Olen seurannut uutisia kyllä.Mutta ei se ole oikea syy tämä hosni mubarak,koska tunisiassahan oli ensin valtavat protestit jotain vastaan.(Tietävätköhän itsekään mitä vastaan).Ja esim.Algeriassa on useita protesteja,mm-naiset vaatii naisten oikeuksia jne.Eli mitä kaikkea vastaan protestoivat?Ja onko noi muslimt sellaisia siellä leviää sitten toi tauti?Nythän esim.ympäri maailmaa egyptiläiset protestoi.Kuinka pitkälle voi vielä levitä arabi maissa tämä levottomuus?Ja mikä sen laukaisi tunisiassa ensin josta se sitten leviää ympäri arabien.Nythän se on jo levinnyt punaisen meren joka puolelle,ajan kysymys vaan koska lähtevät liikkeelle eurooppaa kohti,sitten onkin nauru kaukana.
Vastaukset
Kirjoittanut arabian lawrence
todella
kirjoituksestasi kyllä paistaa se, kuten itsekin myönsit, ettet tiedä mistä on kyse.
demokratiaahan siellä halutaan. konservatiivisten ja kiihkoislamististen fossiilien aika on ohi.
Kirjoittanut Virtuaali Ville
Vastaus
Kansa kapinoi köyhyyttään. Taustalla lienee kuitenkin Israelin tuhoaminen.
Kirjoittanut egyptian
Diktaattoria vastaan
Egyptissä on ollut 30 vuotta poikkeustila ja diktaattori nimeltä Hosni Mubarak vallassa. Ei vapaita vaaleja. Talouskasvu ollut hyvää, mutta kseessä lisäksi kehitysmaa jossa suuret tuloerot suuria ja todella paljon köyhiä.
Kuvittele itse, että Suomeen tulisi omavaltaisesti esim. Toveri Kikkonen joka saisi kaiken vallan 30 vuodeksi ja keskustapuolue olisi ainoa sallittu puolue ja oppositio´pantaisiin vankilaan ja kidutuksen kohteeksi. Ja jos täällä joku vähän ehdottais mielenosoitusta, niin sitten netti ja kännykät pantais kiinni koko maassa.
Kirjoittanut Epyktoloogi
Arabimaiden
kapinat on ihan hyvä juttu, jos niissä todellakin saadaan aikaiseksi jonkinlaisia demokraattisia uudistuksia.
Tuntuu olevan kyseessä vähän samanlainen domino-efekti kuin kommunistidiktatuurien kaatuminen 20 vuotta sitten.
Mielenkiintoista nähdä leviääkö tämä myös öljymaihin, Saudi-Arabia, Kuwait ym. Tuskinpa sentään, siellä menee tavallisella tallaajallakin sen verran hyvin ettei ole aihetta nousta barrikaadeille.
Sen sijaan voi kyllä olla, että arabimaiden kaltainen kansannousu nähdään myös Iranissa. Se oliskin jo aika hurjaa.
Kirjoittanut olilo
Niin Hosnia vastaan juu,mutta domino ilmiö
ja alkoi tunisiasta jossa ei ole Hosni vallassa.Mitä sitten tunisiassa mellakoitiin?Hyvähän se on että tohditaan osoitta mieltä.Kyllä sumessakin olisi syä kapinaan.Esim. se kun nalle Wahlroos kertoi erässä haastattelussa että hän sekä muutama muu suomen suurimman firman johtajista sanellee eduskunnalle ja hallitukselle omia linjojaan ja eduskunta sekä hallitus pyrkii pätöksissään tekemän osittain heidän etujen mukaan.Mutta ainahan se on teidetty että suuret firmat jotaa valtiota kuin valtiota.
Kirjoittanut asiatunisia
Tulonjako
Voitonjako on näissä kapinavaltioissa vähän niinkuin Veikkauksella ja Fintotolla. Egyptissa Faarao saa kai jotain 10$ joka tynnyristä öljyä, öljyn hinnasta riippumatta, ja kaverit vähän vähempi. Tunisiassa presidentin puoliso veti liiveihinsä muutaman miljardin (?) lisäksi valtion kullat pahanpäivän varalle. Aatelkaa jos joku Suomessa...
Kirjoittanut spy the world
niin
Diktatuureja vastaanhan Tunisiassa ja Egyptissä kapinoidaan, mutta ikävä kyllä demokratia ei ole muslimeja varten.
Molemmissa käynee näin:
1. Vanha diktaattori syöstään vallasta.
2. Kansa riemuitsee demokratian voitosta ja ryntää vaaliuurnille.
3. Vaalit voittaa joku konservatiivinen "demokratian ystävä" muslimiylipappi.
4. Uuden hallitsijan myötävaikutuksella otetaan käyttöön ikivanhat koraanin lait, opiskeleminen ja naisten ihmisarvo kielletään ja toreilla kivitetään kuoliaaksi kaikki jotka suunsa aukaisevat.
5. Kansa ihmettelee miten tässä näin kävi.
6. Sadan vuoden päästä veri virtaa taas ja Yhdysvallat asettaa johtoon uuden Mubarakin, eli länsimielisen diktaattorin.
Demokratiaa ei voi olla, jos kansa ei sitä ansaitse.
Kirjoittanut egyptialainen
Eikä kristittyjä?
Demokratia on aikkas tuore ilmiö Euroopassakin, puhutaan kuitenkin sangen lyhyestä ajasta jos Ranskan vallankumouksesta lähdetään seuraamaan demokratian etenemistä.
Siihen kun lisäään Saksan, Espanjan, Kreikan ja Itä-Euroopan diktatuurit viime vuosisadalla, niin enpä lähtis pelkän uskonnon perusteella syyttämään. Venäjällä ei valta ole koskaan vaihtunut vapaissa vaaleissa, joten eipä demokratia sopine ortodokseillekaan?