Ekholmin kommentti siitä, että ekassa 75- lähetyksessä vaihdot nousee, mutta sen jälkeen todennäköisesti vaihdot laskevat.. Mutta ei sen niin VÄLIÄ, kun nyt kotiutetaan se raviurheilun hyväksi.
Mielestäni aika erikoinen kannanotto??
Vastaukset
Kirjoittanut Nastis
Vanhan kertausta
Heti tiedon Veikkauksen V-pelien siirron varmistuttua alettiin spekuloida niiden vaihdon putoamisesta ensi alkuun. Fintotokin piti todennäköisenä, että näin käy, mutta arvioi pelien tuoton pysyvän suunnilleen ennallaan. Veikkaukselta saatiin kohdekorvauksena 12,5 prosenttia vaihdosta, Fintoton hoidossa lukema hevostalouden hyväksi on arviolta vajaat 20 prosenttia.
Avauskierroksen jälkeen vaihtojen laskeminen alle Veikkauksen ajan tason on siis odotettavissa, mutta euromääräinen tuotto pysyy todennäköisesti ainakin lähes ennallaan. Vaihto ei siis laske niin paljon, että myös tuotto putoaisi ainakaan merkittävästi.
Jokainen asian entuudestaan tunteva varmasti ymmärsi, että tätä Ekholmkin tarkoitti, huolimatta huonosta sanavalinnastaan "ei väliä."
Kirjoittanut Ari H
Ei auta...
V75-peli ei kestä näillä palautuksilla yhtään vaihdon laskua.
Kirjoittanut Ari H
????
Onko tuosta 20%:n tuotosta hevosurheilulle vähennetty Fintoto oy:n ylläpitokustannukset?
Kirjoittanut Nastis
20 prosentin ylijäämä vaihdoista
Veikkaukselta siirtyvistä kahdesta pelistä toteutuu, jos asiamiespalkkioiden ja Fintoton ko. pelien kulujen keskiarvo on 10,8 prosenttia pelien yhteisvaihdosta. Arpajaisvero tulee olemaan 4,2 prosenttia ja pelaajien osuus 65 prosenttia vaihdosta.
Jos netin kautta pelattaisiin puolet vaihdosta, olisi asiamiesten osuus nykyisellä kahdeksan prosentin provisiolla neljä prosenttia kokonaisvaihdosta, joten Fintoton kulut siirtyvistä peleistä saisivat olla tällöin 6,8 prosenttia. Näin ensi vuoden tuotto olisi sama kuin tämän vuoden, edellyttäen vielä kokonaisvaihdon laskuksi 37,5 prosenttia tämänvuotisesta. Jos tämän vuoden V5/V75-vaihto nousisi 50 miljoonaan, saavutettaisiin sama 6,25 miljoonan tuotto ensi vuonna 31,25 miljoonan vaihdolla.
Investoinnit mukaan lukien ylittyy 6,8 prosentin kuluarvio kuitenkin melko varmasti vielä ensi vuonna. Kokonaisvaihdon on vastaavasti noustava suuremmaksi kuin 62,5 prosenttia tästä vuodesta tuoton yltämiseksi tasalukemaan.
Muutama viikko vertailukelvottoman 75-avauksen jälkeen antaa viitteitä, ylittyvätkö, alittuvatko vai jäävätkö tasoihin nuo arviooni perustuvat luvut. Ja jos ne ylittyvät, epäilevimmätkin tuomaat iloinnevat suuresti oltuaan väärässä.
Jos prov
Kirjoittanut Nastis
Piti jatkamani
että jos provisioiden osuus laskee runsastuvan nettipelin myötä, päästäneen jo ensi vuonna ainakin lähelle 20 prosentin tuottotavoitetta.
Kirjoittanut laskee
tottakai
Kyllähän vaihto laskee, kun Ruotsi pelaa lauantaipelinsä tälle päivälle!
Kirjoittanut Idiotissimus
Yks juttu vielä
Jos HTT:n tiedot pitävät paikkansa, niin 2% liikevaihdosta pitää vielä laskea laitteiden leasingkuluihin, en tosin tiedä koskeeko se myös nettipeliä. Toisaalta luku tavallaan sisältyy Nastiksen lukuihin.
Kuluthan kasvavat laitekannan lisäämisen lisäksi myös lauantain lähetyksen hinnalla. Tällöin kriittinen raja saattaa olla jopa jossain 75% vaiheilla.
T65 voi olla hyvä juttu ja nousta ohi lauantain pelin. Sen sijaan on hyvin mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu kun nelkku muuttuu vitoseksi. Uusiakin asiakkaita voi toki tulla, mutta minä ainakin äänestän rahoillani ja jätän suosiolla väliin.
Kirjoittanut Idiotissimus
Ja toinenkin
Lisäksi pitemmällä aikavälillä on nähty, että kun Veikkaus lopetti pelin mainostamisen, niin 75 kääntyi laskuun. Jos en väärin muista lukeneeni, niin T75:n markkinointibudjetti käytetään suurelta osin lauantailähetykseen.
Tämä ei varmaankaan ole välittömän siirtymäkauden ongelma, mutta pitkällä tähtäimellä sitä kyllä. Riittävä osa tuotoista pitäisi käyttää pelin markkinointiin markkinaosuuden säilyttämiseksi ja kun tuota rahaa ei tule, niin laskeva kierre on suuri vaara. Ei ole varaa mainostaa, ja kun ei mainosteta vaihdot laskee lisää.
Kirjoittanut PILOT
Normiarkipeli
Oma veikkaukseni on, että kun tämä V5 peli pelataan joka päivä, niin peli-innostus vähenee jos siksi, kun viittä täysipainoista kohdetta ei ole saatavilla joka illalle ja niiden pohtiminen vähemmän perehtyneelle tuottaa ongelmia.
Toinen seikka on se, että kun osumia tulee harvemmin, niin raha kiertää heikommin ja myös peli-innostus vähenee kun osumia ei tule niin usein.
Vaikeiden pelien "ryöstöviljely" on aina loppupelissä todettu vahingolliseksi; Turun jokalähtööntroikka ei välttämättä ole kaikkien tätä palstaa seuraavien tiedossa tai muistissa enää, mutta voin todeta että loppujen lopuksi se homma lopetettiin.
Myös Vermossa pelattiin keskiviikkoisin joskus 3 vaikeaa peliä eli 2-3 troikka tai neliveto siihen päälle. Silti pari vaikeampaa pelimuotoa on nykyisin tainnut kerätä saman vaihdon kuin ennen kolme.