Kirjoittanut

Hyvä Tuomo Pekonen Hevosurheilussa!

Kerrassaan liikuttavaa kuinka noin pitkän jutun kaikista asioista voi olla täsmälleen samaa mieltä kirjoittajan kanssa. Aivan kuin itse olisin tuon kirjoittanut jokaista yksityiskohtaa myöten, paitsi etten olisi kyennyt yhtä hyvään tekstiin ja lopputulokseen.

Nostan hattua ja jätän pois päästä.

Vastaukset

Kirjoittanut

Täh?

Minusta olisi suotavaa edes muutamalla sanalla luonnehtia asiasisältöä jos avaa tällaisen ketjun.

Kirjoittanut

samaa mieltä

"paitsi etten olisi kyennyt yhtä hyvään tekstiin ja lopputulokseen."

Tästä olen samaa mieltä.

Kirjoittanut

asiasta

Ravien kestoa lyhemmäksi ja jo kerran sovittiin iltaravien loppuvan 20.58, mutta kun eihän se kaikille sopinut ja homma unohtui. Lounarit on turhia, varsinkin ruotsin lounareihin pelaaminen. Lauantai pitää pyhittää 75sille, koska muutoin 75sen taso eittämättä heikkenee aikojen saatossa. Ulkomaan pelikohteet eivät saa viivyttää omaa ykköstuotettamme. Raviratojen toimintaan tulisi saada mukaan vihdoinkin raveista, kilpailevista hevosista ja pelaamisesta ymmärtäviä ihmisiä. Sama juttu hippolassa. Urheilullisuutta voisi myös välissä korostaa, eikä vain hössöttää suomenhevosesta ja amatöörien kilpailumahdollisuuksista. Ravien taso on surkea paitsi keskiviikkona ja lauantaina.

Siinä lyhyt referaatti.

Kirjoittanut

heh

Mikä tuossa nyt sitten niin järkevää oli? Samoja asioita jauhettu 70-luvulta asti poislukien lounarit. Sitäpaitsi lounarit ja lauantai illan muturavit eivät ole keneltäkään pois eivätkä laske V5 tai 75 tasoa.

Kirjoittanut

Onko näin

Toivottavasti Hippos noudattaa ohjetta ja kieltää harrastajilta hevosen pidon.

Kirjoittanut

VP

Kai tuossa jotain uutta ja ihmeellistä on, jos kaikki on toisella tolalla tällä hetkellä.

joopa joo, sh-harrastaja. Ei kannata ehkä ihan noin herkkähipiäinen ja väärinkärjistävä olla.

Kirjoittanut

A

Ravien kestosta on keskusteltu ikuisesti. Lauantait on lähes täysin pyhitetty 75 -pelille. Aina on yritetty saada viisaampia johtajia. Lounasravit on ymmärretty Suomessa väärin, mutta kohta on sellainen työttömien armeija maassa ettei sillä ole niin väliä.

Kirjoittanut

pohtii

Ottamatta tässä kantaa kaikkeen kirjoituksen sisältöön, hiukan minua jäi vaivaamaan tuo alussa ollut näkemys :"kaikkien muiden urheilukilpailujen kestoa on lyhennetty tavalla tai toisella vastaamaan 2000-luvun yleisön vaatimuksia". Ns.suurista yleisölajeista nähdäkseni jääkiekossa pelataan edelleen kolme erää a 20 min, vartin tauot; jalkapallon perässä juostaan edelleen se kaksi kertaa 45 min ja vartin tauko...

Sen verran vielä sorkin asiaa, että minusta olisi hauska nähdä tilasto jossa näkyisi jakauma ravien päättymisajankohdasta.Onko siinä keskimäärin kymmentä minuuttia enempää poikkeamaa ? Tokkopa. Minusta raviurheilun tulevaisuuden kannalta ykkösasia ei ole se loppuvatko kilvanajot 20.57 vai 21.06. Ja miksi ihmeessä pitäisi jollain "pakkolailla" kieltää 11 lähdön ajamisen iltaraveissa. Ylivoimaisesti suurin osa iltaraveista ajetaan jo nyt 10:llä lähdöllä. Jos joku rata sitten silloin tällöin ajaakin 11, ei se varmaan raviurheilun tulevaisuutta tuhoa.
Ja vielä en oikein ymmärtänyt millä tavoin tulosten kokonaan lukeminen hidastaa ravien kulkua...Nehän luetaan samaan aikaan kun hevoset verryttelevät radalla, harvoinpa olen nähnyt esittelyn aloituksen siirtyvän sen tähden että niiden muutaman viimeisenkin hevosen sija ja km aika nopeasti luetellaan.

Ja nyt nokka kohti Poria..

Kirjoittanut

Ei vaan

sm-liigassa erätaukoja pidennettiin joitakin vuosia sitten 18 minuuttiin kaljanmyynnin maksimoimiseksi.

Kirjoittanut

mieleen tulee

Hiihdot, joissa on lisätty selvästi yhteislähtöjen määrää televisioinnin takia. Samoin pitkiä matkoja hiihdetään selvästi harvemmin kuin ennen. Sprinteissakin erät lähtee heti toistensa perään ja kokoajan tapahtuu. Yleisurheilussa sama juttu, että jatkuvasti tapahtuu ja sessiot ovat lyhempiä kuin taannoin. Fudista ja kiekkoa ei oikein voi verrata, koska otteluiden kesto on nytkin huomattavasti lyhyempi kuin tavan raveissa - varsinkin fudiksessa.

Nykyään kun tarjontaa tulee joka tuutista, ei pitkät lähtöjen välit ihan välttämättä uutta porukkaa saa innostumaan vaan tapahtumien tulee olla hektisempiä.

Kirjoittanut

Ehkä talvella

Tästäkin on tosin keskusteltu paljon vuosien kuluessa, mutta talvisin kannattaisi pyrkiä ravit viemään läpi kahdella lämmittely jaksolla. Ainoastaan neljännen ja kuudennen lähdön jälkeen olisi oikeus lämmitellä hevosia ja 70% lähdöistä olisi ryhmälähtöjä. Lähdönuusinnasta myös poistettaisiin välittömästi.

Kirjoittanut

Ystävällisesti saanen..

huomauttaa Ahatovalle että osin olet yössä...jälleen. Tätä elä ota henk.koht., vaan totea että niinpäs tuo asia onkin!

Kyseessä siis tuo hiihtolaji.

Yhteislähdöt ja sprintit tuli nimenomaan sen vuoksi että tälläinen kilpailumuoto kiinnostaa nykyajan vilinään tottunutta katsojaa enemmän kuin perinteinen sekuntikelloa vastaan tapahtuva.

Moni vanhan kansan hiihtoniilo tykkäsi kyllä enemmän seurata vaikka Kollenin 50 km, kun joka väliaikapisteellä sai aina sen vartin seurata kuuman ryhmän tuloa väliaikapisteelle. Sitten taas siirryttiin seuraavaan. Taitava ohjaaja poimi sitten ne yllättäjät siitä muusta massasta. Eihän tämä ladun varressa olevalle niin paljoa antanut, mutta televisiosta seuraavalle sitäkin enemmän. Vieläkin tulee kylmät väreet kun muistaa Myllylän ponnistelut vesisateessa kuninkuusmatkalla...

Ryhmälähdöt palvelee sitten paremmin ladun varrella olevia. Televisiosta se tuntuu kyllä erittäin tylsältä touhulta. Sama rypäs menee kasassa 48,6 km ja sitten kiritään maaliin melkein tasapäin. Joku ryppään keskivaiheilla hiihdellyt kiriveikko kuittaa koko potin.

Revi ja raasta---se lienee tämän päivän trendi. Aina pitää tapahtua ja isolta taululta näyttää koska käsiä pitää lyödä yhteen.

Tokihan harvoin raveissa käyvä ja varsinkin jos ei pelaa siellä, kaipaisi tiheämpää starttiväliä. Se taas voisi aiheuttaa hankaluuksia itse pääosan esittäjille ja pelaajille. Silti luulisi että viisi minuuttia pystyisi nipistämään joka lähdön välistä. Ravit voisi myös alkaa jo viideltä, viimeistään puoli kuusi. Loppusivat sitten kahdeksaan mennessä. Pääsisi hevosväkikin ajoissa kotiin.

Kirjoittanut

Taas

Väärässä, yhteislähtöön siiryttiin hiihdossa nimenomaan tv-yhtiöiden painostuksesta.

Kirjoittanut

Ei hoppuilla

Valmentajan näkövinkkelistä aikataulun kiristäminen ei onnistu, ennen kuin kaikilta radoilta löytyy erillinen lämmittely/veryttely rata. Jo nykyisellä systeemillä tahtoo lämmitykset aika usein jäädä puutteelliseksi. Kuskit ei ehdi hoitaa lämmityksiä kunnolla, varikolla ei pysty asian mukaisesti lämmittämään. Ainut vaihtoehto on, että itse olet kortillinen, niin nykyisellä aikataululla, ehdit suurinpiirtein itse hoitamaan kunnon alleajon radalla.

Kirjoittanut

ei ravitapahtumaa voi verrata lentopalloon

tai pesäpalloon. Hevoset täytyy lämmittää yms. Pitää peliaddiktin kuten Ahatovakin se ymmärtää, että hevosten ja niiden omistajien ehdoilla mennään, ei persaukisen addiktin.

Lentopallo ja pesis on muutettu mediaseksikkäämmäksi ja televisioon sopivammaksi, mutta se on se ainoa syy. Raveja tuskin televisiosta Yleltä kokonaisuudessaan näytetään, joten nämä hommat ei ihan natsaa vertailukohteiksi.

Kirjoittanut

Metsä vastaa

Pitäähän ne hevoset lämmittää, jos se jää puutteeliseksi, niin sillä on aika radikaali vaikutus siihen urheilulliseen tasoon.

Eikö nämä lounasravit ole juuri tehty ammattilaisia ja suurhevosenomistajia varten. Keskivertoharrastaja, olipa hän pelimies tai hevosmies, painaa perjantaina kello 12.00 duunia. No, koska lounasravit ovat tappiollista toimintaa, niin siitäkin jo näkee, ketkä tätä lajia pyörittävät.

Kirjoittanut

LR

Onkohan lounasravit tuonut uusia maksavia asiakkaita, sitä kai tavoiteltiin myös. Tuskinpa.

Kirjoittanut

Urheilullisuus

Urheilullisuuden lisääminen reveihin olisi kyllä tärkeää. Nyt eletään liikaa tällä pelimomentilla joka toki on tärkeä mutta itse urheilijoitten tunnettavuutta pitää lisätä. Pekonen on itse kova lämminverimies mutta ns. suuren yleisön keskuudessa tunnetummat ravurit lienevät kuitenkin suomenhevosia. Tässä ei saisi ujostella liikaa vaan hyviä hevosia pitää uskaltaa mainostaa reippaasti oli ne kumpaa rotua tahansa.

Kirjoittanut

Ravit lyhyemmiksi

Ei sitä pitkäveteistä tapahtumaa jaksa nykyihminen seurata.Lähtöjen välit huomattavasti lyhyemmiksi.
Hevoset voi lämmittää muuallakin kuin kilparadalla.
Esim laukkakisoissa ulkomailla nämä asiat on hoidettu hienosti.
Sinne hippolan ekonomit oppiin,ja ilman ennakkoasenteita.
Olen tehnyt kirjallisia aloitteita tästä asiasta raviratojen kyselyihin vastatessani mutta ovat varmaan pyyhkineet perseensä minun lapuillani.

Kirjoittanut

Missähän ohjastaja laukkaa on ollut katsomassa?

Laukkakisoissa lähtöväli on kyllä pitemempi kuin ravikoitoksissa. Esim. Englannissa ajetaan yleensä kaksi lähtöä tunnissa per rata. Se että samaan aikaan ajaa useampi rata ja lähdöt aikataulutetaan tarkasti tarjoaa pelipisteisiin lähtöjä kyllä kiitettävän nopealla rytmillä. Ja jos taukoa on niin sinne tungetaan koirakisoja ja virtuaalieläinten juoksuja...

Itse Pekosen kirjoituksesta en voi muuta sanoa kun että yhtä kohtaa lukuunottamatta olen täysin eri mieltä miehen kanssa. Pekonen hakee uudistuksia mutta teesit on kuin 80-luvun suomettuneisuuden ajalta.

1) Ravien kesto. kenelle yksittäiset ravit kestävät liian kauan? Eivät ainakaan urheilijoille eikä satunnaisille raveissa kävijöille. Itse kun on työkavereita vienyt raveihin tutustumaan on nämä ihmetelleet kun kokoajan tuntuu olevan kiire... Tottakai ymmärrän Pekosen näkökulman kun mies tuijottaa omaan napaansa. Jos ravit olisivat 20 minuuttia nopeampi tapahtuma niin 300 ravit vuodessa säätäisi 100 tuntia aikaa.

2) Miksiköhän maailmalla on menty kokoajan tarjonnan lisäämisen tietä jota peräpohjolassa kuljetaan jälkijunassa? Koska uusia asiakkaita löytyy tällä tavoin. Onko niin, että Pekonen kokee tarjonnan lisäämisen niin, että hänen täytyy kaikki tarjonta seurata? Ei kenenkään ole pakko. Meikäläinen nyt ainakin olisi mielellään Teivosta kotiuduttuani jatkanut kotona TotoTV:stä toisien ravien seuraamista. Nyt katsellaan sitten premier liigaa ja illalla katotaan joku pokeriturnaus. Kyllä lisääntyvälle tarjonnalle löytyy oma asiakaskuntansa

3) Ja taas on Pekonen yössä. Ei hänen muille maille vierahille ole pakko pelata. Esim. meikäläinen pelaa ulkomaillekin mielellään. Se on nimenomaan pelaamismahdollisuutta raveihin silloikin kun kotomaassa ei kilpaa ajeta. Ei tarvi muita pelejä alkaa pelailemaan ja eiköhän tuosta pelieurosta hyödy nimenomaan Suomen raviurheilu

4) Tästä olen samaa mieltä. Raviradata palvelevat niin pelaajia kuin raviurheilijoita ja molmepia on paikallisessa päätöksenteossa hyvä kuunnella

5) Miksei kaikkien kukkien voi antaa kukkia? Ei ne putet siellä nyt niin paljoa häiritse... eikä niitä ole pakko pelata jos ei halua

Kokonaisuudessaan kirjoitus oli meikäläisen silmään katkeroituneen uransa pelaamiselle ja raveille uhranneen kaverin tilitys ilman näkemystä 2000-luvun pelaamisen maailmasta. Pekoselle voisi joku kertoa etteivät päivittäiset ravibussit enää palaa. Voisi joku näyttää miehelle netin pelitarjontaa muutenkin - silmät saattaisivat aueta. 1980-luvulta on kello käynyt niin pitkään että sille ajalle jumahtaneella ajattelulle ei nykypäivänä tee mitään

Kirjoittanut

Oikea linja hukassa

Ei oikein hirveästi vakuuta Pekonen, mutta ei vakuuta kyllä Mäntykään.

Mänty tuntuu olevan lisäksimelkoinen addikti. Ongelmia ehkä.

Ei elämä saa olla pelkkkiä raveja, urheilua ja pelejä. Ottakaa tällaisista raveihin elämänsä kadottaneista opiksi arvoisat taululaiset. Yksi varottava esimerkki on myös A.