Kirjoittanut

Totomaatti&Voittolinja

Totomaatti hehkutti kopper dustia hyväksi rastiksi 25% arviolla,kun taas Voittolinja antoi voitolle arvion 16%,näin erilailla voivat lähdön nähdä ammattilaisetkin...

Vastaukset

Kirjoittanut

hah x 3

ja sä vielä rahoitat nämä puljut....

triplanaurut

Kirjoittanut

Noh

Eipä tuo nyt vielä ollut kovinkaan suuri ero arvioissa. Hevosta oli pelattu 15%, joten totomaatin mielestä se oli selvästi alipelattu ja voittolinjan arvion mukaan oikein, tai oikeastaan jopa hitusen alipelattu myös.

Suurempia poikkeuksia näkyy varmasti päivittäin. Oikeastaan näin on pakko olla.

Kirjoittanut

niin

mikähöhän se on sitten se oikea.

Kun OSAAVAT pelaavat alipelattuja ja VÄHEMMÄN osaavat ylipelattuja.

Kelläköhän se on oikea arvio.

Luultavasi osuvilla lähes aina alipelattu tai ainakin maistuva,

Kirjoittanut

ei ollut

kovin suuri ero arvioissa???No olihan tuossa nyt 9% ero ,aika ratkaisevaa onko arvio 16 vai 25.Ja yksi "ammattilainen"vielä puhelee tuollaisia.

Kirjoittanut

9 prosenttiyksikköä


Puljujen ero voiton todennäköisyydessä oli 9 prosenttiyksikköä, mutta Totomaatti arvioikin Kopper Dustin voiton yli 50% todennäköisemmäksi kuin Voittolinja. Siinä onkin jo vissi ero.

Kirjoittanut

ja

totomaatti sai kiinni euron patilla..voittolinja ei osunut.

Kirjoittanut

Juu...

Erohan siinä oli ilman muuta. En sitä vähätellyt. Kunhan mainitsin, ettei tuo ero varmasti ole tavattoman suuri, eli mitenkään poikkeuksellinen.


Otetaanpa ääripään esimerkki. Joku n. 30% pelattu suosikki. Toinen taho saa jotakin negatiivista tallitietoa, toinen taas ei. Näin voi hyvinkin käydä vaikka kyseessä olisi kuinka ammattilaisia molemmilla tahoilla. Toinen taho arvioi hevosen aiempien näyttöjen +muun saamaansa informaation perusteella suurinpiirtein oikein peltuksi.

Toisella taas on jokin tieto, mitä toisella ei ole ja arvio 15%.

Paljon konkreettisempia nämä erot voivat olla myös pienten peliosuuden hevosten kanssa. Toinen ei noteeraa 1% pelattua mitenkään, mutta toinen saa tästä jotakin todella postiivista tietoa ja arvioi todennäköisyydeksi liki 10%. Tässä ero on suhteutettuna konkreettisimmillaan ja tilanne on täysin mahdollinen totetuvaksi.

Kirjoittanut

prosenttipellet

hevoset ei ymmärrä prosenteist mitää.juokevat miten juoksevat.nää älypäävihjaajat näit prosenttijuttui paasaa.prossat muual hyviiku viinas..

Kirjoittanut

ja mossin

arvio oli vain 11%

Kirjoittanut

turkkulainen

Voisit jättää tällaiset kirjoitukset väliin, joilla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Mitä iloa saat tuollaisten valheellisten juttujen kirjoittamisesta?


klu: Joo, hevoset eivät ymmättä prosenteista, mutta minun tietääkseni hevoset eivät myöskään pelaa totopelejä? Pelurin sen sijaan on hyvä ymmärttää jotain prosenteista.

Kirjoittanut

maksullisten vihjaajien

tehtävä on palvella asiakkaita. Kaikki tieto ei päivity kaikille vihjaajille. Kaikkein vähiten sellaiselle jolla kontaktipintaa vähiten. Kenenkään mutuja ei ole järkevää ostaa. Prosenteista on turha vääntää. Tavallinen petsari
arvioi päässään ja prosenttipellet laskurilla.
Molemmat voivat osua hyvällä tuurilla sillä hevonen on vain eläin.

Kirjoittanut

prosenttiarvioiden osuvuudesta

voi olla montaa mieltä mutta jos 1% hevonenkin voi voittaa minkä lähdön tahansa niin onko esim.
8% hevosella samat vai 8-kertaiset mahdollisuudet
voittaa lähtökohtaisesti?! Periaatteessa jos hevonen on kyvykäs niin se voi voittaa prosenteista huolimatta. Prosenttiarvioiden tekeminen on huuhaata. Hevosten suorituskyky ailahtelee ja myös juoksunkulut. Subjektiivisesti kukin voi karkeasti ottaen sanoa onko hevosen peliprosentti liian alhainen tai korkea. Absoluuttista arviota ei voi olla olemassa kun sen tekijä puuttuu.

Kirjoittanut

Prosenttilaskijoita...

tarvitaan , sehän on myös mielenkiintoinen harrastus. Tosin kun on oikeesti rahaa iskeä peliin , palkataan %-laskijat ja pannaan haisee ekejä. Osuu pidemällä juoksulla.

Onnex on meitä "harrastajia" , jotka pikkupelaa (maksaa kaiken lopulta), ja välittää hevoskilpailuista ja jopa palstan elosta !!!:)

Kirjoittanut

Vihjelinjojen taito

prosenttien määrittelyssä olisi helppo todentaa, jos arviot olisivat tiedossa tarpeeksi pitkältä, sanokaamme vuoden jaksolta. Siihen mahtunee jo satoja arvioita. Tuskinpa linjoilla itsellään on asiaan kuitenkaan intressiä, ja asiakkaalle tilaston tekeminen tulisi perin kalliiksi. Lehdistön osalta (V5 ja V5-prossat) tilanne on helpompi. Taatusti riittävä tilastoaineisto löytyisi muuten petsareilta. Kuka ottaisi hommakseen kirjata muistiin kaikki nelkkuprossat vuoden ajalta? Vihjelinjojen asiantuntemusta aliarvioimatta väitän, että petsarit olisivat tässä kisassa ylivoimaisia...