Kirjoittanut

Oliko SG:n aika todella ME?

Niin, mitenkäs nämä maailmanennätykset meneekään. Kaikissa tiedotusvälineissä hehkutetaan, että Skully Gully teki ME:n ajalla 11,2 ja entinen ennätys oli Firabellan 11,3.

No entäs sitten Windylane Hanoverin Dower Downssissa 2003 juoksema 1:53,4, joka vastaa suurin piirtein km-aikaa 10,5. Kyseinen aika on juostu radalla, jonka pituus on 5/8 mailista, eli kilometrissä 1,006 km.

Nyt minä en ymmärrä. Selittäkäähän joku viisaampi...

Vastaukset

Kirjoittanut

Hevosurheilun kalenteri

mainitsee Windylane Hanoverin 4-vuotiaiden ME:ksi km-ajan 10,7 (2003), ja se tuli siis 5/8 mailin radalla. Sama lähde kertoo 1000 metrin ratojen vastaavan ME:n olevan Firabellan 11,3 (1997). Tästä voidaan päätellä, että 5/8 mailin ratojen ennätyksiä ei hyväksytä 1000 metrin ratojen ennätyksiksi, vaikka rata onkin vain noin kuusi metriä pitempi. Isänmaallisesta näkökulmasta hyvä juttu, muutenhan Skully Gully ei olisi nyt ME-tamma!

Kirjoittanut

Eikä noiden

ameriiikan konejen ennätyksiä pidäkään hyväksyä, kun saavat siellä ajaa ja käytellä lääkkeitä miten tahtovat. Todellisuudessa 13.0 alkaisi olla lähellä Windylanejen oikeita aikoja täällä euroopassa.

Kirjoittanut

No nii

Aika uskomattomalta kyllä kuulostaa, mutta voi toki pitää paikkansa. Uskoisin, että kaikki Suomen raviradatkaan eivät ole metrilleen kilometrn pituisia. Sillähän ei ole käytännön merkitystä, jos rata on vaikkapa 10m pidempi. Pääasia on, että juostava matka on mitattu tarkasti. Sen kymmenen metrin vaikutus kaarteiden jyrkkyyteen on niin pieni, että radan pinta ja kallistukset nousevat jo suurempaan asemaan.

Hommahan toimii kyllä siten, että kilometrin radalla juostut ennäykset pätevät myös 5/8*maili radoilla, esimerkkeinä Varennen aika Mikkelissä ja Going Kronoksen kolmivuotisaika. Aika mielenkiintoinen juttu joka tapauksessa.

Tarkoitushan ei ollut mitenkään himmentää Skully Gullyn suoritusta. Tärkeintä tässä asiassa on kuitenkin se, että suomalaisilla on nyt käsissään todella hyvä hevonen, jonka jatkoa on mukava seurata ja josta kaikki raviurheilun ystävät voivat olla ylpeitä.

Kirjoittanut

Tässä syy

Maailmanennätykset hyväksytään jostain käsittämättömästä syystä erikseen metri- ja mailimittaisille radoille.

Kirjoittanut

Jostain

Syystä.

Kirjoittanut

Ratojen pituuksista

Mitä pitempi rata sitä helpompi on tehdä kovia aikoja(pitemmät suorat ja loivemmat kaarteet).Esin Italian 800m radoilaa ajat on hunompia kuin kilometrin mittaisilla.

Kirjoittanut

ö

Amerikassa ennätykset tilastoidaan yli mailin, mailin, 5/8 mailin ja ½ mailin radoille ja kilpailumatkana on aina maili, eli 1609m. Mitä pidempi rata, sen kovemmat ajat, mutta sillä kuudella metrillä ei ole merkitystä kokonaisuuteen, aivan kuten kellottaja sanoi. Tämä 5/8 maili on valittu juuri vastaamaan kilometrin pituista rataa.

Uskoisin, että kyse on pelkästä ravipolitiikasta. Ei olisi eurooppalaisten kannalta mitenkään tyylikästä, että lähes kaikki maailmanennätykset tehtäisiin Amerikassa. Sehän on aivan yhdentekevää, että mitä mittayksikköä käytetään, jos radan pituus on kuitenkin sama. Amerikkalaisilla on vara rekisteröidä Euroopassa tehdyt ennätykset, mutta Eurooppalaiset eivät noteeraan Amerikassa tehtyjä aikoja.

Huomautetaan vielä, että metrijärjestelmä on peräisin Ranskasta ja kaikkihan me tiedämme Ranskan vaikutuksen Euroopan raviurheiluun ja toisaalta tunnemme ranskalaisen perusluonteen ja ylpeyden omasta maasta ja sen aikaansaannoksista.

Kirjoittanut

Ranskan pääradalla

esin ajetaan ensin suoraa kilometrin verran ja sitten tullaan raviradalle ja ajetaan yksi kiekka maaliin.Vaikka radalla on ylä ja alamäkeä ei siellä juostuja aikoja pitäisi hyväksyä maailmanennätyksiksi eikä euroopankaan!