Finanssitalot, pankkiirit ja luottolaitokset ohjaavat politiikkoja. No, eihän tässä mitään uutta ole kaikkihan me sen tiedämme, mutta sitä suuremmalla syyllä meidän pitäisi päästä Kataisesta eroon.
Ei kai tuossa vain Kataisesta eroon pääseminen riitä. Isompi ongelma on kuitenkin irtisanoutua tuosta systeemistä ja pahasta maailmasta ja säilyttää samalla vientiteollisuuden kansainvälinen kilpailukyky. Siihen en ole löytänyt poliitikkojen reseptejä ennen enkä jälkeen vaalien. Takkien käännöstä puhutaan enemmän kuin todellisista ongelmista. Se on helpompaa.
Kirjoittanut fakta homma
Kaksi asiaa
1. Suomen vientiteollisuus on voimakkaasti riippuvainen globaalista maailmantaloudesta.
2. Suomen vientiteollisuutta ei enää ole, eikä tule enää koskaan olemaan siinä mittakaavassa kuin 20 vuotta sitten.
Nuo kaksi asiaa kun sisäistätte, niin sitten voi alkaa miettimään lisää. Hyvä lähtökohta on pohtia sitä tosiasiaa, että Suomi on jatkossa yhä enemmän palveluyhteiskunta, jossa vientiteollisuuden osuus BKT:sta tulee edelleen putoamaan. Jos haikailee 20 vuoden takaisten olojen perään, niin on aika pahasti metsässä.
Kirjoittanut Nipa
Jaa-jaa
Vientiteollisuutemme on toki savupiipputeollisuuden myötä kuihtunut, mutta hyvinvointiyhteiskunta tarvitsee sitä edelleen. Tuskin tulee koskaan aika, että suomalaiset elävät omassa lintukodossaan toinen toistaan palvellen, esimerkiksi tukkia ja kynsiä leikkaamalla. Se ei menesty oli sitten valuuttana markka, euro, dollari tai rupla.
Kirjoittanut Itärajan poika
Totta Nipa
Nipa puhuu vanhemman miehen syvällä kokemuksella asiaa!
Kirjoittanut Virtuaali Ville
Oma näkemys
90 -luvun alkuaikoina kun netti tuli yleiseen käyttöön ja Suomessa oltiin syvässä lamassa niin kansalaiset alkoivat kutsumaan maatamme "banaani valtioksi". Muutama vuosi myöhemmin devalvoinnin ja Nokian nousun jälkeen olimme taas maailman teknologian huippuamaita. Nyt menee taas heikommin, Nokia on syöksykierteessä ja metsäteollisuutta(paperi) ajetaan alas.
Yhdestä asiasta olen kuitenkin varma ettei Suomen vientiteollisuus mihinkään katoa, se vaihtaa vain muotoaan. Se tässä on huolestuttanut jo vuosikymmeniä miten ihmisiä on vedetty nenästä velkaannuttamalla heidät heti nuoresta pitäen. Eihän se ole normaalia että ihminen elää veloissaan ja maksaa korkoa koko elämänsä.
Kirjoittanut tasainen puurtaja
onko pakko mennä tosi hyvin
vähempikin riittää mulle elämässä
Kirjoittanut Lauttasaari
Vihreää höttöä koko palveluyhteiskunta
Jep yksinkertaisesti vientiteolisuus pitää julkisen pystyssä jos vientiteollisuus ajetaan sähköveroilla ym maksuilla alas niin tulee julkinenkin kaatumaan syliin ,kun velalla ei yhteiskuntaa pitkään pyöritetä.Suomen teollisuudelle muuten tulossa 1.2 miljr lisälasku kätsyn soppareiden johdosta 2014 jälkeen,toi jo vaikuttaa tuleviin investointeihin valitettavasti.
Kirjoittanut Lauttasaari
Iso lasku teollisuudelle
Suomi kärsii eniten kun ei ole suoraa rekkayhtyttä eikä satamaa jäämeren rannalla.
LinkkiSuomesta saari (http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Laivojen puhdas polttoaine uhkaa käydä kalliiksi Suomelle/1135245076062)
Kirjoittanut näin on näreet
lottoa
Suomalaiset ovat enimmäkseen hyötyneet globalisaatiosta.
Nyt näyttää siltä, että työsuhdeturvaa heikennetään, eläkeikää nostetaan ja halpatyövoimaa tulee maahan yhä enemmän.
Kukaan ei oikeasti tiedä, mennäänkö eteenpäin, vai alkaako pitkä alamäki.
Jukolan tilan takamaille eli impivaaraan ei voi kuitenkaan palata.
Kirjoittanut sisäkumin uloke
Aina konstit on löytyneet
Voi hyvät veljet
Turha sitä nyt on olla liian pessimistisiä. Suomi on kuitenkin eurooppalaisittainkin ottaen luonnonvaroiltaaan rikas maa. Lisäksi meillä kuitenkin on hyvä koulutus joskin sekin nyt vain on hieman karannut väärille urille mutta suuntaahan voidaan tietyllä viiveellä muuttaa.
Viimeiset parikymmentä vuotta laman jälkeen on vain mennyt taasen hieman liian lujaa ja joskushan sitä on sitten tasattava tai jopa hieman otettava takapakkia ja niinhän sitä aina on sanottu että tuhossa on uuden alku. Jokaisen on nyt hyväksyttävä se tosiasia että sitä jaettavaa on nyt sitten vähemmän ja verot ym maksut nousevat. Ja tietty se koskee ihan kaikkea, saavutetuista eduista on tingittävä ja päättäjien olisi myös se tosiasia hyväksyttävä että meillä ei yksinkertaisesti ole varaa huolehtia juuri nyt kuin omista kansalaisistamme ja omasta hyvinvoinnistamme ja sitten kun tästä noustaan on sitä hyvinvointia mahdollisuus jakaa kenties muillekin. Tarkoitan nyt tällä tietty kehitysapuja, pakolaisia, Kreikan ym tukia. Muuten käy niin että auttajasta tuleekin autettava. Kaikille tuolla Arkadianmäellä se vain ei tunnu menevän kaaliin sitten millään. Ja sitten ovat nämä jotka unohtavat että olemme kuitenkin onneksi vielä kansallisvaltio nimeltä Suomi emmekä EU tai että me vielä kuitenkin itse saamme päättää omista asioistammme kaikenmaailman markkinavoimista huolimatta. Kuka sen nyt on sanonut että kaiken pitää perustua jatkuvaan talouskasvuun. Eräänlainen uskontohan se kait on sekin.