eli ostin lv-tamman, tamma myytiin minulle harrastuskäyttöön
koska sen ei pitänyt koskaan tulla kantavaksi(mahona), mutta
kesälle teki kuitenkin varsan.. tamma oli astutettu ei
kantakirjaamattomalla orilla... lähetin hippokselle
anomuksen kilpailuoikeuksista, mutta hallitus oli päättänyt
jättää kilpailuoikeudetta. harmittaa ihan sikana koska
kyseessä on hyväsukuinen varsa.. onko kellään kokemuksia
tämmöisestä? siis oliko hippoksen päätös mielestänne oikein vai väärin?
Vastaukset
Kirjoittanut dontellmenomore
Säännöt
Eipä tuo ole mikään oikein/väärin kysymys. Hippoksen hallituksen päätös on täsmälleen Hippoksen sääntöjen mukainen, ja siten ainut mahdollinen tapauksessasi.
Isäori on ilmeisesti tamman edellinen omistajan ori? Ainut mahdollinen toimintatapa saada varsalle kilpailuoikeus olisi ollut "myydä" tamma ennen varsan syntymää takaisin edelliselle omistajalle ja sopia hänen kanssaan varsan omistusoikeudesta.
Kirjoittanut Annetaan olla
Harrastuksen tappaja
Juuri näin. Hippos noudattaa itse laatimiaan Brehsneviläsiä sääntöjään. Missään muuaal kuin suomessa ja Venäjällä voi olla näin typeriä sääntöjä.
Aikoinaan kun yritin kantakirjata 25 aikaista ( voltista 2100m)suomenoria Peltosen klaani hylkäsi sen liian laukka herkkänä. No joo orioli samanlainen kuin Liptus, eli saattoi ottaa happihypyt ja antaa ne täydessä vauhdissa alas. Reklamoin hylystä T.Peltoselle ja hän suositteli suorastaa kehoitti omistajan vaihdos rumpalla (vrt Ever to Excel) tammoja. Mitä järkeä tuollaisessa on. Nyt on sitten tämäkin mahdollisuus evätty juuroi tuolla uudella typeryydellä että kantakirjaamaton ori pitää ola tammanomistajan nimissä koko sen ajan kunnes tamma varsoo. Vn holhousyhteiskunta.
Suomessa ei ikinä löydetä noita kultajyviä malliin Fill V ja vaikka nyt Ruotsissa kantakirjaan hakeutuvaa Marion Mad Money. No ei meitä harrastajia tämä laji kaipaakkaan senhän todistaa jo nämä uudet paikallisravi säännötkin.
Ei muuta ku uusia harrastukisa etsimään.
Kirjoittanut Orvokki
Paikallisraveja
koskeva sääntöuudistus on fiksuinta mitä Hippos on pitkään aikaan saanut aikaan. Ehdottomasti askel oikeaan suuntaan.
Orin ei tarvitse olla tammanomistajan omistuksessa vaan tamman oriinomistajan omistuksessa koko ajan varsomiseen asti. Tänäkin päivänä Suomessa on henkilöitä, jotka omistavat kymmeniä siitostammoja paperilla, vaikka niitä käytännössä ei ole heillä yhtään.
Tulossa oleva tuoteselostemalli poistaa nämä hankaluudet. Tietenkin oriin on edelleen täytettävä tietyt terveyskriteerit saadakseen siitokseenkäyttöoikeuden. Ruotsissa on ollut tähän asti tiukemmat kriteerit kuin Suomessa, joten ei näitä Suomen käytäntöjä ihan itänaapuriin tarvitse verrata. Ranskankin käytännöt ovat melko ankaria meikäläiseen verrattuna.