä myydään ja on lehtiä, joissa vihjeitä julkaistaan lukijakunnan palvelemiseksi. Osumia kalastellaan kummankin lehtityypin vihjeissä, mutta niiden luonne on hieman erilainen.Päätoimittajat harvemmin vihjeistä jyrähtelevät kummassakaan lehtityypissä.

Kirjoittanut

hyviä ajatuksia

Se mitä omassa kirjoituksessani ajoin takaa on I.K:n näkemys siitä, että yksityisenä ihmisenä jokaisella on oikeus olla mitä mieltä tahansa, mutta julkisena viranhaltijana sitoutuu tiettyihin ennakkoehtoihin. Rinnastan tässä yhteydessä ravilehtien toimittajat julkisiin viranhaltijoihin.

Jokainen voi olla yksityishenkilönä evoluutiosta mitä mieltä haluaa, mutta julkisena viranhaltijana sitoutuu opettamaan normien mukaisesti. Jos papiksi haluaa, on turha selitellä omantunnon kysymyksenä, etten minä mihinkään Jumalaan usko. Siis julkisesti. Ei yksityisenä ihmisenä.