Kirjoittanut

Onko mitään rajaa

Hei, onko ravihevosten astutuksessa mitään väliaikoja vai niinkuin näin pelaamattomasta, vuosikymmeniä pakosta ravielämää seuranneesta vaikuttaa, mennään business edellä ja tammat astutetaan heti (noin 1kk) varsomisesta. Näyttää olevan niin, että ensin hevonen ajetaan loppuun raveissa ja sitten sen jälkeen astutetaan joka vuosi. Sitten kasvattaja myy osia varsoista innokkaille, tutuille, varakkaille pelaajille lujaa tahtia. Eikös se ole jo varsinaista "pentutehtailua" ja onko mitään määräyksiä tällaisen varalle? Esimerkkejä löytyy ainakin ravipaikkakuntien tallien pitäjistä. Jos se ei ole eläinrääkkäystä niin melko epäeettistä kuitenkin.

Vastaukset

Kirjoittanut

ghfgfhfhg

no niinhän sitä rahaa tehdään. ori saa astua maksimissaan 150 tammaa vuodessa, ei tammoille mitään rajoituksia ole, vaikka kokoajan saa lyödä siementä sissään jos haluaapi

Kirjoittanut

ihmisten

pääsee harjottamaan jonkun verran harvemmin :)

Kirjoittanut

ei siis mitään rajaa

Kiitokset vastauksista, näinhän se menee,
raha on pääasia, niinhän sitä tehdään ja ravitouhu, jos mikä, on raha edellä menemistä.
Kotonakin usein ravivihjeet ovat melkein raamatun asemessa. Haltiakeiju voisi välillä taikoa kuljettajat juoksemaan ja hepat rattaille. Laitettais vielä oikein iso heppa pienelle miehelle, tulisi välillä rasitusta sitenkin päin. Ja raippa nenän alle "porkkanaksi", avot, johan juoksu sujuisi. Vahinko, ettei miehet varso, tiineenä olo jatkuvasti voisi olla kiva juttu. Naisihmiset, luojan kiitos, sentään pystyvät säätelemään itse omaa raskaaksi tulemistaan. Hevonen on komea eläin, sille soisi toisenlaisen loppuelämän kuin varsomisautomaattina olemisen.
Taidan olla ihan liian hellämielinen ja siksipä en vuosikymmenien saatossa ole raveista enkä pelaamisesta innostunutkaan. Silloin kun paikalla olen ollut, mielenkiintoni on ollut katsella sekalaista ravikansaa, jotka "rahan kiilto" silmissä seuraavat lähtöjä, on sitten kesähelle tai paukkupakkanen.

Kirjoittanut

Asioista voi ottaa selvää

passiiviravitar : Ei ollut edes hyvä provo

Kirjoittanut

Paronile

Hei Pohjanmaan Paroni, ei ollut tarkoitettukaan provoksi, ihan vain omaksi mielipiteeksi. Eikös tämä ole keskustelupalsta? Tosin, näyttääpä se vähän siellä lakeuksilla kuitenkin pistävän, kun tuollaisen kommentin heitit. En ole erityisemmin halunnut asioista ottaa selvää mutta vuosikymmeniä raveista touhottaneen pelimiehen kanssa samassa taloudessa asuneena pakostakin tulee jonkimmoiseksi "asiantuntijaksi" vaikka ihan vastoin tahtoaan. Eikös se usein ole niin, että ulkopuolinen näkee paremmin ongelmatkin kuin lähellä ja asiassa mukana olevat. Hauskoja ravi- ja pelihetkiä vain innokkaille, minä laitan rahani edelleenkin johonkin muuhun, Kyllä minullekin joskus alkuvuosina valitettiin, ettei kotoolta saa raviharrastukselleen tukea. Ihan tarpeeksi olen katsellut pelaavia pariskuntia ja todennut, että meiltä riittää yhden panos siihen touhuun. Vaikka voittojakin on tullut, olen varma että miinuksella ollaan, sen verran lisääntynyt pelaaminen on.Kun mukaan on tullut vielä hevosen omistuksia talli- ja ylläpitokuluineen, se ei enää ole harrastusta, se on jo liiketoimintaa. Olen joskus sanonut, vaikka maailma kaatuisi, hevoset juoksevat, senverran vaikeata esim. lauantaisin tv:n ravitulosten aikaan puolisoa on mihinkään saada. Liekö se sitten sitä addiktoitumista vai mitä!

Kirjoittanut

passiiviravittarelle

Katsot asiaa nyt sitlä puolelta, jossa hevosista vähiten tiedetään, pelurin puolelta. Kyllä me hevosenomistajat suhtaudumme hevosiimme aivan toisella tavalla. Eivät tammat esim. tule kiimaan eivätkä kantaviksi kovin helposti, että niillä voisi varsoja teettää rajattomasti. Monta kertaa kilpatamma tarvitsee kilpailukunnon "alasajon" ja jonkinmittaisen lepotauon, ennenkuin kanattaa edes yrittää. Varsaa tamma kantaa sen 11 kuukautta, jona aikana se myös henkisesti valmistautuu varsan tuloon. Stressaantunut äiti ei ole hyvä äiti, mutta levännyt ja hyvinhoidettu on. Ja ellei tamma ole kunnossa, se ei tiinehdy uudestaan. Ennen tuota 1 kk varsomisesta monilla tammoilla on jo ns."varsakiima" ja monet tiinehtyvät jo siihen. Ei business kaikkea ratkaise, luonnolla itsellään ja ymmärtäväisillä hevosenomistajillakin on asioihin vaikutusta. Kaikki tammanomistajat eivät ole, eivätkä haluakaan olla rahanahneita ryöstöviljelijöitä.