Kirjoittanut Pekso
Pysyvä linkki tähän keskusteluunT75 hajotus/Fintoto
Fintoton pelisivuilla on mahdollisúus tehdä T75 hajotus. Löytyykö em. hajotuksen tekemiseen ohjeet jostakin? Minulle ei vaan muuten tuo systeemi oikein aukene.
Fintoton pelisivuilla on mahdollisúus tehdä T75 hajotus. Löytyykö em. hajotuksen tekemiseen ohjeet jostakin? Minulle ei vaan muuten tuo systeemi oikein aukene.
Konkreettisen "kupongin" täyttämisen osalta ohjeet varmaan löytyy.
Hajoitusten tekemisen filosofiasta ei välttämättä löydy - se on enemmän sisäistämiskysymys. Jos ei koe pelaamisessaan kaipaavansakaan hajoitusmahdollisuutta, ei niitä kannata vaan sen vuoksi käyttää, että joku muu niistä tykkää.
Eli ohjeita voisi kirjoitella enemmänkin, jos tietäisi, minkätyyppiselle ohjeelle on tarvetta.
Filosofinen kysymys eikä sitä kannata käyttää jos muut käyttävät. No huh, huh !
Tarkemmilla sanavalinnoilla:
Hajoitusta ei kannata käyttää pelkästään ainoastaan sen vuoksi, että muutkin käyttää. Olen faktisesti saanut todistaa viime aikona sellaista hajoitusten käyttöä, että pelaajalla ei ole itsellään ollut mitään käsitystä siitä, onko peli kiinni vai ei. Kaikki hevoset oli jotenkin pelissä mukana, mutta muuten pelaaja ei ollut ollenkaan miettinyt, mitä ne omat muut valinnat siinä kupongin täytössä tarkoittavat.
Sanaa filosofia käytetään jonkin verran myös tarkoituksessa "perusajatus", eikä sillä silloin ole yleensä mitään tekemistä varsinaisten filosofisten kysymysten kanssa.
Alkuperäisessä viestissäni kaipailin juuri ohjeita hajoituksen tekemiseen sekä tietenkin siihen, mitä "hajotus" ylipäätään tarkoittaa. Fintoto tarjoaa hajotus mahdollisuutta pelisivullaan ja toivoisin, että siellä olisi myös jnkinlaiset persusohjeet. Varmaan auttaisi siihenkin, että pelaaja oikeasti tietäisi mitä on tekemässä.
Toivoisin tämän pysyvän kehitysideana. Ei oikein mene homma eteenpäin jos aletaan filosofoimaan.
on varsin yksinkertainen: rivien eli rahan säästö pudottamalla suuresta raamista eli perusjärjestelmästä epätodennäköisimmät rivit pois.
Ensimmäinen tehtävä on valita joka lähtöön hevoset, joilla katsoo olevan niin suuret mahdollisuudet voittaa lähtö, että ne on syytä ottaa mukaan raamiin. Ne joita ei kelpuuteta, ovat ns. tappoja.
Toinen vaihe on jakaa valitut hevoset luokkiin niiden voitonmahdollisuuden perusteella. Luokkaan A valitaan oma ykkössuosikki tai vaikean valinnan edessä tasaveroiset kaksi hevosta. Useampikin käy, mutta se nostaa vastaavasti hajotuksen hintaa.
B-ryhmään valitaan muut pelihevoset, eikä niitäkään saa olla kovin monta säästöä ajatellen. C-ryhmään valitaan mahdolliset yllättäjät ja Fintotolla käytössä olevaan D-ryhmään varsinaiset skrellit eli pommit. D-luokka tulee mielestäni kyseeseen lähinnä Toto65-ja Toto75-peleissä, Toto4- ja Toto5-peleissä ABC ja joskus vain AB riittävät.
Kaikissa lähdöissä ei ole pakko käyttää kaikkia luokkia, voi siis tyytyä pelkkään A- tai AB-luokkaan, jos katsoo selviävänsä lähdöstä yhdellä tai muutamalla hevosella. Vaikeimpiin lähtöihin voi sitten mahduttaa runsaasti yllättäjäehdokkaita.
Rivien säästö perustuu faktaan, että eniten pelatut myös voittavat keskimäärin eniten lähtöjä. Oikean Toto75-rivin voittajajakaumassa on melko tavallinen yhdistelmä kolme ykkössuosikkia, kolme ns. pelihevosta ja yksi yllättäjä, joka joskus on jättisellainen. Tähän perustuen voi oman osumavaatimuksensa seitsemään lähtöön rajata esim. seuraavasti: A-hevosia 3-7 kpl, B-hevosia 0-3 kpl, C- ja D-hevosia 0-1 kpl.
Mainitulla pelatuimmuuteen perustuvalla raamilla on se huono puoli, että sillä ei kovin suuria voittoja ole odotettavissa. Jos vähintään viisinumeroiseen eurolunastukseen pyrkii, kannattaa nostaa rohkeasti A-luokkaan jokin oma ideahevonen, joka tuntuu liian vähän pelatulta omaan arvioon verrattuna. Toinen tapa on laajentaa C/D-luokkien osumaraamia, mutta se voi nostaa pelin hinnan jopa moninkertaiseksi, jos niissä on normaaliin tapaan enemmän hevosia kuin A/B-luokissa.
Jos haluat kokeilla hajotusta Lappeenrantaan, klikkaa Toto75-hajotus, sitten valitsemasi hevoset luokittain kaikkiin lähtöihin ja vielä kunkin luokan hevosten osumaraamit omaan ruudukkoonsa. Sitten klikkaat ruudun LASKE, jolloin pieniin järjestelmiin ja hajariveihin jaettu hajotus ja sen alla hinta tulevat näkyviin. Sitten voit joko hyväksyä tai hylätä pelisi. Jos se maksaa liikaa, on hevosia karsittava kunnes sopiva hintataso saavutetaan. Ei ole ylivoimaisen vaikeaa.
PJK- muuten tarkoitti, että jos kuvaamani yhden kupongin pelaamiseen verrattuna paljon enemmän aikaa ja vaivaa vaativa pelitapa ei sinulle sovi, niin miksipä sitä väkisin harjoittaisit.
Kiitos Nastikselle asiallisesta vastauksesta. Pelaillaan, harjoitellaan ja toivottavasti joskus aina välillä voitetaankin.
Viestiketjulle toivon myös jatkoa !
Nastis kuvasi hyvin tuon perushajotuksen mallin. Tuossa konkreettisessa ehdotuksessa on pari hienosäätöä. Jos kuuden lähdön jälkeen on tullut 3kpl A hevosia ja 3 kpl B-hevosia, saa viimeiseen tulla A-, C- tai D-hevonen, mutta ei B-hevosta. Tuo on tavallaan epäloogista. Toki säännön voi antaa minkälaisena vain.
Toinen asia on se, että jos C- ja D-hevosille on sama osumissääntö (esimerkissä 0-1kpl), ne ovat pelillisesti täysin identtisiä. On aivan turha käyttää aikaa hevosten rankeeraukseen C- ja D-kategorioiden välillä, kun viisas kone laittaa ne aina identtisesti samoille pelikupongeille.
Filosofian minä tiivistäisin hiukan eri sanoilla. Kyse on mielestäni siitä, että mahdollistetaan useampien pelihevosten pelaaminen säästämällä jollain periaatteella. Usein se periaate on tuo, että rajataan ne hulluimmat yhdistelmät pois, mutta se voi olla mikä vaan. Voidaan rajata myös maistumattoman pienikertoimiset rivit pois peleistä - konekin tekee ihan niin kuin siltä pyydetään.
Esimerkiksi T4:ssä 4 hevosta joka lähtöön maksaa 51,20. Hajotuksessa voi samalla rahalla esimerkiksi pelata hevosia lähtöihin 5,5,6 ja 6 kpl, kun rajaa yllättävimmät rivit ulos.
Tuo hinta tulee sillä, että on joka lähtöön 1kplA, 2kplB ja 2-3kplC-hevosia, ja antaa säännöksi 1-4A, 0-3B, 0-1C
mitä tarkoittaa nämä kombinaatioehdotukset
aaaa+aaab+aabc+aabb+abcd
Tavan tallaajallehan ne ei kerro mitään. Joku tekee hajoituksen ja yrittää sitä tehdä sitten ilman ohjeita ja saa vastauksen, että merkintösi on väärin.
Tätä kai tässä pelkistettynä haettiin?
mielestäni nastis kertoi asian aika hyvin, kiitos sinulle asiallisesta vastauksesta. Tällä palstalla on sittenkin oikeitakin ihmisiä, eikä vain provoajia. kolme +++ nastikselle tästä.
kiitos
Nastis kuvasi edellä hajotuksen "perussetin" hyvin. Hämmennän soppaa hieman (toivottavasti liikaa sotkematta).. Eli hajotusta voi käyttää myös sulkemaan liian helppoja rivejä pois systeemistä. Esimerkiksi, jos kierroksella on 3 suurta suosikkia on usein järkevää tehdä rivejä, joissa näistä voittaa tasan 2. Tällöin hajotukseen otetaan yhdelle kirjaimelle (vaikkapa A) nuo kolme suosikkia ja määritetään A:n rajoiksi min 2 ja max 2 eli rivit voivat osua vain, jos tasan kaksi näistä voittaa.. Muihin kategorioihin otetaan hevosia omien (tai lainattujen) näkemysten mukaan Nastiksen ohjeiden mukaan.. Tätä olen joskus yrittänyt, mutta en ainakaan vielä onnistunut.. ;)
Toinen hiukan vastaava tapa on "pakottaa" riviin mukaan 1-2 yllättäjää. Tämä tehdään tietenkin niin, että yhteen kirjaimeen (vaikkapa D) otetaan vain yllättäjiä ja määritellään minimiksi 1 tai 2.. Tapoja on monia ja mielestäni hajotus on ainoa järkevä tapa laatia rivejä T75:een ja T65:een.. Pelionnea!
PJK-:lle ja Masarolle. C- ja D-luokkien identtinen raami oli minulta harmittava lipsahdus, vaikka sillä rivimäärän suhteen ei olekaan mitään merkitystä. Periaate on siis, että kaikilla pelattavilla luokilla on eri raami.
Yhdistelmää 3-4-0 ei esimerkkiyhdistelmiini sisältynyt, niin kuin loogista olisi ollut. Jos ideana on, että yhden yllättäjän on "pakko" tulla oikeaan riviin, niin silloin sen sekä minimiksi että maksimiksi pitää määrätä 1. Itse pelaan usein "seiftauksena" koko AB-raamin erikseen yhdellä kupongilla, jos hinta on sopiva. Lunastus voi silti olla kohtuullinen, jos A-hevosten enemmistö pettää.
palstalla on asiallistakin keskustelua, kiitos Nastiksen ja PJK:n.