Kirjoittanut

keskustellaan pokerista

Siis ihan mitä tahansa. Mikä paras
tapa tehdä tiliä. Sit and go vai mikä?
Keskustellaan...

Vastaukset

Kirjoittanut

no niin

ruvetaas sitten keskustelemaan..

Kirjoittanut

ensinnäkin

rajoittaminen ei ole OK. Ei kilpailla ravien kanssa . Miten menestyt ja mitkä pelimuodot olet
huomannut tuottoisimmaksi.

Kirjoittanut

limiitti turnauksiin

en osallistu sillä se on pokeria ilman bluffia...

Kirjoittanut

Asiantuntija

Kysyin ammattilaiselta mielipidettä:
Hän väitti seuraavaa.Kaikkihan aloitaa
pikkupeleillä(kilinällä)Jos ei tunne
lajia omakseen ja hieman pärjää,kannattaa
lopettaa.Pohjalla on se ongelma,että kaikki
kädet katsotaan,pärjäät vain peliporukan
parhaalla kädellä.Kun pöydässä alkaa olla
musua,eli panokset nousevat,pelaajien
taito alkaa ratkaista.Tietenkin jotkut pelaa
maksajan paikalla.. Taidot ei riitä.

Kirjoittanut

juuri tästä syystä

suosin no limit turnauksia... Silloin ei korteilla
ole päärooli vaan omalla päälläsi.
Tylsintä pokeria pelataan limiitti pöydissä jossa ei voi bluffata.

Kirjoittanut

poksu

Kerran sain neloset essolla,tuplasin ja kosahti.

Kirjoittanut

Jörkäle

pokeri ei ole tuuripeli.
Voin todistaa sen kelle tahansa tulemalla pelaamaan kanssani sit and go turnauksia .

Kirjoittanut

Ylivoimaisesti..

paras pokerin muoto on sökö. Tämä siis omasta mielestäni. Perusteluita:

Perinteisessä "pimeessä" pokassa ei toisen peliä paljon voi muusta arvailla kuin vaihdettujen korttien määrästä. Antaa turhan suuren etulyönnin sille jolla iso kassa.

Hold' emissä taas tulee liian hyviä pelejä koska seitsemästä kortista saa valkata. Kaksi paria ei vielä mitään. Jollain aina melkein ainakin kolmoset tai suora. Nelosiakin näkee. Tämä siis niissä kymmenen hengen pöydissä missä vedetään loppuun asti ja ei bluffailla kun limiitti. Jos taas pelataan ilman limiittiä niin peli muistuttaa jotain muuta kuin pokeria. Usein siinä vaiheessa jo mätetään rajusti rahaa kun ei yhtään korttia näkyvissä. Alkaa muistuttaa psykologiaa kun pelaajat järkeilee mitä toinen tekee.Kunnon korttipelissähän kuitenkin tuurilla on iso osuus, joskin siinäkin taitavin jää pitemmän päälle voitolle.

Sökö on se perinteisin pokerin muoto ainakin suomessa. Oikeastaan tuon pimeän pokan osuus oli ehkä kymmenkunta prossaa ja sökön loppu. Nyt tämä uusi tulokas hold'em valtaa alaa ja tuntuu olevan kovassa nousussa jokapuolella. Voi olla että on pelattu maailmalla iät ja ajat, mutta meillä mielestäni tullut vasta nettiaikana.

Sökössä bluffaamisen mahdollisuudet pienemmät kuin noissa muissa. Ja kun yleensä aina potti on kattona ei pelikään mene niin hullutteluksi. Sitä olen myös ihmetellyt että eikö noissa turnauksissa enää pihistetä. Sehän on kaiken kortinpelaamisen suola. Ilmeisesti kortinpeluukin on mennyt niin hektiseksi että ei ole aikaa pihistämiseen.

Kyllä kortinpelaaminen hiemoa hommaa on mutta ei se netissä kyllä sellaista alkuunkaan ole kuin livenä. Senverran oon sitäkin jo kokeillut. Kortinsilmän katsominenhan on nimenomaan sosiaalinen tapahtuma. Viikonloppuna otetaan samalla olutta ja puhellaan mukavia. Netissä se ei onnistu. Siellä pääset kyllä rahoistasi äkkiä jos pikku myötäses meet onnees koittaan. Varmaan paljon niitä jotka oikeen kyttää tälläsiä tapauksia. Joten se siitä sosiaalisesta tapahtumasta.

Kirjoittanut

Pool

nyt tuli sinulta sellaista potaskaa joka menee läpi pokeria pelaamittomille. En kommentoi tekstiäsi tämän enempää . Miksi pitää kommentoida jos ei tiedä asiasta mitään ?!

Pokeriin kuuluu olennaisena osana bluffaus ja joka sitä ei harrasta on kuin nilkuttava juoksija
maratonilla.

Kirjoittanut

esim, Patrik Antonius

mainitsee haastattelussa että paras aika pelata nettipokeria on klo 01-06 paikallista aikaa eurooppalaisten ollessa väsyneinä ja jopa päihtyneinä.Että kyllä Poolikin asiosta perillä on

Kirjoittanut

Josey..

Olen täysin samaa mieltä siitä että bluffaus kuuluu erottomana osana pokeriin.

Mutta tässä hold 'emissä se saa suhteettomat mitat. Tässähän voi potti mennä jollekin ilman että yhtäkään korttia on ollut esillä.

Sökössä vain yksi kortti/pelaaja on pimeässä. Muut edessä elikkä koko ajan tiedät mikä on vastapelaajasi suurin mahdollinen käsi. Aika tarkkaankin. Silti siinä on hyvät mahkut bluffata. Mutta ensin pitää tulla sellaset kortit että voi sellasta yrittää. Esim. mahdollisuus kolmosiin tai neljän väriin/suoraan. Se on minusta reilumpaa bluffausta. Tuossa hold'emissähän voi bluffata vaikka kädessä olisi patakakkonen ja ristiysi.

Kyllä korttipelissä pitää suurempi osuus olla sillä mitkä kortit pelaajalle tulee. Eli huonompikin pelaaja voi illan päätteeksi olla voitolla jos on käynyt hyvä korttituuri. Muuten menee liian "tieteelliseksi" ja kortin pelaamisen filosofia hämärtyy.

Hauskaa ajanvietettähän sen tarkoitus on eikä mikään ansaitsemismuoto.

Kirjoittanut

olen Pool

sitä mieltä ettei pokeria voi pelata voitollisesti jos ei osaa bluffata. Ymmärrän toki
ajatuksiasi mutta ne eivät kohtaa meitä jotka pelaamme aktiivisesti pokeria.

Kirjoittanut

Josey hyvä..

kyllä sitä voi mutta se riippuu tuurista.

Tuurinhan osuushan kuuluu korttipelissä olla tuollaiset 80 %. Muuten se menettää kiinnostuksensa hauskana ajanvietteenä mihin se on suunniteltu.

Sökössäkin voi olla että tuurin osuus on hieman pienempi mutta holdemissa se lähenee jo viittäkymmentä joten se ei ole paras mahdollinen pelimuoto sille joka hakee nimenomaan rentouttavaa pelihetkeä. Sopii varmaan sellaselle jonka pitää elantonsa koittaa raapia peleistä.

Kirjoittanut

Öh

Nyt tulee niin paksua tekstiä taas poolilta ettei mitään rajaa. Suosittelen aiheeseen perehtymistä ennenkuin kommentoit enempää asiasta, mistä et selvästikään tiedä. Kannattaa tutustua holdemista kertoviin alan sivustoihin tai kirjallisuuteen.

"Mutta tässä hold 'emissä se saa suhteettomat mitat. Tässähän voi potti mennä jollekin ilman että yhtäkään korttia on ollut esillä."

Niin? Mikäs ongelma tässä on?

"Tuossa hold'emissähän voi bluffata vaikka
kädessä olisi patakakkonen ja ristiysi."

Niin voi. Mutta edelleenkään en ymmärrä, mikä tässä on ongelmana?

"Kyllä korttipelissä pitää suurempi osuus olla sillä mitkä kortit pelaajalle tulee. Eli huonompikin pelaaja voi illan päätteeksi olla voitolla jos on käynyt hyvä korttituuri. Muuten menee liian "tieteelliseksi" ja kortin pelaamisen filosofia hämärtyy."

Ei näin.

Holdemissa tärkeä osa peliä on panostaminen, milloin panostetaan ja miten panostetaan. Huonot pelaajat pelaavat yleensä vain niitä omia korttejaan. Sillä tavallakin voi pärjätä, mutta vain tiettyyn rajaan asti. Huonokin pelaaja voi vähän pärjätä, jos koko ajan tulee hyvää korttia. Holdemin idea on kuitenkin siinä, ettei voittamiseen tarvita välttämättä sitä parasta kättä.

Tuolla sinun tavallasi olisi aivan sama vaikka kerättäisiin rahat osallistujilta, jaettaisiin jokaiselle kortit kuvapuoli ylöspäin ja katsottaisiin kuka kerää rahat. Tai voitaisiin vaihtaa peli vaikka kolikonheitoksi. Tuossahan ei taidolla olisi enää mitään merkitystä.

"Hauskaa ajanvietettähän sen tarkoitus on eikä mikään ansaitsemismuoto"

Hauskaa ajanvietettä se varmasti on. Mutta mikä vika siinä on, jos joku ansaitsee sillä rahaa?

Kirjoittanut

Sivustakuuntelija...

Sinullakin on selvästi hämärtynyt kortinpelaamisen syvin olemus. Voin sitä sinulle kuten muutamalle muullekin syrjäytyneelle valaista. Ihan ilmaiseksi. Nyt ei tarvi panostaa.

Tottahan sellasessa kortinpelaamisessa jota rahalla pelataan on kautta molempien maailmansivujen voitolle pyritty, mutta aina se korttituuri on hyvin ratkaisevassa roolissa ollut. Ja kyllä ne korttihaitkin aina välillä on itseensä tilapäishommilla itteensä joutunut elättään. Pari kuukautta renkinä saa kassan kuntoon.

Entivanhaan äijät kokoontu vaikka latoon katsoon kellä parhaiten kortti iskee. Siellä muutama päivä oltiin ja pikkukölvit kanto hampparinväärää ja pilsua lähikaupasta. Lopputulos oli että kaikilta loppu rahat ja aika kankkunen päälle. Ja kotona haukut jos pirttihirmun omisti:)

Samaantapaan se menee netissäkin joskin se sosiaalinen puoli jää pois. Pelinjärjestäjä kerää raket pois ja nauraa partaansa. Pelurit menee nöyränä poikana kyseleen länsisatamaan josko pääsis polskilaivaa purkaan:)

Kyllä korttipelissä aina eniten meinaa tuuri ja sitten tulee se taito.

Ja se taito on parhaiten hallussa sillä pelinjärjestäjällä joka loppujen lopuksi on ainoa joka voitolle jää. Fakta juttu vaikka Pyysink&k:nit muuta väittäis.

Kirjoittanut

Pool

täysin eri mieltä. Nyt on lähinnä vaikeutena se ettet sinä tiedä aiheesta riittävästi.
Voin hastaa kenet tahansa aloittelijan pitkään turneeseen ja olen varma voitostani. Miksi?
No siksi että pokeri vaatii pelitaitoa joka tulee
esille VAIN NO LIMIT turnauksissa. Niitä on tosi paljon netissä.

Kirjoittanut

Josey...

Hold'emissa häviän puhtaasti, mutta sökössä taas en anna sinulle pienintäkään mahdollisuutta.

Kirjoittanut

Joseylle

Sun ei kannata haaskata aikaa täällä 'keskusteluun', varsinkin sun taidot on aivan omaa luokkaansa. Loggaa ittes ihmeessä HETI jollekin nettibookkerille ja ala harjata niitä 2e ja 5e sittareita ja laita kansa irti poikki.

Kirjoittanut

Pool

minulle häviät todennäköisesti vaikka missä
korttipelissä. Lyödäänkö korttia pöytään ?!

Kirjoittanut

minua vastaan

voi kokeilla esimerkiksi Paffilla. Pelaan siellä
nimimerkillä Onepoker23.

Kirjoittanut

pool yössä kuten tavallista

Nyt ei puhuta mistään maajussien kortin lätkimisestä 70-luvun heinäladossa.

"Kyllä korttipelissä aina eniten meinaa tuuri ja sitten tulee se taito."

Perusteleppa sitten pool yksi asia: miksi noissa Holdem-turnauksissa ovat aina samat nimet kärjessä? Eikö sinun logiikallasi pitäisi tuurien mennä tasan ja jokainen voittaa vuorollaan? Tai miksi Suomessakin parhaat pelaajat elävät leveästi pokerivoitoillaan?

"Ja se taito on parhaiten hallussa sillä pelinjärjestäjällä joka loppujen lopuksi on ainoa joka voitolle jää."

Tiedätkö pool, että pokerissa pelinjärjestäjä ottaa vain minimaalisen osan poteista itselleen vaikkapa jos sitä vertaa Fintotoon. Hyvät pelaajat tekevät voittoa kun he pelaavat heikompiaan vastaan. Tämä on kylmä fakta.

Edelleen neuvon että otat oikeasta asioista selvää ennenkuin nolaat itseäsi enempää.

Kirjoittanut

ei Pool itseään nolaa

Kansan silmissä, sillä sen mielestä Pool on usein oikeassa. Asiantuntijat sitten erikseen, siinä piirissä kommenttien pitää iskeä niin, että itsekin ihmettelee mikä tuli.

Kirjoittanut

syvin olemus

Poolhan selvitti pokerin syvimmän olemuksen kuten lupasi.

Kunhan pöydissä vaan riittää niitä joiden mielestä pelissä ratkaisee tuuri, niin kaikki on ihan hyvin.



Kirjoittanut

Pokerista

Huomaa hyvin, että nyt puhutaan pokerista juuri ravifoorumilla, kyllä on niin levotonta juttua, joita ehkä kannattaa vähän oikaista.

Pool on sinällään oikeassa, että pokerissa tuurin osuus yksittäisessä kädessä on merkittävä. Satojentuhansien käsien otoksessa tuurin osuus on mitätön, koska näin pitkällä aikavälillä se paljon puhuttu taitoelementti jyrää. Se taas johtuu pitkälti siitä, että ei ole olemassa toista onnekkaampaa ihmistä, ainakaan kovin pitkässä juoksussa.

Se mitä Josey puhuu bluffaamisesta merkittävänä osana peliä, on sekin väärä mielikuva, joka johtuu suurimmaksi osaksi televisiopokerin näkyvyydestä. Tietysti se on osa peliä, mutta ei mikään itseisarvo. Pokerissa voi menestyä ihan peruspelilläkin, mutta tasokkaammissa peleissä bluffaamisenkin osuus korostuu, usein kuitenkin vain siitä syystä, ettei pelistä tulisi niin ennalta-arvattavaa.

Kirjoittanut

Josey..

ensinnäkin...voiko PAFfilla pelata sököä?

Ainoastaan hold'emia siellä olen kokeillut.

Leikkirahalla taitaa saldo olla 20 0000 mutta reality rahalla ei tahdo jaksaa kartuttaa kassaa niissä pikkulimiitti pöydissä missä voittaa aina ja kun isompaan menoon menee niin menee myös rahat:) Eli taito ei vielä riitä tässä pokerin muodossa.

Nyt kun jännään Lordin ja Boron menestystä niin oon jo niin vedossa ettei kannata ainakaan oikeella moneylla pelata. Katsotaan sitten kun tarkkaavaisuus sata.

Kirjoittanut

mua voi

arvoida kaikki ne jotka pelaavat Paffilla pokeria.
En häpeä omaa osaamistani.

TV: Onepoke23

Kirjoittanut

kirjoitusvirhe

piti olla Onepoker23

Kirjoittanut

Tässä vastauksia...

sivustakuuntelija: Tässä nettipokerissa (hold'em) voittaa pitkässä juoksussa aina taitavimmat. Se on fakta. Perustuu hyvin pitkälti matematiikan hallintaan. Jos et sitä hallitse, niin voit voittaa illan jos toisenkin mutta jos pelaat vuoden niin auton vuosimallia saat vaihtaa sellaseen missä ei turvatyynyjä ole. Lyhyesti: ei ole sosiaalista hetkeä kaipaavalle.
Vielä nurkan takana lymyävälle: enpä ole vielä tavannut pelinjärjestäjää joka ei tiliä tee. Tai sitten on ex-.

Ahatova: älä koskaan aliarvoi vastustajaasi:)

Jaakko 3 : Pääasia että on kivaa. Näin ajattelee ne joilla on varaa pelata vaikka häviääkin pääsääntöisesti.

Ace: pitkässä juoksussa aina taito ratkaisee. Siksi Liverpoolkin on aina ollut ja tulee olemaan ykkonen.

Kirjoittanut

Sitähän minäkin

"Tässä nettipokerissa (hold'em) voittaa pitkässä juoksussa aina taitavimmat. Se on fakta. Perustuu hyvin pitkälti matematiikan hallintaan."

No niin. Miksi sitten sanot, että pokerissa meinaa aina eniten tuuri? Kyseessähän on selvä taitopeli, vaikka fiksut virkamiehet ovatkin toista mieltä :)

Tuosta matematiikan osuudesta sen verran, että pokerin matematiikka ei ole vaikeaa tavallisella matikkapäällä varustetulle ihmiselle. Se ei ole mitään korkeampaa matematiikkaa. Pottikertoimien ja outtien laskeminen sujuu hyvin helposti, kun on jonkun aikaa peliä opetellut. Sen jälkeen ne tulevat selkäytimestä rutiinilla. Väittäisin, että suurempi osuus pokerissa on psykologisella puolella.

Kirjoittanut

taitopeli 100 %

olen pelannut jonkin aikaa pokeria Paffille
ja täytyy sanoa että taitolaji tämä on.
Jos jaetaan miljoona jakoa ja kaikki vain katsoo
riveriin asti niin aika tasan menee stackit.
Peliä lukemalla ja bluffaamalla voitat silloinkin
kun "pelkät kortit" ei sinulle voittoa antaisi.

Pokerikirjoja ei kannata lukea jos ei omaa jo luonnostaan empatiaa/sympatiaa/pelin lukemista
totaalisesti. Ihminen joka ei näe kokonaisuutta
ei voi menestyä pokerissa.

Kirjoittanut

josey

Free roll menestyksellä ylpeilet. Rauhoitu poika ja tule kertomaan kun pelaat rahasta.

Kirjoittanut

minulla

on lukuisia menestyksiä turnauksista ja tuo free
roll vain yksi niistä tältä viikolta.
Olen voittanut tällä viikolla noin 20 sit and go
turnausta. Seuraa sinäkin Onepoker23 pelaamista
ja takaan että pelaan voitollisesti.

Kirjoittanut

Tragediani


Heps,

Suosittelen, että eka jako ja all-in ja potti nokkiin siltä istumalta. Jos joku lähtee mukaan, niin ei muutakuin riverillä raisetat tsippipinot pöydän keskelle ja vetäset sellaset ohi vedot, ettei paremmasta väliä.

Sit kun oot selkeessä johdossa, vaikka sulla on 1.000.000 $ ja muilla vaan 100.000$. Sit saat vaikka ässäparin, niin heität ne pois ja näytät kaikille että 'liian huonot laput, ei viitti pelaa..'. Ja kaikki on ihan ett 'mikä jätkä toi on ku heittää ässät pois, eihän toi pelaa millään'. Ne kato meinaa, ett voi ryöstää sut kokonaan ja takoo 'ool-iniä' jatkuvasti. No, sit sä saat ässä-parin, mut huom! nyt pelaatkin sen!! Kaverit menee ihan burn-outtiin ja sä oot vähintään sixty-fifty suosikki! Sit vaan väistät kurkot ja akat, ja sä oot ihan tsämppiöni.. mut älä innostu liikaa. Ja sit tärkee pointsi: Opettele skridlaa sun spideleitä!

Kirjoittanut

no ei muuta sitten kuin

Lukuja kehiin. Paljonko tulee tiliä keskimäärin kuukaudessa? Pitempääkin ajanjaksoa saa heittää, jos tuntuu ettei kk tee oikeutta.

Kirjoittanut

josey

Onko ralf siirtynyt pokeriin?

Josey toteat mm:

"en osallistu limiitti turnauksiin sillä se on pokeria ilman bluffia.."

Höpö höpö.

"Tylsintä pokeria pelataan limiitti pöydissä jossa ei voi bluffata."

Voi poikaa. Miksi ei voi?

"Miksi pitää kommentoida jos ei tiedä asiasta mitään ?!"

Puhut varmaan itsestäsi.


Josey, muutama syy miksi et ole pelimies:

1) pelimiehet eivät pelaa free rolleja
2) pelimiehet eivät isottele
3) pelimiehet eivät aliarvioi vastustajiaan
4) pelimiehillä kasvaa parta
5) ylläolevat lainatut kommenttisi osoittavat tietämättömyytesi
6) luulet tietäväsi kaiken
7) voitat euron sit and go:n, so fucking what.
8) olet pelle


Kirjoittanut

limiitti

pöydissä/turnauksissa bluffi ei vaan toimi samoin
kuin no limit turnauksissa. Puhun ja kirjoitan vain turnauksista joten olkaa tarkkoina.
Kun pelasin limiittiä erehdyksessä niin olo oli
kuin pakkopaidassa ja enkä ikinä pelaa niitä.
Pokerissa voitat tuurin juuri bluffilla etkä millään muulla.

Kirjoittanut

Sökö

Miksi Pool olet sitä mieltä ettei sökössä voi bluffata? Minusta sökössä juuri kiteytyy se bluffaamisen perusidea: "onko sillä se mitä se esittää?" ja tämähän juuri sökössä on äärimmillään kun vain yksi kortti on pihinä eli jos pöydässä kolmen väri/suora niin voi esittää sitä neljättä suora/värikorttia.

Kirjoittanut

josey

Kuulostat juuri pelaajalta jonka ainoa ase on free rolleissa ja euron sittareissa heitellä all inniä. Luulet osaavasi pelata, todella masentavaa.

"Pokerissa voitat tuurin juuri bluffilla etkä millään muulla."

Pystytkö selvittämään tätä johtavaa ideaasi? Onko käsityksesi bluffista all in?

Kirjoittanut

pokeriammattilainen..

käsitit ehkä hieman väärin mitä tarkoitin.

Sökössä nimenomaan voi bluffata mutta se vaatii korteiltakin sen verran tuuria että pääse paikkaan.

Tässä amispoikien holdemissahan voi yrittää välistävetoa koska vaan. Siksi se ei oikeaa pokkaa olekaan. Ei ole ollut eikä tule olemaan.

Sökö on sellainen peli missä vasta punnitaan kuka on pelimies ja kuka poikanen.

Kirjoittanut

cmoon

Olen kyllä samaa mieltä Josey että pokeri on enemmän taitolaji, mutta laita nyt jumankavita oma peli kuntoon ennen kuin kehoitat muita ottamaan sinusta oppia. Sharkcope.com:sta saa sittari tilastot ja sullakin on siellä roi -4%.

Kirjoittanut

Doyles

älä leiki tyhmää. Jos minä tunnen oloni ahtaaksi
limiitti pöydissä niin ei se minun muusta osaamisestani kerro muuta. KOROSTAN ettei pokerissa ole muuta taitoa kuin lukea muita.
Panosten noustessa se korostuu. Pikkupanoksilla
ei voi bluffata kun maksamisella selviää. All
in rahaturnauksissa OK mutta ilmaisturnauksissa
nehän tekee sitä kuin hullu puuroa. En harrasta
juuri ilmaisturnauksia muussa kuin kokeellisessa
mielessä kuten viimeksi. Sain potin jopa 2-9 lähtökädellä kun floppi näytti K-K-8. Ei mulla
mitään ollut mutta blindit olivat sen verran isoja
että bluffi toimi.

Kirjoittanut

älä viitti MMN

levittää väärää tietoa Onepoker23 sit and go tilastoista. Olen voittanut niistä keskimäärin joka neljännen. Miten kehtaat?

Kirjoittanut

Antonius

Mainitaan nyt ohimennen että paljon puhuttu Patrik Antonius ruokailee parhaillaan rinnalta (ravitermein ilmaistuna) wpt:n finaalipöydässä subtv:llä mm. kaikkien aikojen pokerilegendaa Doyle Bronsonia...

Kirjoittanut

no mutta

Sieltä sharkcopesta tulee sun nimimerkiltä seuraavat tiedot:

Games Played: 254 kpl
Av. Profit: -1 $
Av. Stake: 4$
Av. ROI :-4%
Total Profit :-213
form: Super tilt

Kirjoittanut

tuosta

Linkki poistettu

Kirjoittanut

minä pelaan

vain Paffilla niitä sit and go turnauksia.
Jos saat voittoisalle pelilleni tuollaisia lukemia
niin ne ei kyllä vastaa todellisuutta. Eilen ennen nukkumaan menoa pelasin turnauksen jonka voitin. Aamulla voitin heti ensimmäisen turnaukseni.Työpöydälläni on kansio täynnä PrtScn
voittoja niistä tältä viikolta. Hakusi ei siis toimi kuten pitäisi.

Kirjoittanut

Hohoh

"Tässä amispoikien holdemissahan voi yrittää välistävetoa koska vaan. Siksi se ei oikeaa pokkaa olekaan. Ei ole ollut eikä tule olemaan.Sökö on sellainen peli missä vasta punnitaan kuka on pelimies ja kuka poikanen."

Katsopas nyt vaikka subtv:ltä (jos sellainen mökissäsi näkyy ?), kuinka isot pojat pelaa holdemia. Ei mitään markan sököä vaan sitä ihan oikeaa no-limit texas holdemia.

Kummallinen asenne tällä poolilla. Heti leimataan joku peli "amispoikien" jutuksi, jos omat kyvyt ei siinä riitä. Epäilen vahvasti, että moni tähänkin ketjuun vastanneista pöllyttäisi poolin myös sökössä. Pool ei vaan koskaan ota näitä haasteita vastaan, kun jännitystä riittää ties missä potkupallopelien katsomisissa :)

Kirjoittanut

ja v?ttu sinä MMN

joka annoit väärän ja toimimattoman linkin tilastoistani . Mitä sinä hyödyt antamalla
väärää tilastoa. Eihän tuo linkki edes tunnista
Paffia.

Kirjoittanut

Josey

Paisti mene nukkumaan. Lukemisesi oli aika helppoa.

Kirjoittanut

Hei

ei millään pahalla, mutta PAF kuuluu Ongamen verkkoon ja sharkcopesta näkee sun pelaamat sittarit. Voithan olla käteis pelissä ihan kurko.

Kirjoittanut

jos näkyy

niin annappa sitten oikea tilasto pelaamistani sittareista. Harva voittaa niitä yhtä kovalla prosentilla kuin minä. Linkkisi ei toimi ainakaan
minulle. Olen pelannut noita sittareita vasta noin
kuukauden ajan ja voittoja ja toisia sijoja
enemmän kuin rahattomia. Mitä iloa sinulle on vääristää tilastojani?!

Kirjoittanut

ok.

Voi Jeesus teiän kanssa.

Tossa linkki:

******
Ei linkkejä
Valvomo

Kirjoittanut

tein kuten

neuvoit mutta miksi siellä on väärää tietoa?!

Jos voittaa turnauksia yhtä paljon prosentuaalisesti kuin minä ja silti näyttää
muka miinusta niin kehottaisin korjaamaan ohjelman
virheitä.

Toisen vian voisivat myös korjata. Nimittäin turnauksissa nämä kaikki viisaat ohjelman tekijät
ovat ohjelmoineet all in tilanteissa voittamaan
suuremman stackin omaavan pelaajan noin 70 %
tapauksista. Siis reilusti isomman stackin omaava pelaaja vie voiton all in tilanteissa seitsemän
kertaa kymmenestä. Ei ole sattumaa vaan se on ohjelmoituna.

Kirjoittanut

Josey

Anna klovni jo olla?

Kirjoittanut

Sivustakuuntelija..

taas pihalla kuin lumiukko:)

"Amispoika" termillä viittaan lähinnä ikään. Aika nuoria killejähän näkyy myös olevan mukana. Ja senhän nyt tietää että pokerissa iän mukanaan tuoma kokemus korostuu.Joten yleensä vanhempi pelaaja voittaa nuoremman.

Subbi ei näy mutta tuleehan tuota pokeria joltain taivaskanavaltakin jatkuvasti. Sen niminen on kanavakin: poker.

Eihän se mitään "isoja poikia" tee kuinka paljon on potissa. Sivuseikka. Yhtähyvin voidaan pelata sitä "markan sököä". Kyllä se taito siinä yhtälailla esiin tulee pitemmän ajan kuluessa. Huomattavasti fiksumpaa peliä vaan. Kaveruussuhteet pysyy paremmin kunnossa kun toisella ei ole omaisuus pelissä. Koska hyvien kavereiden kanssahan korttia on tarkoitus pelata ja tehdä illasta mukava sosiaalinen tapahtuma? Vai pilaako tämänkin lajin liialinen rahanhimo? Neuvoisin että älkää menkö siihen mukaan. Voi sitten kaduttaa kun rahat menneet ja ystävyyssuhteet retuperällä.

Kirjoittanut

tiesitkös josey

että tytöt pelaa paffilla.kokeiles pärjätä vaikka betfairilla niin loppuu pullistelusi aika äkkiä kun tajuat missä mennään.betfairilla nauretaan paffin räpiköinnille joka ilta.kaikennäkösiä amisviiksiä sitä onkin....

Kirjoittanut

huh huhu

Joseyltä hieno esitys. Neuvoo oikein mallia ottamaan pelistä ja sitten onkin häviävä paisti :DDDD Nimimerkkiä vaan taas vaihtoon. Eipä tainnut tietää että tuon näkee kaikki, miten on pelit sujunut.

Kirjoittanut

pitihän se arvata

vielä tuollaisen kanssa pitäisi keskustella.puhuminen pentujen kanssa on tyhjäkäyntiä.keskikaljanhuumassa ollaan niin isoa pelimiestä.no putoopa poika jaloilleen.

Kirjoittanut

väitän edelleen

että tuo SharkScope antaa väärää informaatiota
minulle. En ole millään edes voinut pelata 260
sittaria tai turnausta kuukaudessa.
Eränen ja Ahatova ovat vain räksyttäjiä. Varsinkin Ahatova voisi hankkia itsellensä elämän.
Leikit ammatilaista ilman näyttöjä.Olet vain ammattimainen räksyttäjä.

Pokeria pelaan voitollisesti Paffilla ja olkoon siellä vaikka tyttöjä pelikavereina niin ei se haittaa tippaakaan. Jos Veikkaus alkaisi järjestää
pokerin peluuta siirtyisin sinne pelaamaan.
Nyt olen pelaamisessa siinä vaiheessa jossa harjoittelu alkaa tuottaa tulosta ja rahavirrat
kääntyy kotiapäin. Pelinlukeminen parantuu koko ajan ja sen myötä osaan ottaa bluffilla yhä useampia potteja. Se on iso etu aloitteleviin nähden.

Kirjoittanut

olet ilmeisesti

lukenut Pyysingin kirjan.älä pelaa parhaita vastaan,sellainen ohjehan sieltä löytyy.

Kirjoittanut

minä en tule

lukemaan ainuttakaan pokerikirjaa. Pelinlukemista
ei voi oppia muuten kuin pelaamalla. Ei tämä pokeri niin haudanvakava asia ole. Koneen ääressä
istuminen on tylsää ja itsekidustusta. Vain voitot
tuo tyydytystä. Raveja on paljon mukavampi seurata
ja pelata. Varsinkin kesällä suurraveissa tuntee
elävänsä. Vain golffin peluu menee ravien edelle
vapaa-ajan vietto muotona.

Kirjoittanut

oppirahat

mites Josey kerroppa ihan rehellisesti paljonko/kuinka kauan maksoit ns. "oppirahoja" tähän peliin?

Oman kirjanpitoni mukaan olen niukin naukin voitolla mutta se voi kääntyä päälaelleen muutamassa turnauksessa eli voisin sanoa että oppirahoja on minulla vielä maksamatta.

Voiko joku muka rehellisesti väittää että olisi alkanut suoraan voittamaan pokerissa?

Kirjoittanut

Ne teurasti sinut Josey

Näin se on useimpien kanssa: paisteja mitkä paisteja. Laaja hehkutus ja isojen poikien ihailu saavat aikaan voittamisen kuvitelman.

Raha-automaateissakin on "voittavia" pelaajia. Raveissahan on vanha juttu, että melkein kaikkin ovat vähintään omillaan.

Ennen vakavampaa pelaamista pitää opiskella matematiikkaa ja kirjanpitoa. Laskentatoimen on pidettävä. Pelaaminen on perimmäiseltä olemukseltaan matematiikkaa ja hermojen hallintaa.

Josey ei ole valitettavasti ainoa. Sortui vain turhaan pullisteluun. Onhan täällä pullisteltu ennenkin. Sitä ei pelimies tee. Muistan kyllä Ahatovankin kehuneen pelimenestyksellään, joten ei niin hirveän vahingoniloinen kannata olla.

Joseyn kannattaa rauhoittaa tilanne. Seuranta vähän tarkemmaksi ja turhat kuvitelmat pois. Tavallisten ihmisten työt kannattaa pitää vaihtoehtona edelleen.

Kirjoittanut

Voi pool

Pool se jaksaa tuputtaa taas omia käsityksiään, vaikka niissä on paljon korjaamisen varaa.

"Ja senhän nyt tietää että pokerissa iän mukanaan tuoma kokemus korostuu.Joten yleensä vanhempi pelaaja voittaa nuoremman"

Mielelläni kuulisin jotain oikein faktaperusteitakin tälle? Eihän se ikä mitään kokemusta tuo vaan pelattujen jakojen määrä. Näillä sinun mainitsemillasi "nuorilla killeillä" voi hyvinkin olla tuhansia jakoja enemmän takanaan kuin vanhemmilla harvemmin pelaavilla pelaajilla. Perustelusi ontuu, mutta eipä ole ensimmäinen kerta.

Kylmä totuus on se, että kaikki eivät ole voittavia pelaajia pokerissakaan. Joillakin vain on lahjakkuutta tähän ja joillakin ei ole.

"Eihän se mitään "isoja poikia" tee kuinka paljon on potissa. Sivuseikka. Yhtähyvin voidaan pelata sitä "markan sököä". Kyllä se taito siinä yhtälailla esiin tulee pitemmän ajan kuluessa."

Eiköhän nyt ole kuitenkin niin, että vaikkapa tuolla EPT:ssä pelaavat kaverit ovat keskimääräisesti paljon taitavampia kuin peräkammarissa markan sököä jauhavat. Jos pelaat vaikkapa netissä, niin aika äkkiä huomaat että vastus kovenee, mitä isompiin pöytiin mennään. Ainahan sekaan mahtuu niitä, jotka eivät osaa mutta pääsääntöisesti isompaa peliä pelaavat ovat parempia.

Jos joku pelaa isoista rahoista, niin ei se tarkoita sitä että hänellä on koko omaisuus pelissä. Ilmeisesti poolin mielestä isolla pelaavat ovat aina niitä ongelmapelaajia, joilla on koko omaisuus katkolla? Tuskinpa näillä isoa peliä raveissa pelaavillakaan on autot ja kämpät katkolla. Pool ei ole koskaan kuullut kassanhallinnasta?

Pokerissa harva on voittava pelaaja suoraan ensimmäisestä jaosta lähtien. Toki lahjakkuuksiakin löytyy, mutta on niitä oppirahojakin maksettava. Kurinalainen ote, oikean kokoisen pelin pelaaminen omaan kassaan nähden ja jatkuva halu opiskella lisää ja kehittää omaa peliä auttaa eteenpäin. Hyväksi pokerinpelaajaksi aikova joutuu tekemään tuhansia tunteja kovaa työtä, ei se raha tule tässäkään lajissa ilmaiseksi. Häviöputkia tulee niinkuin muissakin lajeissa, ne kuuluu asiaan.

Kirjoittanut

Voi sivustakuuntelija

Taitaa sinulla menneet termit sekaisin.

"Hyväksi pokerinpelaajaksi aikova joutuu
tekemään tuhansia tunteja kovaa työtä"

Mistähän lähtien kortinpelaaminen on laskettu työksi? Ja vielä kovaksi sellaiseksi?

Eiköhän sovita että pidetään oikeat työt ja vapaa-ajan harrastukset erillään toisistaan. Ei sitten erehdy nämä nuoremmatkaan kuvitteleen että kortinläiskintä olisi oikein yhteiskunnan kannalta hyödyllistä työtä, koska sitä se ei suinkaan ole. Ihan kiva harrastus kunhan ei mene överiksi eli jokapäiväiseksi.

Kirjoittanut

Onko sinulla pool ongelmia ymmärtämisen kanssa?

Mistä ihmeen syystä sinun pitää syrjiä kaikkea muuta kuin maanviljelystä ja muita ns. "oikeita" ammatteja. Katkeruutesi ja vähättelysi on aivan uskomatonta. No, meitä on moneen junaan ja näköjään osa jää aina asemalle.

"Mistähän lähtien kortinpelaaminen on laskettu työksi? Ja vielä kovaksi sellaiseksi?"

Lukemisen ymmärtämisessä on sinulla selkeitä puutteita. Tai sitten olet vain niitä ihmisiä, jotka eivät haluakaan ymmärtää. Sanoin että: "Hyväksi pokerinpelaajaksi aikova joutuu tekemään tuhansia tunteja kovaa työtä". Kun nyt pitää vääntää rautalangasta, niin väännetään...ehkä se sitten aukeaa sinullekin.

On sitten kyse pokerista, potkupallosta tai vaikkapa pianonsoitosta, huipulle haluava joutuu tekemään työtä lajinsa eteen tuhansia tunteja. Työtä eli siis opiskelemaan, harjoittelemaan ja analysoimaan lajiaan. Tällä ei nyt ole mitään tekemistä sen kanssa, pitääkö joku peräkylän maajussi tai telakan hitsari pokeria tai potkupalloa "oikeana" työnä.

Ymmärsitpä sitä tai et, tässäkin maassa on monia, jotka saavat toimeentulonsa osin tai kokonaan pokerista. Minä en kuulu heihin, mutta en silti vähättele heidän ammattiaan ja elantonsa hankkimistapaansa. Minusta moinen käytös on äärettömän ahdasmielistä touhua ja kertoo siitä, että ko. henkilö ei ole ainakaan kovin suvaitsevaista laatua.

Mitä tulee yhteiskunnan kannalta hyödyllisiin töihin, niin eihän esimerkiksi arvopaperikauppakaan sen paremmin hyödytä yhteiskuntaa. Tai miten esimerkiksi ravivalmentajan työ hyödyntää yhteiskuntaa? Silti näitä aloja ei kukaan väheksy, kuten ei pidäkään. Molemmat ammatit ovat ainakin tekijälleen sitä "ihan oikeaa työtä". Kuten on varmasti pokerikin siitä elantonsa ansaitseville.

Kirjoittanut

Termit näemmä edelleen sekaisin salakuuntelijalla.

Kyllähän toinen peliriippuvainen voi toista vastaavaa pitää vaikka kuinka korkeassa kurssissa ja sillä pönkittää omaa itsetuntoaan. Mutta meneppä nyt vaikka vaalien alla ennakkoäänestyspaikkoihin postien ja koulujen pihoille ja suorita gallup: moniko pitää kortinpeluuta työnä? Voi olla että saat perinteisen...täh...lisäksi monenlaisia mulkaisuja. Aika moni voi pitää sinua kajahtaneena kun tuollaisia kyselet. Hyvä ettei joku sotaveteraani vetäse kassilla korville.

Tällä haluan selventää että vaikka petsari voi toista kollegaa arvostaa tämän "työn" vuoksi, niin suuri yleisö pitää peluria pelurina niinkuin juoppo on juoppo. Ja pelurin maine ei koskaan kovin korkeassa kurssissa ole kansan keskuudessa ollut.

Arvostan monia muitakin ammatteja kuin maanviljelystä. Hyvin monia. Mutta kyllä varmaan moni muukin pitää maajussia tai rekkakuskia tai kaupan myyjää yhteiskunnalle hyödyllisempänä kuin korttia läiskivää kaveria. Tuskin löytyy vanhempia jotka sellaista uravalintaa lapselleen suosittelee. Toivon mukaan ei ainakaan löydy.

Kirjoittanut

järki hoi... vai onko sitä edes?

\"Mutta kyllä varmaan moni muukin pitää maajussia
tai rekkakuskia tai kaupan myyjää yhteiskunnalle
hyödyllisempänä\"

Kaupan myyjää? :DDDDDD ei vittu, nyt repesin.

haluan korostaa nyt tasan yhtä asiaa.

ARVOSTUS ja PITÄÄ YHTEISKUNNALLE HYÖDYLLISENÄ ovat kaksi täysin eri asiaa. maajusseistasi ja rekkakuskeistasi saattaa olla ruohonjuuritasolla jotain hyötyä yhteiskunnalle, mutten silti kumpiakaan arvosta senttiäkään enempää kuin viinan trokaajia. ihmisiä jotka tekevät jotain jotta saisivat ruokaa pöytään, eikä yhtään enempää. vähän niinkuin pokerinpelaajatkin.

Kirjoittanut

Vai niin

"Kyllähän toinen peliriippuvainen voi toista vastaavaa pitää vaikka kuinka korkeassa kurssissa ja sillä pönkittää omaa itsetuntoaan."

Jaa että nyt olen jo peliriippuvainen kun en halveksi pokerinpeluuta ammattina :)

Ihan poolille tiedoksi, en ole käsittääkseni peliriippuvainen. En pelaa pokeria enkä myöskään ravipelejä läheskään päivittäin. Ja minusta ihminen ei ole peliriippuvainen, vaikka pelaisikin joka päivä vaikkapa ravipelejä. Peliriippuvuus syntyy ihan muista asioista.

Sotaveteraanien vetäminen tähän keskusteluun on niin naurettava teko, että sitä en suuremmin viitsi edes kommentoida. Kuten myös pokerinpelaajien vertaaminen alkoholisteihin.

Mutta kerro nyt, miten sinun logiikallasi vaikkapa ravivalmentajan tai osakesijoittajan ammatti on hyväksyttävämpi kuin pokerinpelaajan? Eihän niistäkään mitään ns. hyötyä yhteiskunnalle ole.

Mitenkäs sitten kun se rekkakuskisi jää työttömäksi? Loppuuko sinun arvostuksesi siihen paikkaan, kun eihän työttömästäkään ole mitään hyötyä tälle yhteiskunnalle. Vielä vähemmän hyötyä kuin pokerinpelaajasta, sillä työtönhän on vain yhteiskunnan rasitteena. Työttömäthän vain kuluttavat verovaroja istuessaan kotona tekemättä mitään. Pitäisikö sinusta halveksia sitten työttömiäkin?

Kirjoittanut

Hyödyttömiä tyhjäntoimittajia

Peluri on asiallisesti ottaen täysin hyödytön olio. Samoin on pörssispekulantti. Toistan: täysin hyödytön.

Huippu nettoaa hyvin muiden kustannuksella. Suomessa pelitoimistot ovat verotusjärjestelmä, jossa yleensä köyhemmille ja tyhmemmille jää vain tappiot. Pelaaminen on hyödyllistä pelieliitille siinä mielessä, että he nettoavat siitä. Ja hyödyllistä se on kaikille niille, jotka onnistuvat vetämään välistä oman osansa. Toimittajat, vihjaajat, toimitusjohtajat, omistajat, tällaisten keskustelusivujen ylläpitäjät jne ovat näitä.

Pool on aivan oikeassa. Ongelma on siinä, että keskustelijoiden käsitteillä on eri sisällöt. Mutta "työnä" pelaaminen niin pörssissä kuin sen ulkopuolellakin on hyödytöntä toimintaa. Se kertoo vain oikean tekemisen puutteesta tai riippuvuudesta.

Kirjoittanut

niin

Pelurilla on huono kaiku ihmisten korvissa, jotka "tietävät" omasta kokemuksestaan ettei sillä kukaan mitään ansaitse. Ehei, kaikki rahat sinne sitävastoin menee. Kyllä mummot ja papat kunnioittaa peluria korkealle joka mummonmarkoissa tekee vuodessa saman tilin, kuin he koko elämänsä aikana raskasta työtä raatamalla. Pelaamisessa on kuitenkin huomioitava riski, siinä pitää sijoittaa omaa rahaa voidakseen saada sitä lisää. Näinhän ei "normaalissa" työssä ole, jossa ansio on varmaa. Juuri tämä varmuus pienentää tuloja, riskejä ottamalla voi tienata enemmän, tämähän on selvää.

Onkohan jalkapalloilija sitten oikea ammatti. Jotkut heitäkin kovasti arvostavat :) Kuten toki itsekin ;)

Huippupelaajat eivät todellakaan ole yhteiskunnan elättejä, pitää erottaa ammattilaiset jotka tekevät pelaamisella rahansa ja ne jotka häviävät työnteolla saadut rahat peleihin. Peluri on jälkimmäisessä kategoriassa kirosana, jota kukaan ei arvosta. Tälläinen kaveri ei todellakaan ole pelimies, vaikka pelaakin. Jotka pelaamalla tilinsä tekevät, myös käyttävät rahaa, jolloin raha liikkuu ja osa jää moneen osoitteeseen, mm. erilaisille yrittäjille.

Kirjoittanut

Lisää vastauksia sivustakuuntelijalle..

Hönö tuossa jo kertoikin tärkeimmät.

Osakesijoittajan ammatti on ammatti siinä kuin muutkin jos kyseessä on pankkitoimihenkilö joka sitä työkseen tekee muiden rahoilla. Mutta osakekeinottelu ei sitä ole.

Osakkeiden ostaminen on hyvin järkevää omaisuudenhoitoa. Paras tuotto pitkässä juoksussa. Mutta ei niitä välttämättä sitten myydä seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Sensijaan jos ostaa aamupäivällä osakkeita ja meinaa ne iltapäivällä myydä, on kyseessä osakekeinottelu. Se ei sitten enää mikään ammatti ole vaan moraalisesti arveluttavaa puuhaa.

Ravivalmentajan työ on kovaa työtä. Tarkoituksena saada hevoset juoksemaan lujaa ja pärjäämään kilpailuissa.

Periaatteessa henkissä pysymiseen vain alkutuotanto on välttämätöntä, mutta nykyaikana riittää jo aikaa moneen muuhunkin. Joten kyllä tämän "viihteen" tuottaminen ihan arvostettavaa työtä on.

En ole koskaan verrannut peluria ja juoppoa. Ihan vastakohtia on. Ei juoppoa olisikaan jos hänellä olisi menestyvän pelurin itsekuri.

Työttömyys ei missään tapauksessa ole halveksittavaa. Kovakin työmies voi jäädä työttömäksi itsestään riippumattomista syistä. Olet +50 ja firma jossa oot töissä lopettaa tuotantonsa. Kiertokoulu käytynä ja syrjäseudulla asut. Ei paljoa voi itse vaikuttaa.

Ei kaikkia arvoja voi tässä maailmassa mitata rahassa. Ei läheskään.

Kirjoittanut

Ahatova...

Näytä minulle yksikin mummo tai pappa joka arvostaa peluria. En vielä ole tavannut.Kyllä se varsinkin vanhemman ikäpolven korvissa edelleen erittäin huonolta kuulostaa. Ja takuulla eivät pelaamista rehellisenä ammattina pidä.

Arvostan futiksen korkealle mutten kyllä ymmärrä alkuunkaan noita rahoja mitä siinä pyörii.

Sen vielä tajuaa että urheilusta maksetaan sellainen korvaus ettei kavereiden tarvitse käydä ulkopuolella töissä kuten vielä -70 luvulla lätkänpelaajat tekivät. Mutta nämä järkyttävät palkkiot ei kyllä ole missään suhteessa "työn" vaativuuteen.

Kirjoittanut

Hä?

Mitä ihmettä Ahatova selität. Ammattipelaajan homma on hyödytöntä toimintaa käsitteen syvemmässä merkityksessä. Ei sillä ole mitään tekemistä pelaamisen voitollisuuden kanssa. Pelaamisprosessissa(pelaajien kesken) ei synny lisäarvoa. Siinä tapahtuu vain rahojen uusjako. Ne rahat palautuisivat kansantalouden kiertoon joka tapauksessa.

Suomessa tapahtuu tietysti veronkanto(ns hölmöysvero) ja kv toimistoissa omistajien voitontavoittelu. Mutta se on toinen juttu.


Kirjoittanut

Ja

Peluri ja jalkapalloilijaa ei voi verrata toisiinsa. Jalkapalloilijaa ja näyttelijää voi, sillä molemmat tuottavat elämyksiä. Itse kyllä arvostan näyttelijää enemmän, Pool ehkä jalkapalloilijaa.

Ammattipeluri on periaatteessa puhdas loinen joka keinottelee tyhmemmiltä rahat pois. Ahatovan on turha selittää meille pelaamista kuin joillekin apukoululaisille. Kyllä me pelaamisen hallitsemme, mutta ei sitä ammattina kovin korkealle voi arvostaa.

Kirjoittanut

juu

Rahat eivät todellakaan muuten palautuisi kiertoon, mihin peluri käyttäisi muka kovalla työllä ansaitsemansa rahat niin helposti kuin pelaamiseen? Mikä taas viheltäen tulee, niin se laulaen menee, ainakin osittain.

Mitä pelaamiseen tulee, niin se on arvokasta hommaa. Kaikki ammattivalmentajat, kuskit, hippolan jengi, toimittajat yms yms. saavat palkkansa pelieuroista, eivätkä mistään muualta!Ei tämä ole pelkästään lisäverotusta, kuten lotto jonka voitot jaetaan eri tavalla.

Pelaajathan ovat keksineet erilaisia hienoja nimikkeitä itselleen kuten pelisijoittaja, samoin kuin muillakin aloilla tehdään ja johan kuulostaa hienommalta. Oli ammatti mikä tahansa, niin sen päällimmäisenä tarkoituksena on tarjota tekijälleen elanto. Plussaa on jos vielä sattuu pitämään siitä mitä tekee, näin on asianlaita harvalla ja moni tuntee työuupumusta. Harva menee huomennakaan mielellään töihin.

Hönön heitto, että kyllä me pelata osataan oli muuten todella makea. Monethan osaavat täyttää lappuja, mutta entäs se voitollinen pelaaminen kotimaisiin pooleihin?

Kirjoittanut

harjoittelu on

tuottanut tulosta.

-Mukavaa luettavaa mitä olette tänne kirjoitelleet. Olette aika hyviä poliitikkoja kaikki. Pokerin peluuta en itse arvosta kovin korkealle mutta sitä joka pystyy elättämään itsensä pokerilla tai muilla peleillä arvostan.
Itse olen aika kaukana ammattilaisuudesta vaikka
ammatilaisten seurassa en häpeäkkään enää omaa osaamistani.
totopeleillä

Kirjoittanut

Taitaa olla hyödytöntä vastata

Kansantaloustiede ei taida olla ihan hanskassa. Ei se mitään.

Mutta sitten:"Kaikki ammattivalmentajat, kuskit, hippolan jengi,
toimittajat yms yms. saavat palkkansa pelieuroista,
eivätkä mistään muualta!" Tätä täytyy jo kommentoida. Näin ei todellakaan ole. Heidän palkoistaan suuren osan maksavat hevosen omistajat, ilmoittajat, yritykset jne. Montakos hevosta Ahatova muuten sattuu omistamaan? Se on nimittäin hyödyllitä toimintaa.

Ja työnteolla voi kyllä olla muitakin funktioita kuin pelkkä henkilökohtainen etu. Siitä saa olla vaikka todellista hyötyä tai iloa muille. Mutta näitä asioita ei kapeasta katsannosta näe.

Kirjoittanut

pool ja hönö

Huvittavinta tässä koko keskustelussa on se, että hönö ja pool olettavat ammattipelaajien, ovat he sitten pokerinpelaajia tai vedonlyöjiä, elävän yhteiskunnan varoilla ennemmin tai myöhemmin. Minun näkökulmastani ammattipelaaja on sijoittaja siinä missä joku osakesijoittajakin. Kohde on vain hiukan eri, mutta odotusarvot samaan tapaan positiivisia. Ammattipelaaja ei ole puolet kassastaan yhteen petsiin lyövä luuseri, joita raveistakin löytyy ihan tarpeeksi.

hönö: "Peluri ja jalkapalloilijaa ei voi verrata toisiinsa. Jalkapalloilijaa ja näyttelijää voi, sillä molemmat tuottavat elämyksiä."

Miksei? Hyvää pokeripeliä on yhtä mielenkiintoista seurata kuin potkupallopeliäkin. Ja huomattavasti mielenkiintoisempaa kuin jonkun ylipainoisen tädin kirkumista oopperan lavalla :) Pokeripelin seuraaminen voi olla elämys jollekin, niinkuin voi toisaalta oopperakin olla. Mutta eihän sen elämyksen tuottaminen tuo mitään lisäarvoa tähän yhteiskuntaan. Tätä lisäarvoahan varsinkin pool perää. Näyttelijäkin on lähinnä narri, jos oikein karkeasti ajatellaan.

pool: "Osakesijoittajan ammatti on ammatti siinä kuin muutkin jos kyseessä on pankkitoimihenkilö joka sitä työkseen tekee muiden rahoilla."

Miksi? Eihän tämäkään mitään lisäarvoa anna yhteiskunnalle. Pankkitoimihenkilö yrittää lihottaa asiakkaansa pankkitiliä. Sama tavoitehan se on ammattipelaajallakin oman tilinsä suhteen. Ei näillä ammateilla mitään eroa ole.

pool: "Ravivalmentajan työ on kovaa työtä. Tarkoituksena saada hevoset juoksemaan lujaa ja pärjäämään kilpailuissa."

Niinpä. Mutta mitä hyötyä tästä on yhteiskunnalle? Ei yhtään mitään. Ei ravivalmentajasta ole tälle yhteiskunnalle yhtään enempää hyötyä kuin pokerinpelaajastakaan. Tai näyttelijästä. Miksi sitten näistä kahta ammattia pitäisi arvostaa, vaan ei kolmatta?

hönö: "Mutta "työnä" pelaaminen niin pörssissä kuin sen ulkopuolellakin on hyödytöntä toimintaa. Se kertoo vain oikean tekemisen puutteesta tai riippuvuudesta."

Eikö ihmisen pidä saada tehdä työkseen sitä, missä hän on hyvä? Jos joku on hyvä pörssisijoittamisessa tai pokerissa, niin miksei hän saa tehdä sillä elantoaan? Kertokaa tämä yksinkertainen asia. Jos ihminen on hyvä potkupalloilija, niin miksi hän saa tehdä sillä elantonsa?

Hönö ei selvästikään tiedä tarpeeksi ammattimaisesta pelaamisesta kun automaattisesti liittää siihen riippuvuuden. Kerrotko muuten vielä, mikä on oikeaa tekemistä?

Kirjoittanut

Ahatova on oikeassa

"Heidän palkoistaan suuren osan maksavat
hevosen omistajat, ilmoittajat, yritykset jne. Montakos hevosta Ahatova muuten sattuu omistamaan? Se on nimittäin hyödyllitä toimintaa."

Ahatova on täysin oikeassa siinä, että pelurit maksavat Hippolan porukan, ravitoimittajien, ravivalmentajien jne palkkoja. Se on varmasti joillekin tiukka paikka tunnustaa, että ravipelaajat ovat tärkein ryhmä koko ravien hyvinvoinnissa.

Jos pelaaminen raveihin lopetettaisiin, niin ammattimainen raviurheilu loppuisi saman tien. Vai meinaako hönö, että hevosenomistajat maksaisivat 600e/kk valmentajalle siitä, että saisivat ajaa tinakupeista kilpaa? Luulen jotta suurin osa hevosenomistajista hankkisi halvempia harrastuksia. Mikä yritys tai mainostaja olisi enää kiinnostunut raviurheilusta tämän jälkeen?

Ravipelien kasvu on mahdollistanut suuremmat palkinnot kilpailuihin. Se taas on taannut enemmän tuloja valmentajille ja sitä kautta koko alalle. Kait muistatte edellisen notkahduksen ravipelaamisessa? Silloinhan moni ammattivalmentaja löi lapun luukulle tai lähti muille maille kun pienet palkinnot eivät taanneet riittävästi tuloja.

Kirjoittanut

hönö

Niin, kummalla meillä sitten lieneekään kapeampi katsanto asioihin? Minä katson asioita keskustaoikeistosta, sinä vasemmalta. Toinen on juuttunut menneisyyteen ja elää siinä vankasti. Korjaa jos olen väärässä.

Kansantaloustiedettä ja markkinointia olen lukenut yo:ssa ja luulen jotakin alasta tietäväni. Toki voit tietää enemmän, mutta vielä en ole nähnyt siitä merkkejä. Ihan ansiokasta juttua kyllä tuotat, et vain näe kovin pitkälle.

Työnteko voi toki olla muutakin kuin leivän tuomista omaan pyötään, esim. urheilussahan tuotetaan iloa katsojille. Sen takia he maksavat pääsylipun, jotta kokevat elämyksiä. Tämä on tietenkin ihan selvää. Mattimeikäläisen ei kuitenkaan tuota iloa kuin itselleen ja senkin rahan kautta.

Tuosta rahakertymästä et ole sitten ollenkaan jäljillä, omistajia yms. ei edes olisi, mikäli peleistä ei saataisi palkintorahoja. Kaiken a ja o on toto ja pelaajien ryöstäminen. Ilman peliä raveissa ajettaisiin lusikoista, nimittäin kenkäsellaisista. Tuskin silloin kukaan maksaisi 1000e/kk hevosen treenaamisesta.

Kirjoittanut

hohhoh...

" Näytä minulle yksikin mummo tai pappa joka arvostaa
peluria. En vielä ole tavannut.Kyllä se varsinkin
vanhemman ikäpolven korvissa edelleen erittäin huonolta
kuulostaa. Ja takuulla eivät pelaamista rehellisenä
ammattina pidä."

Ketään joka tienaa miljoonia euroja vuodessa pokerilla, ei tasan tarkkaan kiinnosta se mitä joku Kihniön mummu torpassaan tai Pool punaisessa kaulahuivissaan hänestä ajattelee. Entä milläperusteella se ei muka ole rehellistä? Aika kova hurjaa jos huijariksi syyttävät...

Sitäpaitsi, ole nyt oikeasti tyytyväinen siihen että joku ylipäätään ELÄTTÄÄ ITSENSÄ. Kaikenmaailman sossupummit ostoskeskusten nurkilla ovat ne yhteiskunnan loiset.

Mikä ihme sinä olet olevinasi arvostelemaan ihmistä joka omalla toiminnallaan, omalla taidollaan hankki elantonsa niin ettei sitä tarvi yhteiskunnalta (meidän verorahoista) ruinata ??


"Mutta nämä järkyttävät palkkiot ei kyllä ole missään
suhteessa "työn" vaativuuteen."

Äh, tajuatko ollenkaan kuinka monta työtuntia vaaditaan että ylipäätään päästään jonkin SM-liiga seuran pelaavaan kokoonpanoon?

Sinun urheilumiehenä tulisi tietää että se on tuntien ja taas tuntien harjoittelu joka viikko.
Päivässä on usein kahdet harjoitukset, tätä voitanee pitää työpäivänä. Kesälläkään ei voi huilia, parannettava kuntoa kovaa talvea varten. Lomapäivät voitanee laskea kahden käden sormin.

Kirjoittanut

Keskustelu rönsyilee..

tällä menolla ollaan pian Intiassa hasispiippu ja tanssivat käärmeet korissa edessä ja sitra soi:)

Turha elämän katsantoa on tässä alkaa selvittämään koska se on loputon suo. Mukavaahan se kieltämättä olisi mutta väärä ilta siihen. Huomenna useammalla työpäivä. Tai sitten ei.

Periaatteessahan ihminen tarvitsee elääkseen vain ravintoa. Nestettä ja ruokaa. Täällä pohjolassa lisäksi lämpöä suuremman osan vuodesta. Kaikki muu on turhaa. Tai...ei välttämätöntä. Joten tällä logiikalla ne maanviljelijät ja karjankasvattajat on niitä ainoita oikeita töitä. Muut sitten tuottaa elämää helpottavia asioita.

Vaikeahan näitä näyttelijöitä ja urheilijoita on erotella. Molemmissa löytyy loistavia yksilöitä. Jossain joukkueessa joku on onnistunut jopa yhdistämään nämä kaksi taiteenlajia:)

Sovitaan että kaikki ovat tarpeellisia ja hyödyllisiä jotka rehellisesti työnsä tekevät.Hiki päässä sinun pitää leipäsi ansaita...sanotaan.

Kirjoittanut

Ei todellakaan liitä

Mistä sellainen käsitys sinulle tuli sivustakuuntelija, että liittäisin yhteen ammattimaisen pelaamisen ja riippuvuuden. Sanoin pelaamisen johtuvan oikean tekemisen puutteesta TAI riippuvuudesta. Ammattipelaajan ei ole syytä olla peliriippuvainen.

Yhteiskunta joutuu hoitamaan tavalla tai toisella vaikeuksiin joutuneet.

Vaikka osakesijoittamisella ja pelaamisella teknisesti paljon yhteistä onkin, ja vaikka ammattipelaaja jossakin mielessä voi kutsua pelisijoittajaksikin, ei pelaaminen ole rinnastettavissa osakesijoittamiseen. Omistaminen ja pääoma ovat yhteikunnallisesti tärkeitä kategorioita, pelisijoittaminen ei ole.

Narrin homma on tärkeätä. Tarinan kertominen on tärkeätä. Ihminen ei ole vain taloudellinen yksikkö vaan myös henkistä ravintoa kehittymiseensä tarvitseva kokonaisuus. Sitä ei näissä keskusteluissa tietysti sovi korostaa.

Kyllä pokeripeliäkin voi olla mielenkiintoista seurata. Se on totta. Mutta ei se kumoa sitä, mitä olen sanonut. Ja kyllä peluri saa pelata työkseen, eikä sitä voi kieltääkään. Ja vaikka pelaaminen huipulla vaatiikiin suurta lahjakkuutta, ei sitä silti ole syytä erityisesti arvostaa. Niillä kyvyillä olisi parempaakin käyttöä.

Kirjoittanut

hönö, mitä selität?

"Mitä ihmettä Ahatova selität. Ammattipelaajan homma on hyödytöntä toimintaa käsitteen syvemmässä merkityksessä. Ei sillä ole mitään tekemistä pelaamisen voitollisuuden kanssa.
Pelaamisprosessissa(pelaajien kesken) ei synny lisäarvoa. Siinä tapahtuu vain rahojen uusjako. Ne rahat palautuisivat kansantalouden kiertoon joka tapauksessa."

Jos suomalaiset voittavat ulkomailta rahaa niin tuoko se lisäarvoa?

Kirjoittanut

Fish....

Ennen kylässä opettaja oli selkeesti ykkönen. Vain pappi ja piispa meni edelle. Poliisi tuli kolmantena ja sitten muut.

Tänäpäivänä on ammateilla eri arvostuksia. Mutta pelurin "ammatti" ei ollut silloin eikä ole tänäänkään korkealle noussut. Siellä hännillä on. Ei sitä epärehellisyydestä syytetä mutta moraalisesti heikoilla.

Samoin urheilu on enemmän harrastus kuin työ. Tottahan siitä pitää korvaus saada kun siihen tänä päivänä pärjätäkseen kaikki aika menee. Mutta miljoonaluokan summat on kyllä ylimitoitettuja fyysisestä hommasta.

Kirjoittanut

joo...

"Ennen kylässä opettaja oli selkeesti ykkönen. Vain pappi
ja piispa meni edelle. Poliisi tuli kolmantena ja sitten muut."

Kuten sanoit itsekin. Tämänpäivän ammateilla on eri arvostuksia. Mutta pidän silti perin oudoksuttavana että ihmisen elinkeinoa ja elannonhankkimista ylipäätään arvostellaan, pääasia että kuitenkin hankkii elantonsa itse, eikö?

Hyvä kun otit papit ja piispat mukaan keskusteluun, heitä voitaisiinkin verrata "pelureihin"...

Pappi: Yleinen käsite, joka tarkoittaa ketä tahansa kristittyä, joka pyhittää itsensä Jumalan palvelukseen ja tuntee, että on kutsuttu elämään tekemättä työtä, niiden kustannuksella, jotka tekevät työtä elääkseen.

Samalla tavalla höynäyttävät hölmöjä ja ottavat siitä rahansa.

Mitä eroa? Ei mitään.

Kirjoittanut

Kuinka päin menee rahavirta?

Kyllä virta vie.

En tiedä, mistä saat Ahatova päähäsi pitää minua vasemmistolaisena. Ehkä siitä, etten ole kaikesta samaa mieltä kanssasi. Keskustaoikeisto muuten vie Hipposta kohti perikatoa.

Minä olen puolustanut tiukasti pelaajien etua Fintoton törkeitä peliehtoja vastaan. Nykyehdoilla ravipelit eivät kansainvälisessä kilpailussa tule pärjäämään. Olen korostanut peliteorian hallintaa jne.

Ahatova, raveja ei olisi ilman pelaajia. Mutta se ei tarkoita sitä, että pelaajat maksaisivat kaikki kulut. Pelaajat kokonaisuutena kyllä ryöstetään, mutta silti on muitakin maksajia pelaajia väheksymättä. Suurimman osan pelitaito vain on olematon. Siksi Hippola voi tehdä mitä vain. Toistaiseksi.

Pelaaminen ammattina on ....





Kirjoittanut

hönö, +

Hippolaa muuten johdetaan keskustavasemmistosta. Raveja voi verrata vaikkapa ratsastukseen, toista tukee pelieurot toista taas ei..

Enemmän näen sinutkin keskustavasemmistolaisena, kuin oikeistolaisena näiden tässä ketjussa ilmenneiden hieman rajoittuneiden mielipiteidesi johdosta. Maailma muuttuu ja nettipelit ovat ilmeisesti vielä monille täälläkin ihan asiaa kirjoittaville suht uusi asia, eikä niitä osata kategorisoida kunnolla. Peliammattilaisia arvostavat ne, jotka asian vaativuuden ymmärtävät. Kuten sanottiinkin, peliammattilaiselle on ihan sama jollei kansa tajua. Mitä hän siitä saisi, eihän kansa edes ymmärrä alkuunkaan mitä ammattilainen käytännössä tekee. Luulen toki että kyllä kansakin arvostaa kunnon tilin tekijöitä, ymmärtää se sen verran ettei urpo tienaa kunnon summia mistään. Lukemia vaan pitää pystyä lyödä tiskiin, eikä pelkästään näytellä kovaa pelimiestä.

Hyvää keskustelua muuten tässä ketjussa saatu aikaiseksi, oikeinkin nautittavaa. Kiitos.

Kirjoittanut

vielä - pelaaminen ammattina.. on

Helvetin vaikeaa hommaa, mikä onnistuu erittäin harvoilta. Eli todella kunnioitettavaa.

Siitä olen samaa mieltä että tosissaan ei nuoren kannata ajatella pelaamisella tienaavansa, vaan oikea ammatti on hyvä hankkia ensin tai edes siinä sivussa. Katsoa sitten riittävätkö rahkeet pelihommissa vaiko eivät.

Kirjoittanut

Välihuomautus

Jenkeissähän pokeriohjelmilla on enemmän katsojia kuin NHL-jääkiekolla. Ihan samaa asiaa ne tuottavat, viihdettä.

Tuntuu, että pelaaminen(tai pelisijoittaminen) on tällä hetkellä samassa asemassa kuin vaikkapa urheilu tai rock/pop-musiikki oli joitain vuosikymmeniä sitten. Niitäkin vastustettiin kiivasti, mutta nykyään ne ovat ihan normaali osa yhteiskuntaa. Näin tulee käymään pelaamisenkin suhteen.

Sananen sitten vielä tuosta yhteiskuntamme arvostuksesta eri ammatteja kohtaan. Pool mainitsi opettajan ja poliisin ammatit. Käy kurkistamassa tuolta:
www.mol.fi
montako vakinaista virkaa Suomessa on näihin arvokkaisiin ja tärkeisiin ammatteihin tarjolla tällä hetkellä? Vastaus: Ei yhtään. Eikä mikään viittaa siihen, että asiat olisivat noilla aloilla muuttumassa. Miten sitoudut työhösi, jos työnantaja ei osoita pienintäkään sitoutumista sinuun?

Yhteiskunta muuttuu koko ajan enemmän siihen suuntaan, että jokainen pitää huolen lähinnä itsestään.

Kirjoittanut

Fihs..

Aika makaaberia verrata pappia ja peluria.

Sanoisinko...irvokasta.

Ei takuulla peluri joudu koskaan sellaiseen henkiseen paineeseen kuin pappi siunatessaan vaikka lasta onnettomuuden jäljiltä.

Hieman eri arvot noissa ammateissa.

Rahalle ei saa antaa ylivaltaa. Se kannattaa aina muistaa.

On ihan mukavaa kun sitä on, mutta elämän tärkeimmäksi (tai edes toiseksi) asiaksi se ei saa koskaan kohota.

Kirjoittanut

Missä olet opiskellut Ahatova

Sanoit opiskelleesi kansantaloustiedettä ja markkinointia yo:ssa. Missä yo:ssa?

Kirjoittanut

muutama ajatus

hönö: sinua pidetään kommunistina siksi, että viljelet ajatuksia yhteiskunnasta jossa rahaa ei arvosteta, sitä tulisi kaikilla olla yhtä paljon ja vain yhteiskunnan asiaa ajavat ammatit ova hyväksyttyjä.

tämä siis ihan vaan selvennykseksi.

pool: "Ennen kylässä opettaja oli selkeesti ykkönen. Vain pappi ja piispa meni edelle. Poliisi tuli kolmantena ja sitten muut."

totta. sen jälkeen keksittiin tuli ja maailma ei olekaan sitten ollut entisensä. suosittelen katsomaan luolasi suuaukolta ulos. siellä on aika erilaista nyt kun ollaan siirrytty aikaan jkr.

toisin sanoen. en ymmärrä miksi keskustelet tässä ketjussa. nyt puhutaan 2000-luvun aiheista ja omat mielipiteesi ja maailmankäsityksesi olisivat 80-luvullekin vanhentuneita. ne silti sinulle suotakoon totta kai, mutta älä nyt ihmeessä yritä keskustella niiden kanssa asioista joista olet sen 30 vuotta jälkijunassa.

lisäksi papin ja pelurin vertaaminen on hyvinkin oikeutettua.

pelaaja tarkkailee kertoimia ja tekee sitten ratkaisunsa muiden virhearvioiden perusteella. tai vaihtoehtoisesti vie pokeripöydässä muilta rahat bluffaamalla. kaikki tämä oman toimeentulonsa vuoksi.

pappi taas kertoo muiden sepittämää fiktiota kerran viikossa kirkossa, samalla kun kirkko vie herkkäuskoisilta rahat verojen ja kolehtien muodossa, jotta pystyvät turvaamaan oman toimentulonsa ja maksamaan papeille palkkaa (jonka papit sitten häviävät pelureille pokeripöydässä ja raveissa).

Kirjoittanut

hahaa

Samvan taitaa olla saman "yo:n" kasvatteja kuin Ahatovakin. Sen verran menee tasot hänelläkin vinksinvonksin.

Kirjoittanut

elli

Niin, silti olen tälle palstalle kirjoittanut viimeisen kuukauden aikana muitakin kuin Ahatovaa koskevia viestejä.

Toisin kuin sinä.

Ei vaan hetkinen totesithan sinä että "nettipokerin voi kieltää koska maailma tulee toimeen ilman sitä".

lapsi on lapsi kunnes isoksi kasvaa.

Kirjoittanut

...

Pool kirjoitti:

" Aika makaaberia verrata pappia ja peluria.
Sanoisinko...irvokasta."

Miksi ihmeessä? Samoja asioita molemmat tekevät, rahankeruuta hölmöiltä.


Kuten samvan jo aihetta sivusikin, sanoisin että Pappi on uskonnon tulkitsija, joka ei usko että Raamattu tarkoittaa mitä sanoo, papit ovat aina vakuuttaneet sen sanovan mitä he itse tarkoittavat.

Huomaatko yhtäläisyyden pokeriin? Bluffaaminen kuuluu oleellisena osana molempiin...

Kirjoittanut

Fish...

Onko sinulta joskus papit huijannut rahaa? Vai ketä niillä hölmöillä tarkoitat.

Ainakin itse olen saanut palveluita sen rahan edestä mitä kirkollisveroja oon maksanut. Paljon enemmänkin. Paljon voisi vielä hyödyntää lisääkin vaikka useammin kirkossa käymällä.

Noissa asioissa ei pääse bluffaamaan. Kaikki faktatieto löytyy kirjasta.

Kirjoittanut

eivät

Papit eivät ole koskaan minulta rahaa huijanneet eivätkä siihen pysty. Minäkun en ole moiseen kantoon koskaan kapsahtanut vaan pidän silmäni auki.

Teologihan on kuin sokea henkilö pimeässä huoneessa etsimässä mustaa kissaa, jota siellä ei kuitenkaan ole — kuitenkin ulos tullessaan hän väittää löytäneensä sen...

Pool kirjoitti:
"Noissa asioissa ei pääse bluffaamaan. Kaikki faktatieto löytyy kirjasta."

Kertoisitko hieman enemmän noista faktatiedoista?

Muistin virkistykseksi:
Fakta on yksilökohtaisesta käsityksesta tai tulkinnasta riippumaton asia, tosiseikka.




Kirjoittanut

Eiköhän Fish..

se kirja josta nuo faktat löytyy, jokaisessa kodissa ole.

Jos ei, niin sitten on asiat kyllä todella huonosti.

Kirjoittanut

tiedän.

Minä kyllä tiedän mikä kirja on kyseessä. Raamattuhan se on mutta kerro nyt mitä faktatietoa siinä on?

Jotta totuus ei pääse unohtumaan niin muistutan taas:
Fakta on yksilökohtaisesta käsityksesta tai tulkinnasta riippumaton asia, tosiseikka.

Kirjoittanut

Jos ihminen on noin epäuskoinen...

niin kivinen on tie edessä.

Otan osaa.

Myös läheistesi puolesta.

Kirjoittanut

Onko..

..meidän nyt ymmärrettävä, että Poolin mielestä on olemassa jotain suurempaa kuin liverpool ?

Asiaan löysästi liittyvä lainaus Scott Fiscmanilta:

"Pokerin ulkopuolella rukoilulla voi olla runsaasti etuja, mutta kokemukseni mukaan, kun rukoilen pokeripöydässä, se tarkoittaa, että olen saattanut itseni erittäin pahaan jamaan."

Näkyy tuossa ketjun aloitusviestissä olevan, "keskustellaan... ihan mitä tahansa".. niissä rajoissa on hyvin pysytty.

Kirjoittanut

en yllättynyt.

Ei ollut kovin suuri yllätys ettei Poolilta tullut mitään varteenotettavaa vastausta, vaikken häntä persoonana tunnekkaan. Eipä kuitenkaan ollut ensinmäinen kerta kun vastaavasti aiheesta väittelen.

Uskokun on verrattavissa lapsuuden neuroosiin..

Kristinuskossahan ei moraali ja uskonto kohtaa koskaan todellisuutta.

Joten kun sitä pyydettyä faktatietoa ei keneltäkään löytynyt (hah, yllätys) niin tähän lienee hyvä lopettaa tämä pokeriketjun häiriköinti.

Kirjoittanut

mr Pool

en suosittelisi lähtemään tuolle tielle. uskonasioilla kun ei ole mitään tekemistä faktan kanssa.

raamattua ei nimittäin voida pitää yhtään sen faktapitoisempana kirjana kuin koraaniakaan.

ja loppukaneettina voisin toistaa sinulle miltei omat sanasi:

mikäli ihminen on noin rajoittunut ja ennakkoasenteinen kuin sinä, niin mustavalkoinen tie on edessä.

otan osaa

myös läheistesi puolesta

Kirjoittanut

Heh...

oli ketju mikä hyvänsä, niin aina näitä harhaoppisia vaan löytyy:)

Kirjoittanut

mr Pool

niin löytyy. ja älä unohda huomattavan enemmistön prosentuaalista mahdollisuutta, että sinä olet nimenomaan niitä harhaoppisia.

Kirjoittanut

Niin..

kovin orvoksi väliin tulee olo kun vastapelurin nikki vaihtuu alvariinsa. Tuossa naapuriketjussakin jo tarjoillaan kakkukahveja kolmenkympin paukuttua ja takuulla joku kaveri sepustelee eri hahmoina.

Mikähän lie siihen syynä?

Kirjoittanut

palasimpas..

aika paksua tekstiä poolilta... voin muuten 100% varmuudella väittää etten sinun kanssasi väitellessä tarvitse minkäänlaista "vilppiä", kuten en kenenkään muunkaan kaltaisesi, sen verran pahasti sinulla on maailmankuva mustavalkoinen ja toinen silmä ummessa.

Enkä muutenkaan tarvitse elämässäni mitään perustelematonta mikä tarjoaa ainoastaan valveunen mihin voi tuudittautua ja lopultahan se johtaa harhaan.
Minä kun en tyydy siihen että elän valheessa, minuakun ei kotona aivopesty.

Kirjoittanut

Harhaoppisuudesta jotain rajaa

Pool on mainio mies. Maailmankuva on hienosti kokonainen. Ja oivallustakin löytyy.

Kolme asiaa on kuitenkin sellaisia, joissa ei jousteta: Uskonto, Keskustapuolue ja Kauko Juhantalo.

Puhe harhaoppisista on skeidaa, Kepu on mitä on ja Kake on valtakunnan oikeudessa aiheesta tuomittu koplaaja.

Mutta vielä pahempaa skeidaa on Fishin päättelyt. Ei uskonnon vastainen argumentointi noin mene.

Ihminen tarvitsee moraalia ja Poolilla on.

Kirjoittanut

Niin

Poolin maailmankuvassa on vain se pieni mutta, että se ei ole päivittynyt sitten Kekkosen presidenttikauden.

Yllättäen tähänkin keskusteluun saatiin vedettyä uskonto mukaan. Onneksi nyt eletään 2000-lukua, aiemminhan uskonnon kyseenalaistava olisi vähintään laitettu jalkapuuhun. Suomi on sentään vielä sen verran vapaa maa, että kirkkoon kuuluminenkin on vapaaehtoista. Samoin luterilaisuus ei ole ainoa vaihtoehto niille, jotka uskontoa kaipaavat elämäänsä. Tekipä sitten niin tai näin, on aika ahdasmielistä puhua harhaoppisista 2000-luvun Suomessa.

Kirjoittanut

niin

Sanoohan sen jo nimikin. Uskonto.

Jokainen uskokoon mihin tahtoo, itse uskon siihen että kristinusko on yhtä hyvä uskonto kuin vaikkapa hindulaisuus tai islamin usko. Ei kukaan voi varmaksi sanoa että Jeesus on elänyt ja tehnyt ihmetekoja ja todistaa kristinuskon olevan ainoa oikea. Sehän olisi rasistista. Kuulun kuitenkin kirkkoon, koen turhan radikaalina siitä eroamisen. Ollaan sitten kuin muutkin.

Kirjoittanut

Uskonto

on uskonto.Kristinusko,juutalaisuus,islam ja mitä niitä onkaan.Samaa huttua kaikki.Tekopyhiä hurskastelijoita kaikki tyynni.

Kirjoittanut

kylläpä

pokeri synnyttää mitä syvimpiä ajatuksia. Itse olin lapsena lapsenuskoinen mutta aikuistuttuani
lähinnä agnostikko. Kristinuskonkin opetusten mukaan Jeesus on pelastusrengas ikuiseen elämään
jos hänen uskoo olleen todella Jumalan pojan opetuksineen. Uskonto on siis uskonasia ja olkoomme sen suhteen suvaitsevaisia kun valinta
on viime kädessä meidän jokaisen ikioma.

Maailmankaikkeus ja sen synty,elämä ja kaikki sen ulottuvuudet (M- teoria joko 11 tai F-teoria jonka mukaan ulottovuuksia olisikin 12) ovat niin
suurta ihmettä että panee todella ihmettelemään
onko kaikki vain sattumaa. Ihmisen kasvaminen dna:n avulla muna-ja siittiösolusta ajattelevaksi
ihmiseksi on ihme samoin kuin kaiken muunkin elollisen kehitys ja kasvu. Monet tiedemiehet ovat
näiden ihmeiden edessä valmiita uskomaan johonkin korkeampaan voimaan kaiken takana. Maailman pahuutta tarkastellessa tämä usko saa kovan kolahduksen ja pappien kohua aikaansaaneet lasten
seksuaaliset hyväksikäytöt horjuttavat myös uskoa.

Pokeri ei ole uskonasia mutta poliittisen pelin pelinappula siitä on tullut sillä onhan kyse rahasta joka on nykyajan kultainen vasikka. Pokerista ei saa helppoa rahaa vaan sen eteen on tehtävä paljon työtä niinkuin missä tahansa taitolajissa. \"Otsa hiessä\" meidän on leipämme
teinattava jos meinaa pokerilla itsensä elättää.
Pokeriturnauksessa joudut tekemään lukuisia valintoja ja aika usein jopa AA parin kippaaminen
olisi ollut jälkeenpäin oikea ratkaisu(esim. flopissa kolme samaa maata joita ei sinulla .)
Taitava pelaaja voittaa kuitenkin Hannu Hanhen pitkässä juoksussa. Eilen illalla tieni turnauksessa katkesi juuri AA pariin kun isomman
stackin omaava pelaaja raisetti AK lähtökädellä ja minä tietenkin maksoin all inniin. Floppiin tuli KK9 ja ässää ei turnissa eikä riverillä.
En tehnyt virhettä mutta pokeriin kuuluu olennaisena osana tuuri korttipeli kun on.

********

Ei linkkejä
Valvomo

Kirjoittanut

Jeesus oli tavallinen ihminen

Historiallisesti on ollut olemassa tällainen ihminen. Jesse oli hyvä tyyppi ja lähinnä juutalainen. Ja kuten John Lennon on sanonut, hänen jälkeensä jääneet ja tulleet lähinnä vesittivät hienot ajatukset. Jälkeenjääneet olivat pyrkyreitä.

Kristinusko on lähinnä kreikkalaisen filosofian ja juutalaisuuden yhdistelmää. Ja kantaa sisällään ihmiskunnan suuria ajatuksia. Uskonto sinänsä on itselleni varsin vieras ja kirkko vastenmielinen.

Mutta aineksia elämänsä rakennusaineiksi sieltä varmaan saa, kunhan ei suhtaudu siihen kuin jumalan sanaan ja sitä kautta tuomitse kaikkia muita.

Pelaaminen on jännittävää puuhaa, mutta ei koko maailma.

Kirjoittanut

Kappas

"Mutta aineksia elämänsä rakennusaineiksi sieltä varmaan saa, kunhan ei suhtaudu siihen kuin jumalan sanaan ja sitä kautta tuomitse kaikkia muita."

Tämä on hyvä lähtökohta, kaikessa muussakin kuin uskonnossa. Myös tässä pokerikiistassa.

Jokaisella on omia näkemyksiä erilaisista asioista. Ne voivat olla hyvinkin erilaisia kuin naapurin käsitykset. Mutta silti ei voi tuomita naapuria hänen erilaisten käsitystensä vuoksi. Tietyissä asioissa on faktat, jotka sitten lopullisesti ratkaisevat. Kuten esimerkiksi tässä nettipokerissa ja pelaamisessa yleensä. Jos naapuri saa elantonsa pelaamisesta, niin ei häntä voi siitä kukaan tuomita. Pelaaminen ei ole laitonta eikä naapuri millään tavoin riko lakia. Hyvä vaan jos hän elättää itse itsensä, ilman yhteiskunnan apua.

Suomi on vapaa maa, tänne eivät kuulu minkäänlaiset nettisensuurit tai kieltolait enää 2000-luvulla. Tässä maailmassa on paljon pahempiakin haittoja kuin nettipokeri, joten miksi ihmeessä parin ongelmapelaajan vuoksi pitäisi tuhansien laillista harrastusta/toimeentuloa rajoittaa. Onneksi näin ei tule tapahtumaan, kun valtaosalla päättäjistä on sentään holhoamisessakin joku raja.

Kirjoittanut

Mielestäni..

ei uskontoa kannata tämän enempää pokeriin sekoittaa, koska pidän niitä niin eri alan juttuina.

Senverran kuitenkin elämänohjetta nuoremmille että kannattaa aina muistaa se tosiasia, että kaikki on joskus siinä isossa ALL-IN valinnassa ja niin taitavaa bluffaria ei olekaan joka siitä voitollisesti selviäisi väärillä korteilla.

Kirjoittanut

näitä..

josey ja muita elvistelijöitä jotka sattuvat jonkun euron voittamaan,olikos sullakin paras tuo 4 euroa,no onhan se mummonmarkoissa 24,sillä jo kummasti käy mäkkärillä syömässä.Ei taida paljon kokemusta vielä oikeasta elämästä olla,kun siellä kotona peräkammarissa koneella illat istutaan ja isä ja äiti maksaa kaikki.Kasvakaahan amisviikset aikuisiksi siellä dx corolloissa!

Kirjoittanut

samaa mieltä

Poolin kanssa. Vasta silloin saamme tietää oliko
se All OUT vai uusi alku jollekkin. Ihmiset jotka
ovat olleet kliinisesti kuolleita minuuttikaupalla
ovat meitä muita siinä jonkin verran viisaampia. Ovat sitten tehneet täyskäännöksen elämässään kun ovat palanneet taas elävien joukkoon. Ne tunnelikokemukset valoa päin koemme kaikki aikanamme elimme elämämme joko uskossa tai pelien syntisessä maailmassa.

Kirjoittanut

Kappa Svaan eli Gunden veli

Josey on ollu samassa turneessa ja tippunut "hiukan" aiemmin puis, vaikka rahoille toki pääsi.

Pahimmat bluffarit taisi tippua muutenkin aikaisemmassa vaiheessa.

Mitä tulee tähän pokerikeskusteluun, niin pokerin kieltäminen on aika radikaali yrityskään. Joka pelissä on omat ongelmansa ja ongelmakäyttäjänsä. Pokeri on yksi näistä peleistä muiden joukossa; mutta se, jolle peli on ongelma, hankkiutuu ongelmiin luultavasti jossain toisessa pelissä tai kiellosta huolimatta hankkiutuisi pelaamaan pokeria kiellettynäkin pelinä.

Pokeri, black jack/muut RAY:n järjestämät pöytäpelit tai automaatit ovat aivan varmasti vähintään yhtä vaarallisia riippuvuuden aiheuttajia kuin pokerikin. Noita pelejä suurin osa ihmisistä osaa pelata kohtuuden rajoissa ja huvikseen ihan niin kuin pokeriakin. Sen puolesta olisi kai kohtuutonta kieltää tämä "hupi" suurimmalta osalta pelaajista (pelistä riippumatta) pienemmän ryhmän vuoksi.

Onko muuten tietoa montako soittoa RAY:n automaattien osalta tuli auttavaan puhelimeen? Ja kuinka monta pokerin osalta (kaikki nettipeli kun ei ole pokeria)?

Kirjoittanut

ei tässä

mitään elvistelty oltu. Olen kertonut olevani nyt vaiheessa jossa oppirahat on ehkä jo maksettu.
Tuo Sharkscope antaa vain sittari tulokset jotka
ovat vain osa kokonaisuutta. Helmikuun lopulla olin isossa turnauksessa toinen josta sain 400 dollaria. Ringamessa on myös suunta kääntynyt kotiapäin. Jos tälläinen harrastelija ei saa iloita ja keskustella miten pokerissa on mennyt
niin miten sallit saman koskien totopelejä. Niissähän pelaaminen on suurimmalle osalle tappiollista harrastamista.

Millä nimimerkillä Pilot pelaa ?! Tuo voittanut
crosmin tuossa eilisessä turnauksessa veti useasti ittensä all inniin. En tiedä bluffasko
mutta kepitti taktiikallaan kisaa johtaneen pelimiesx1:sen. Itselle sattui tosiaan tuo AA pariin kaatuminen .


Kirjoittanut

Jos en väärin muista

"Onko muuten tietoa montako soittoa RAY:n automaattien osalta tuli auttavaan puhelimeen? Ja kuinka monta pokerin osalta (kaikki nettipeli kun ei ole pokeria)?"

Pokeritieto.fi sivuilta löytyy "Akin showdown" osio, jossa oli maininta että ajanjaksolla tammi-kesäkuu 2006 oli Peluuriin tullut 927 soittoa, joista 14 käsitteli nettipokeria. Prosentteina tuo tekee 1,5%.

Muistelisin jossain nähneeni Peluurin 2006 tilastot laajemmalti, jossa soittoja oli n. 1700. Ja olikohan niistä joku kolmisenkymmentä nettipokerista. Tästä tiedosta en mene takuuseen.

Samassa yhteydessä oli tilastot muistakin peleistä. RAY:n automaatit oli ylivoimaisesti suurin ongelmien aiheuttaja, muistaakseni n. 66% soitoista koski automaattipelejä. Sen jälkeen listalla oli RAY:n kasinopelit (blackjack etc ravintoloissa), Veikkauksen vedonlyönti + nettipelit, Veikkauksen muut pelit (lotto, keno, arvat ym.). Listan viides taisi olla nettipokeri. RAY:n kasinopelejä koskeva soittomääräkin oli jotain alle 6% luokkaa, joten automaattien osuus on ihan omaa luokkaansa.

Kuten noistakin luvuista voi päätellä, ei kieltoajatusten takana ole huoli ongelmapelaajista. Viranomaisia närästää vain se, että nettipokerista ei tule rahaa kotimaisille pelinjärjestäjille. Jos RAY tai Veikkaus pyörittäisi nettipokeria, ei sen mahdollisista haitoista edes keskusteltaisi.

Kirjoittanut

Lukuja ja päätelmiä

Mielenkiintoisia lukuja ja vielä mielenkiintoisempia päätelmiä niistä voidaan eri tahoilla tehdä.

Jostain vain jäi mieleen tuo, että "nettipelit" olivat omana osionaan soitoissa ja sieltä tuo pokeri vain sitten pieni siivu noista ongelmasoitoista.

Mutta noista lukemista nyt ainakin näkee sen, että RAY:n automaateista ja niiden aiheuttamista riippuvuuksista saisi tehtyä aika pahanlaisen kirjoituksen jos semmoiseen esim. joku poliitikko ryhtyisi.

Ruotsissa ollaan ilmeisen tyytyväisiä, kun pokeri siellä jauhaa jo rahaa valtion kassaan. Ja ongelmia on siis kaikissa peleissä ja niin niitä on pokerissakin; mutta ei pokerin kieltäminen (tai sen järjestämättä jättäminen Suomessa) ratkaise näitä ongelmia.

Itse olen pokeria vedellyt silloin tällöin hupina ja ajankuluna; omaa tiliä ja nimimerkkiä ei edes vielä ole tullut tehtyä, kun joku muu on enemmän pelaillut noita pelejä meillä päin #(§-;

Kirjoittanut

nyt olen päässyt

n.s. nautinnolliselle tasolle pelata pokeria.
Valintatilanteet ovat menneet jollakin tasolla selkärankaan. Pelinlukeminen ei tuota suurta vaivaa. Ainoa huoli tässä on se että maailma rajoittuu 17 tuumaan ja sen tapahtumiin.

Kirjoittanut

Josey

pelaatko rahapöydässä tällä hetkellä? Jos pelaat niin kerrotko missä?

Kirjoittanut

micro table man

juuri nyt en pelaa missään. Seuraava turnaus johon menen "huvittelemaan" alkaa 17,30. Se on
tämä:


Pelaan nimittäin noita halpoja turnauksia kokemuksen lisäämiseksi samoin kuin sittareita.
Pelaatko sinä samalla nimimerkillä kuin kirjoitit?!

******

Ei linkkejä.

Valvomo

Kirjoittanut

RAY:n pelit ovat itsestään ....

Olisko niin, että RAY:n peleja pelaisi enemmän köyhempää väkeä kuin muita pelejä. Ainakin tällainen kuva tulee kaupoissa ja kioskeissa. Ja pelien psykologinen rakenne tai miksi sitä kutsuisi on koukuttava. Ja tietenkin se, että niissä häviää 100%:lla varmuudella ja nopeasti.

Minä en kannata nettipokerin kieltämistä, toisin kuin täällä on väitetty. Pelitaustaa omaavana se olisi jotenkin järjetöntäkin. Silti en pidä pelaamista kovin kummoisena. Kykyjä se toki vaatii.

RAY: automaatit kylläkin pitää saada hornan tuuttiin julkisista paikoista.

Veikkaus on reivannut pelejään oikeaan suuntaan pakon edessä. Fintoto on edelleen unessa. Hevostoimijana pyrin näkemään kokonaisuutta. Terveisiä Teivosta muuten. Fintoton asema on toinen kuin esimerkiksi Veikkauksen. Ei sillä kuitenkaan ole oikeuttaa kusettaa asiakkaitaan nykyiseen malliin. Hevosomistuspuolen tulisi nimenomaan olla huolissaan nykyisistä peliehdoista. Minä ainakin olen ja on paljon muitakin.

Kirjoittanut

rankkaa mutta

palkitsevaa..

Pitäisi saada myös yötyölisät !!

*******

Ei linkkejä.

Valvomo

Kirjoittanut

josey

Pidätkö itseäsi kuninkaana ja loistavana pokerihaina?

Hakkaat free rolleja ja sittareita pää märkänä leijuen 4€:n voitoista. Pelaat paljon ja muutaman rahasijan jälkeen luulet pelaavasi voitollisesti. Kylmä tilasto paljasti totuuden. Oppirahat maksat sen jälkeen kun alat pelaamaan rahasta etkä penneistä.

Kirjoittanut

ihmettelevälle

olen todennut tässä ketjussa moneen otteeseen
olevani päässyt pokerinpeluussa siihen vaiheeseen
jossa rahaa alkaa tulla myös kotiapäin. Sittareita
ja pikkuturnauksia pelaan harjoitus ja kokeilumielessä. Kotiutin eilen noista poistetuista linkeistä(?!) olevissa turnauksista kolmen päivän ajalta pankkitilille yli 280 dollaria.
Pelaan myös ringameja joista saan rahaa turnauksiin. En ole omasta mielestäni mikään pokerihai mutta kyllä jo jotain osaankin.

Kirjoittanut

josey

"Sittareita ja pikkuturnauksia pelaan harjoitus ja kokeilumielessä."

Mitä pelaat tosissaan?

"Kotiutin eilen noista poistetuista linkeistä(?!) olevissa turnauksista kolmen päivän ajalta pankkitilille yli 280 dollaria."

Paljonko valuuttatililtäsi on liikkunut toiseen suuntaan :)

Kirjoittanut

eihän noihin

turnaksiin osallistuminen maksanut kuin alle 50 dollaria. Puhdasta voittoa reilut 220 dollaria yhdessä viikonlopussa.
Tuo Shakscope ei näitä turnauksia huomioi. Sieltä
puuttuu noin tuhannen dollarin edestä voittoja
tältä vuodelta ja turnauspelaamisen aloitin vasta
vuodenvaihteen aikoihin. Tosissaan pelaan aina ringameja ja noita Paffin omia turnauksia 5-20 dollarin buy inneillä. Mitä enemmän osallistujia
sitä paremmat palkinnot.

Alkuun meni rahaa mutta nyt suunta on kääntynyt kotiapäin. Noissa lähes ilmaisissa 1+0,20 buy in
turnauksissa on tosiaan erinomainen mahdollisuus
harjoitella turnauspelaamista kokeilemalla kaikkea
kuten bluffamista,tiukkaa tai löysää pelaamista,toisten lukemisen opettelua ja luokitella pelaajia hiiren kakkosnäppäimellä tulevia tosikoitoksia varten. Seurata yleensäkin
millä lähtökäsillä kukin lähtee mukaan,korottaa
ja millä lähtökäsillä voitetaan. Suurinosa noissa
halvoissakin pelaa tosissaan joten erinomainen
tilaisuus harjoitella.

Kirjoittanut

Josey

"eihän noihin turnaksiin osallistuminen maksanut kuin alle 50 dollaria. Puhdasta voittoa reilut 220 dollaria yhdessä viikonlopussa."

Yksinkertainenko kirjanpito jossa vain voitot kirjataan.

"Tuo Shakscope ei näitä turnauksia huomioi. Sieltä puuttuu noin tuhannen dollarin edestä voittoja tältä vuodelta"

Kumma ohjelma kun rekisteröi vain tappiot ja voitot puuttuu.

"Mitä enemmän osallistujia sitä paremmat palkinnot."

Tai mitä suurempi sisäänosto.

Kirjoittanut

Haitat näkyvät viiveellä

Nettipokeri koukuttaa tehokkaasti, kuten ystävämme Joseyn esimerkki meille elävästi osoittaa. Hän ei vieläkään näytä tajuavan olevansa paisti.

Erilaisissa tilastoissa nettipokeri tulee näkymään muutaman vuoden aikana. Ja se on rytinää silloin.

Kirjoittanut

Ihmettelevälle

"Kumma ohjelma kun rekisteröi vain tappiot ja voitot puuttuu"

-Näin se vaan on ja esimerkiksi 167 dollarin voittoa ei näy missään. Linkkejä tänne ei saa laittaa muista kuin Fintoton voitoista mutta jos luit ennen linkkien poistoja tätä ketjua niin huomasit tuonkin 167 dollarin voiton. Sitä eikä monia muitakaan Shakscopen kautta näy. Siellä näkyy näköjään minun kokeilu ja leikkihistoria pääosin. No siitä on sitten ihmettelevälle iloa
pitkäksi aikaa.
Eilen pelasin tasan kaksi harjoittelua noissa 1+ 0,20 turnauksessa. Ensimmäisessä pääsin rahoille ja sain 5,67 dollaria. Toisessa tein kokeiluja ja raisetin mielivaltaisesti huonoilla käsillä. Olen nimittäin todennut kuten monet muutkin että silloin kun et maksa edes floppia niin voittaisit
helkutin monta kertaa jaossa mukana olijat huonoillakin lähtökäsillä. Kokeilin käykö noin
myös maksamalla mutta ei ainakaan tällä kertaa käynyt. Kannatti silti kokeilla.

Kirjoittanut

Josey

"Siellä näkyy näköjään minun kokeilu ja leikkihistoria pääosin."

Eli pelihistoriasi.


"Olen nimittäin todennut kuten monet muutkin että silloin kun et maksa edes floppia niin voittaisit helkutin monta kertaa jaossa mukana olijat huonoillakin lähtökäsillä."

Fish. Joka jakoon mukaan vaan.

Kirjoittanut

turhaa

tässä on jankuttaa. Olen todistanut täällä linkein
viime viikonlopun lunastukset joista kaksi isompaa noin 235 dollaria yhteensä. Sharkscopella
niitä ei näy. Nuo turnaukset eivät kait sitten kuulu Ongame-tilastoitaviin vaikka Paffilla ne pelasin. Minustakin on kovaa vauhtia tulossa toinen ihmettevä.

Hönölle: jokaisen aloittelevan osa on olla paisti
mutta paistin kypsyttyä hyvää tulee.

Kirjoittanut

Josey

Paistin kypsyttyä se syödään.

Kirjoittanut

jotta tämä ketju ei

jäisi vaille asiantuntemusta niin tähän alle olen koonnut tekstiä jonka jokaisen tulisi tietää
ja ottaa pelaamisessaan huomioon. Totean omasta puolestani että vain pelaamalla oppii pelin-
ja vastustajienlukua. Toki noiden alle koottujen
perusteiden sisäistäminen jo yksistään parantaa
pelimenestystä ja sen lukemista.

Pokeriin liittyy olennaisena osana todennäköisyyslaskenta. Aloittelija ei välttämättä ymmärrä pokerin perustodennäköisyyksien merkitystä, mikä johtaa tappiolliseen peliin. ”Tunteella” pelaaminen onkin peliuran ensiaskeleilla hyvin yleistä. Todennäköisyydet ja niiden hallinta ovat kuitenkin pokerin perusta. Kokemuksen kehittyessä vaikeilta tuntuneet laskutoimitukset muuttuvat rutiineiksi, joita ei tarvitse erikseen ajatella.

Aloituskäsien vahvuuksien hahmottaminen on ensimmäinen askel pokerin matemaattiseen maailmaan. Kaksi ässää on paras aloituskäsi, mutta kuinka usein ässäpari osuu käteen? Pelaajalle jaetaan pari käteen keskimäärin kerran seitsemästätoista, ja ässä- tai kuningasparin pelaaja saa kerran 111 jaosta. Prosentuaalinen mahdollisuus saada ässäpari käteen on puolen prosentin luokkaa. Käteen jaetulla taskuparilla pelaaja muodostaa setin, eli saa kolmoset noin kerran kahdeksasta. Monsterien odottelu saattaa siis kestää pitkään.

Jos kaksi pelaajaa menee all in ennen floppia, on hyvin todennäköistä, että molemmilla on suuri pari kädessään. Tällöin se, jolla on suurempi pari, voittaa pelin noin neljä kertaa viidestä. Jos toiselta löytyy esimerkiksi AK-yhdistelmä samaa maata ja toiselta kuningatarpari, jossa ei ole samaa maata kuin vastustajan AK:ssa, on voittotodennäköisyyksien ero yllättävän pieni. Kuningatarpari voittaa pelin noin 55 prosentin todennäköisyydellä. Parin ja kahden ylikortin törmäys on ns. kolikonheittotilanne, jossa molemmilla käsillä on lähes yhtäläinen mahdollisuus voittaa. Erityisesti turnauksissa nämä tilanteet ovat hyvin yleisiä.

Monella aloittelijalla on se harhakäsitys, että taskupari on aina edellä kahta ylikorttia. Kuitenkin esimerkiksi JT-yhdistelmä samaa maata on hieman edellä, jos vastassa on pieni pari. Tästä syystä pikkulimiiteissä nähdyt all in -vedot pikkupareilla ovat monesti kaikkia todennäköisyyksiä vastaan, ja yksinkertaisesti huonoa peliä. Pelaaja voi harvoin ajatella johtavansa, jos saa maksun all iniinsä. Pienten parien vahvuus piilee mahdollisuudessa muodostaa flopissa kolmoset, eli saada setti. Tämä käsi on vahva siksi, että vastustajan on vaikea lukea sen olemassaoloa.

Valikoituja todennäköisyyksiä:

-Parilla pelaaja floppaa setin n. kerran kahdeksasta yrityksestä
-AA – TT parit osuvat n. 2 prosenttiin pelatuista jaoista
-Pelaaja saa kaksi korttia, jotka molemmat ovat vähintään T:n arvoisia n. 18 prosenttia jaoista
-Suurempi pari voittaa pienemmän noin neljä kertaa viidestä
-Pelaaja saa jonkin tietyn parin, esimerkiksi KK:n käteensä n. 0,5 % jaoista


Rahanhallinta

Kaikista rahapeleistä puhuttaessa yksi suurista aloittelevan, ja monen kokeneenkin pelaajan, ongelmista liittyy rahaan ja sen hallintaan. Rollin, eli pelikassan, koko ja pelien suhteuttaminen siihen on tuloksellisen pelaajan tärkeä perustaito.

Usein sanotaan, että sopiva pelikassan ja pelien suhde on se, että pelaajan rolli on vähintään 20 kertaa pelaamansa tason maksimisisäänostoon. 500 euron pelikassalla oikean kokoinen peli olisi 0,10/0,25€ NL. Tällöin rollin heilahtelut alaspäin ovat katettavissa, eikä pelaajan tarvitse pelätä katkeamista, pelikassan valumista nollille.

Moni pokeriharrastaja suhtautuu peleihin huolettomasti: tekee talletuksen, joka riittää 1-2 sisäänostoon ja ottaa shotin, eli koittaa onneaan kassaan nähden tolkuttoman suuressa limitissä.
Jos rahat hävitään, uusi talletus tehdään, kun siihen on varaa tai halua. Kassan rakentaminen minilimiteistä tuntuu monista turhauttavalta tai järjettömältä pienten pelien heikon, usein tuskastuttavan oudon pelityylin, tai jännityksen puutteen vuoksi. Tällöin rollin hallinta tulee ajankohtaiseksi vasta, kun rollia ylipäänsä on: muutaman sisäänoston verran voitettuaan kannattaa miettiä, minkä kokoinen peli on tähtäimessä, ja asettaa tavoitteet realistisiksi pelikassaan nähden. Moni, joka on rakentanut kohtalaisen, jopa valtavan rollin ja puskee yhdessä sessiossa kuukausien työn taivaan tuuliin otettuaan shotin isommissa peleissä.

Pelien valinta

Game selection on käsite, joka varsinkin suurille pelaajille merkitsee isoja plus- tai miinusmerkkejä sessioiden eteen. Käsitteellä tarkoitetaan valitsemiesi pelien laatua: muiden pelaajien tasoa ja pelin kokoa. Hyvällä game selectionilla on suuri merkitys peliesi odotusarvoon.

Pelin koko liittyy pitkälti rahanhallintakysymyksiin. Muiden pöydässä istuvien pelaajien taso on tärkeä seikka pelejä valittaessa. Tähän tosin liittyy kaksi koulukuntaa. Ensinnäkin pelaajat, joiden tavoite on voittaa mahdollisimman tasaisesti ja turvatusti pyrkivät valitsemaan ”hyvät” ringit, eli pelit, joissa pelaajien taso on keskimäärin alhaisempi kun pelaajan oma. Tällöin voitto-odotus on luonnollisesti suurempi.
Pelaajat, jotka haluavat kehittyä, parantaa peliään ja kohdata suurempia haasteita valitsevat erilaisen lähestymistavan pelivalintaan.

Suomen tämän hetken menestynein ja tunnetuin pokeriammattilainen Patrik Antonius on monesti kertonut pelanneensa ammattilaisuransa alkuvaiheessa mieluiten parempiaan vastaan. Kunnianhimoinen Antonius halusi kehittyä pelaajana parhaaksi. Miehen tavoite oli pelata huonompiaan vastaan voittaakseen rahaa ja parempiaan vastaan kehittyäkseen pelaajana.

Pelien valinnassa onkin tärkeää asettaa itselleen selvät tavoitteet. Onko motiivina turvata tasainen voitto, tai ainakin minimoida riskit vai kehittyä pelaajana.

Pelaajan kuin pelaajan on hyödyllistä lukea pokeriin liittyvää materiaalia, on kyse sitten kirjallisuudesta tai netin pokeriaiheisista keskustelupalstoista. Erityisesti pelaajalle, jonka tuttavapiirissä ei ole kokeneempaa pelaajaa neuvomaan, voivat pokeriaiheiset keskustelupalstat olla todellinen pelastus omaan peliin ja nettipokeriin yleisesti liittyvissä kysymyksissä ja ongelmissa.


Keskustelin hiljattain amerikkalaisen Bluff-pokerilehden kolumnistin kanssa pelireissulla Karibian St. Maartenilla turnauspelaamisesta ja sen parantamisesta. Hän totesi innoissaan, että paras asia, joka hänen pokeriurallaan on hiljattain tapahtunut, oli idea peittää tietokoneen näyttö omien korttien kohdalta ja pelata ”sokkona”. Ideana oli, että vain omat kortit tuli peittää ja pelata ainoastaan sen tiedon varassa, jota saa muiden pelaajien toiminnoista sekä pöydässä olevista korteista. Tämän harjoituksen kautta hän kertoi saaneensa peliinsä voimaa ja rohkeutta huomattuaan, miten sokkona pelaaminen kehittää pelin- ja vastustajienlukutaitoa.

Kyseinen Michael Rome oli niin tohkeissaan ideastaan, että hankin käsiini lehden, jossa hän käsitteli asiaa. Kolumnissaan Rome vakuuttaa, että tuloksia syntyy. Tarkemmin asiaa ajatellessa ideassa on järkeä: kiteytettynä opetus on se, että omilla korteilla ei usein ole läheskään niin suurta merkitystä kuin valtaosa keskivertopelaajista kuvittelee. Vastustajan pelaaminen on lukemattomissa tilanteissa huomattavasti tärkeämpää kuin omien korttien.

Tavatessamme Rome kehui suu vaahdossa kuinka ”tuttavat olivat nousseet suurista montuista harjoiteltuaan sokkopelaamisen avulla pelin lukua”. No, totuus ei varmasti ole näin yksiselitteisen ruusuinen, mutta uskon, että moni ”paikalleen jämähtänyt” keskivertopelaaja löytää uusia ulottuvuuksia peliinsä tämän harjoitteen avulla.

Kannattaa kokeilla. Osta itsesi sisään pieneen turnaukseen ja peitä korttisi tarramuistilapulla tai vastaavalla. Pelaa vastustajia, lue boardia sekä kiinnitä huomiota positioon ja sen merkitykseen.
Älä odota voittavasi turnausta, mutta jokunen ahaa-elämys osuu varmasti matkalle!


Pokerin suosion lisääntyminen ympäri maailman on tuonut pokeria käsitteleviä tv-ohjelmia suomalaisiinkin olohuoneisiin. SubTV:n World Poker Tour ja MTV3:n Pokerimestari 2006 -ohjelmat ovat tutustuttaneet suomalaiset pokeriin ja sen hienouksiin. Eräs ennakkoluulo, joka pokeriin usein liittyy, on huijaaminen ja sen merkitys pokerissa. Yksinkertaisesti voisi kiteyttää, että pokerissa ei huijata. Jos huijaamisella tarkoitetaan bluffaamista, on sävyero sanojen välillä suuri. Pokeri ei ole epärehellinen peli, joten ”huijaaminen” on termi, jota pokeriin ei ikinä tulisi liittää.

Bluffaamisella tarkoitetaan lyhyesti sitä, että pelaaja esittää pöydässä tekemillään toimilla parempaa kättä kuin hänellä oikeasti on. On muistettava, että bluffejakin on erilaisia: totaalibluffilla pelaaja saa huonolla kädellä vastustajan luovuttamaan voittokäden. Puolibluffilla pelaaja esittää vahvaa kättä, mutta todellisuudessa kädessä on kortit, jotka voivat kehittyä erittäin hyviksi mutta eivät ilman apuja riitä voittamaan pottia.

Ensiksi kuvattu puhdas bluffi on nimensä mukaisesti tilanne, jossa pelaajalla ei ole mitään. Pelaaja siis pyrkii lyönnillä tai korotuksella voittamaan potin huonoilla korteilla. Aloittelevan pelaajan kannalta parhaat ja yksinkertaisimmat tilanteet bluffata ovat selkeitä:

1) Pelaaja istuu ennen floppia buttonilla (viimeisellä paikalla) ja koko pöytä on foldannut hänelle. Tällöin standardikorotuksella voittaa usein blindit seuraavilta pelaajilta.

2) Pelaaja istuu buttonilla, ja flopissa kaikki on checkannut hänelle. Normaalikorotuksella voittaa usein potin.

3) Kukaan ei ole korottanut ennen floppia, ja flopista paljastuu ässä. Normaalikorotus voittaa usein potin, sillä se, että pottia ei ole korotettu ennen floppia kielii pienissä peleissä monesti siitä, ettei kenelläkään ole ässää.

Bluffit onnistuvat parhaiten, kun vastassa on mahdollisimman vähän pelaajia. Pelatessa useita vastaan on todennäköisempää, että jollain on hyvä käsi, eikä bluffi mene läpi.

Myös puhtaan bluffin järjestelmälliseen käyttöön on poikkeuksia. Pelimuodon ollessa heads up, eli yksi vastaan yksi, bluffaaminen lisääntyy. Tämä johtuu siitä, että pelaajien määrän ollessa kaksi on aina epätodennäköisempää, että toisella on erittäin hyvät kortit. Pokerin psykologian merkitys kasvaa, ja bluffaamisesta tulee lähes taidetta.

Semi- eli puolibluffien käyttö on puhtaisiin bluffeihin verrattuna vähemmän riskialtista. Pelaajalla on käsi, joka voi kehittyä erittäin hyväksi, kuten suoranveto päistä auki tai värinveto. Nämä ovat käsiä, joilla on hyvä bluffata: vaikka saisit maksun, on olemassa kohtuullinen todennäköisyys, että osut vetoosi.

Mitään tilanteita ei saa kuitenkaan pelata kaavamaisesti, eivätkä edelliset esimerkit ole kiveen kirjoitettuja ohjeita. Bluffaamaan oppii parhaiten pitkällisellä harjoituksella, ja pikkuhiljaa pelinlukutaito alkaa kehittyä niin, että hyvät bluffipaikat haistaa luonnostaan.

Nettipeleissä pelaajien lukeminen on huomattavasti vaikeampaa kuin livetilanteissa, sillä virtuaaliympäristössä on hyvin vaikeaa lukea vastustajia. Tärkeänä sääntönä voi myös pitää, että todella huonoja pelaajia ei kannata bluffata liikaa, sillä he ovat monesti niin huonoja, etteivät ymmärrä luopua korteistaan ollenkaan.

Vaikka bluffaaminen onkin tärkeä osa pokeria, sillä ei aina voi korvata huonoja kortteja tai taidon puutetta. Liiallinen bluffaaminen ja bluffien täydellinen puute ovat monen aloittelevan pelaajan suurimpia virheitä. Sopivassa määrin käytetyn bluffaamisen arvo näkyy plusmerkkinä pelikassassa. Turhan varovaiset pelaajat eivät saa maksuja hyville käsilleen ja toisaalta maanisten bluffaajien yritykset paljastetaan niin usein, että lopulta pelikassaan ei jää mitään millä bluffata.

Onnistuneita bluffeja!

Jokaisen internetissä turnauspokeria pelaavan tavoitteena on varmasti jossain vaiheessa onnistua täydellisesti, päihittää muut pelaajat ja saavuttaa turnausvoitto. Tie voittoon on kuitenkin kivinen ja vaatii pelaajalta hyvän pokerinpelaajan ominaisuuksia: hyvää keskittymistä, omien virheiden minimointia ja pelinlukutaitoa.

Turnauspelaaja tarvitsee myös tuuria. Lähes jokaisessa turnauksessa tulee vastaan coin flip-, eli ns. kolikonheittotilanteita, jotka pelaajan on voitettava putoamisen välttämiseksi. Näissä tilanteissa pelaaja on pakotettu riskeeraamaan kaikki pelimerkkinsä 50–50 -tilanteessa, ja tuurin merkitys nousee suureen asemaan. Klassinen coin flip -tilanne on kahden suuren käden, kuten AK:n ja QQ:n törmääminen all inissa. Tällöin todennäköisyydet ovat QQ:n puolella, mutta vain niukasti: AK on ennen floppia vain niukasti altavastaaja ja todennäköisyyksien valossa voittaa lähes joka toinen kerta ”arvonnan”.

Finaalipöydässä turnauspeli muuttuu: jokainen pelaaja on lähellä voittoa, ja psykologian merkitys korostuu. Pelaajien määrän vähetessä myös pelistrategia tulee sopeuttaa muuttuvaan peliin. Finaalipöydässä jokaisen päätöksen merkitys korostuu, ja virheet käyvät kalliiksi. Finaalipöytään päästäessä blindien koko on monesti hyvin suuri suhteessa pelaajien stackeihin, ja sijojen 1-10 palkintorahojen väliset erot huomattavat. Nämä seikat vaikuttavat peliin ja tulee huomioida myös omassa pelityylissä.

Finaalipöydässä moni ensikertalainen ”jäätyy”. Jyrkästi nouseva palkintokaavio hämmentää ja mahdollisuus kivuta pykälän, pari ylemmäs kiehtoo. Tällöin peli muuttuu äärimmäisen varovaiseksi eikä riskejä, edes pieniä, oteta. Turnauksissa pelataan ainoastaan voitosta. Älä muuta pelityyliäsi vain siksi, että pääset kapuamaan sijan, kaksi ylemmäs.

Finaalipöydän pelityyli tulisi siis sovittaa muuttuvaan tilanteeseen. Suurella stackilla pelatessa muiden pelaajien hallinta aggressiivisella pelityylillä on tehokas strategia. Pienet stackit ovat pakotettuja all in -tilanteisiin, monesti marginaalisillakin käsillä nousevien blindien takia. Tällöin pelkästään blindit uhkaavat koko pelimerkkipinoa: keskinkertaisetkin käsikortit alkavat näyttää hyvältä. Onnistunut tuplaus saa pikkustackin peliin mukaan, mutta yleensä vain hetkellisesti, sillä uusi pakkotilanne on pian vastassa. Heikossa tilanteessa olevan pelaajan liiallinen bluffaaminen saattaakin käydä kalliiksi, sillä he ovat alttiita työntämään kaikki pelimerkkinsä pottiin herkemmin kuin muut. Tämän voi kääntää myös ohjeeksi tukalassa tilanteessa pelaamiseen: on parempi pistää kaikki merkit peliin keskinkertaisillakin korteilla kuin odotella ja antaa blindien syödä pelimerkkipinon ja mahdollisuuden pärjäämiseen!

Multiturnauksen finaalipöytää varten paras harjoitus on pelata sittareita aktiivisesti. Kymmenen hengen sit&go -turnauksen asetelma vastaa ison turnauksen finaalipöytää melko tarkasti. Sittareiden tuoma kokemus, varmuus ja rutiini ovat helposti käännettävissä eduksi suuren turnauksen loppumetreillä.

Turnausvoittoja metsästämään!

Viime osassa käsittelimme sit&go -turnauksia eli sittareita sekä sivusimme freeroll- eli ilmaisturnauspelaamista. Freerollit ovat monen aloittelevan nettipokeripelaajan ensimmäinen kosketus multitable- eli usean pöydän turnauksiin. Turnauspelaamisen perustiedot ja -taidot on toki hyvä oppia näistä ilmaisturnauksista – ja miksei myös saada pelitililleen onnistumisten myötä hieman rahaakin. Mutta kehittyäkseen niin turnauspelaajana kuin pokerissa, on hyvä siirtyä pian pelaamaan turnauksia, joihin osallistuminen maksaa pienen summan.

Pieni panostus turnausmaksun muodossa takaa, että pelaajien asennoituminen turnaukseen on aivan erilainen kuin silloin, kun he pelaavat ilmaiseksi. Panostus antaa myös mahdollisuuden pelikassaan nähden suureenkin voittoon. Satelliittiturnauksen voitto taas takaa paikan isompaan turnaukseen, mistä äärimmäisenä esimerkkinä mainittakoon Chris Moneymaker, vuoden 2003 pokerin maailmanmestari. Moneymaker (oikea nimi!) voitti 10 000 dollarin arvoisen paikkansa MM-turnaukseen 40 dollarin satelliitista. Tämä tuhkimotarinalta kuulostava suoritus on jokaisen nettipelaajan ulottuvilla: joka vuosi WSOP-paikkoja voi voittaa jopa ilmaisturnauksista.

Miten sitten tulisi valita itselle parhaiten sopiva turnaus?
Jos pokerin perustaidot ovat hallussa, ja pelikokemusta löytyy hitusen verran, pienten ja keskikokoisten turnausten pelaaminen saattaa olla tuottoisaa. Tällöin on hyvä valita pokerihuoneen turnausvalikosta turnauksia, joissa on samantasoisia pelaajia ja turnausmaksu on riittävän pieni. Pelikassaan nähden ei kannata ottaa liian suuria riskejä. Paraskaan turnauspelaaja ei pääse edes pienimmille rahasijoille joka turnauksessa! Pyri siis aina pysymään peliseurassa, joka on tasoistasi tai sitä heikompaa. Yleisin turnausrakenne toimii äkkikuolema-menetelmällä: pelimerkkisi hävittyäsi olet ulkona, eikä lisää voi ostaa.

Miten turnauspeli etenee?
Pähkinänkuoressa voisi yleistää, että alussa peli on avointa pienten blindien vuoksi, mutta ajan kuluessa, pelaajien pudotessa ja rahasijojen lähestyessä peli muuttuu. Loppua kohden vastus luonnollisesti kovenee, ja rahasijojen houkutus saa pelaajat varovaiseksi. Tämä tulisikin osata käyttää hyväkseen omassa turnauspelissä: potteja on monesti helpompi voittaa rahasijojen ollessa lähellä.

Ennen turnausta kannattaa miettiä, tavoitteleeko turnauksen voittoa vai ainoastaan pääsyä rahasijoille. Jos pelaat varovaisesti vain hyviä käsiä, pelimerkkipinosi voi kuihtua odottelussa. Vaikka pääsisitkin rahasijoille korostetun tiukalla pelillä, mahdollisuudet voittoon ovat yleensä huonot, sillä hyviä käsiä sattuu kohdalle verrattain harvoin. Aggressiivisella pelityylillä voi riskinoton vuoksi pudota aikaisin, mutta riskien oikealla ajoituksella voi tuloksena olla jopa turnausvoitto. Pelityylin sopeuttaminen muiden pelaajien rytmiin ja strategiaan kannattaa, ja on yksi vahvan turnauspelaajan tärkeimmistä peruspiirteistä.


Pokerin aloittamisessa tulee uudelle pelaajalle useita kysymyksiä vastaan. Minkä kokoisia pelejä voin pelata? Mitä peliä? Turnauksia vai rinkipelejä? Aloittelevan pelaajan on hyvä muistaa, että pokeria voi oppia pelaamaan kuka vain, mutta opettelu vie aikaa.

Jokaiselta nettisaitilta löytyy ns. freerolleja, eli ilmaisturnauksia, joissa voi voittaa oikeaa rahaa. Freerollit ovat hyvä keino tutustua nettipokeriin: pääset sisälle pokerihuoneen eri toimintoihin ja pelin tempoon. Jos tosin haluat opetella voitolliseksi pelaajaksi, ei freerolleja kuitenkaan kannata pelata liian kauan. Koska kyseessä on ilmaisturnaus, monet pelaavat kuin kysymys ei olisi pokerista, vaan bingoarvonnasta. Freerolleissa oppimasi pelityyli ei siis useimmiten toimikaan oikeissa pöydissä.

Sit&go-turnaukset, eli sittarit, ovat loistavia pelejä kaiken tasoisille pelaajille. Kyseessä on yhden pöydän turnaus, johon osallistuminen maksaa ennalta määrätyn summan. Jokainen pelaaja saa saman verran pelimerkkejä ja turnaus jatkuu, kunnes yhdellä pelaajalla on kaikkien pelimerkit. Tavallisesti kymmenen hengen sittarissa kolme parasta palkitaan.

Sittarit ovat kokemattomalle pelaajalle turvallisimpia ja parhaita pelimuotoja netissä. Kymmenen hengen turnauksessa käydään läpi no-limit Texasin kaikki perusasiat: voittaaksesi joudut pelaamaan täydestä pöydästä aina yksi vastaan yksi, eli heads up -tilanteeseen asti. Tämä kehittää aloittelijan peliä tehokkaasti, ja tutustuminen ”oikeisiin” peleihin on helppoa ja riskitöntä.
Nyrkkisääntönä sittareiden pelaamiseen voi pitää pelityylin tehokasta muuttamista pelaajien määrän vähetessä. Täydessä pöydässä voi noudattaa normaalia tiukkaa pelityyliä, eli odotella hyviä aloituskäsiä ja pelata ne vahvasti. Mitä pidemmälle turnaus jatkuu, ts. mitä vähemmän pelaajia pöydässä on jäljellä, sitä useampia käsiä tulee pelata. Jos vastassasi on enää kaksi pelaajaa, voit pelata huomattavan määrän käsiä. Kolminpelissä on epätodennäköisempää, että vastustajallasi on vahva käsi, kuin tilanteessa, jossa pelaat seitsemää pelaajaa vastaan.

Oikean rahan sittareita löytyy parin dollarin tasolta aina tuhansien taalojen turnauksiin. Alemmilla tasoilla pelaavat ovat lähes poikkeuksetta aloittelijoita ja kokemattomia harrastajia, ja pöytien koon noustessa nousee myös pelaajien kokemustaso. Useat puoliammattilaiset pelaavat netissä lähes ainoastaan sittareita, eli kyseessä on osaavalle pelaajalle hyvin tuottoisa pelimuoto.

Sittareissa pelin tahti on nopea. Yksi turnaus kestää maksimissaan tunnin, useimpien ollessa huomattavasti lyhyempiä. Tällöin pelaaja ei ole sidottu turnaukseen samalla tavalla kuin usean pöydän turnauksessa, eikä hukkaan meneviä työtunteja kerry samalla tavalla, jos tiput epäonnisesti bad beatilla turnauksesta ulos.

Ensiaskeleet nettipokeriin

Pokerisaiteilla pelataan toisiaan vastaan virtuaaliympäristössä. Nettipelejä löytyy ilmaisista harjoituspeleistä huippuammattilaisten suuren rahan pöytiin, joissa sadattuhannet eurot vaihtavat omistajaa. Onkin tärkeää valita pelipöydät oman tason mukaisesti. Fixed limit Texas hold’em sopii hyvin ensimmäiseksi pelimuodoksi.

Kannattaa aloittaa leikkirahapöydistä, joissa ympäristö tulee tutuksi. Niissä saa hyvän tuntuman siihen, kuinka nopeasti asiat tapahtuvat ja miten eri toimintoja käytetään. Rahapelaamisen aloittaminen fixed-pöydissä on suositeltavaa, sillä TV-turnauksista tutussa ”no limitissä” aloittelijoille käy helposti huonosti johtuen panosten suuresta koosta.

Oikea strategia aluksi on maltillinen suhtautuminen. Älä odota voittavasi heti suuria summia vaan lähde rauhassa harjoittelemaan perusteita.

Paras pelityyli on tiukka ja aggressiivinen, mikä tarkoittaa hyvien käsien kärsivällistä odottamista ja niiden aggressiivista pelaamista. Vahvoilla käsillä, kuten kahdella parilla, kolmosilla, värillä tai suoralla kannattaa aina panostaa tai korottaa. Myös ns. vetokädet (kädet jotka voivat helposti kehittyä todella koviksi) voivat olla erinomaisia, etenkin jos pelaajia on paljon mukana potissa. Esimerkiksi, jos korkeimmasta mahdollisesta väristä puuttuu yksi kortti, on käsi vahva. Keskivertokäsistä on yleensä järkevintä luopua jo hyvissä ajoin.

Aloittelevan pelaajan on myös tärkeää ymmärtää, että yksittäisen potin voi voittaa huonollakin pelillä, ja täydelliselläkin pelillä saattaa jäädä lyhyellä aikavälillä tappiolle. Pysy kuitenkin kärsivällisenä ja opettele hyvän pelin perusteet huolella!

PARAS KÄSI?

Edellisessä numerossa kävimme läpi Texas Hold’emin eri pelimuodot eli eroavaisuudet panostusrajoissa. Huolimatta siitä, mitä muotoa pelaat, tietyt lainalaisuudet pätevät aina.
Kaksi tärkeintä seikkaa, joihin aloittelevan pelaajan tulisi kiinnittää huomiota, ovat lähtökädet ja sijoittuminen pelipöydässä.
Lähtökädet: 27 eri maata on Texasin huonoin lähtökäsi, ja ässäpari paras. Minkälaisia käsiä tulisi siis pelata ja miksi? Yleisenä nyrkkisääntönä voi hyvin pitää, että aloittelevan pelaajan tulee valita huolellisesti kädet, joilla lähtee pelaamaan. Tämä johtuu siitä yksinkertaisesta faktasta, että paremmilla lähtökäsillä on paremmat mahdollisuudet voittaa. Huonoilla käsillä ei aloittelevan pelaajan kannata pelata ollenkaan. Suuri osa aloittelijoita sortuukin pelaamaan liian monia käsiä: useimmiten syynä tähän on silkka uteliaisuus. Kannattaa ennemmin pelata liian varovaista ja tiukkaa peliä kuin liian löysää.
Mitkä kädet ovat hyviä? Isot parit, eli JJ-AA ovat parhaita lähtökäsiä. Näillä voittaa tilastollisesti helpoiten, joten niitä kannattaa myös odottaa. Suuret yhdistelmät, kuten AK ja AQ samaa maata, ovat myös aloituskäsien aatelia.

Vasta-alkaja voi laskea tätä huonommat kädet keskitason kastiin: keskikokoiset parit (esim. 99), ja yhdistelmät, kuten JQ samaa maata, ovat hyviä aloituskäsiä, mutta myös käsiä, joiden arvo määräytyy sijoittumisen mukaan. Nämä kädet voivat olla myös kokemattomalle vaarallisia, ja ne pitääkin osata heittää useimmissa tilanteissa pois.

Pienet parit voivat olla hyvin tuottoisia aloituskäsiä, jos niillä pääsee halvalla mukaan, mutta korotettuihin potteihin aloittelijalla ei näillä käsillä ole asiaa. Sijoittuminen pelipöydässä ratkaisee pitkälti, minkälaisia käsiä milloinkin kannattaa pelata.

MIHIN SIJOITTUA?

Sijoittuminen: Yksi Texasin tärkeimmistä tekijöistä on sijoittuminen eli positio. Tällä viitataan pelaajan asemaan pelipöydässä suhteessa dealer-buttoniin eli jakajaa osoittavaan nappiin. Buttonilla istuva pelaaja on pöydän parhaalla paikalla: hän toimii viimeisenä, ja saa näin informaatiota kaikista muista pelaajista. Tämä informaatio on ratkaisevan tärkeä tekijä, ja buttonilla pelaavalla on selkeä etulyöntiasema muihin pelaajiin nähden.

Huonoimmat paikat pokeripöydässä ovat ensimmäiset paikat, siis blindit ja niistä seuraavat. Näillä paikoilla istuttaessa pelaaja joutuu toimimaan ennen muita, ilman informaatiota siitä, mitä seuraavat tulevat vuorollaan tekemään. Mitä aikaisemmin pelaaja joutuu toimimaan, sitä tarkempi hänen on oltava valitsemistaan aloituskäsistä: kokemattoman pelaajan kannattaa pelata ensimmäisiltä paikoilta ainoastaan parhaita käsiä. Sijoittumisen merkitystä Texas Hold’emissa ei voi liikaa korostaa: mitä myöhäisempi positio, sitä laajempi kirjo pelattavia käsiä.

Aloittelijan on hyvä muistaa, että pelkällä huolellisella aloituskäsien valikoinnilla ja sijoittumisen huomioinnilla myös voittomahdollisuudet kasvavat huomattavasti! Kärsivällisyys on aloittelijan tärkeimpiä ominaisuuksia!



Viime viikolla kävimme läpi Texas Holdémin perussäännöt. Hold’emia voi pelata kolmella eri panostusmuodolla, ja jokaisen on hyödyllistä tuntea näiden erot.

Fixed Limit: Panostuksen suuruus on etukäteen määritelty. Ensimmäisellä ja toisella kierroksella, eli ennen floppia ja flopissa, pelaaja voi korottaa ison blindin (sokkopanoksen) verran kerrallaan ja kahdella viimeisellä (turn+river) kahden ison blindin verran.
No Limit: Pelaaja voi panostaa vuorollaan minkä tahansa summan. All in -termi ilmoittaa pelaajan panostavan kaikki pelimerkkinsä pottiin.
Pot Limit: Pelaaja voi panostaa vuorollaan maksimissaan potissa sillä hetkellä olevan määrän verran. Pot Limit on näistä pelimuodoista harvinaisin.
Tänä päivänä maailman suurimmat pokeriturnaukset pelataan lähes poikkeuksetta No Limit Texas Hold’em -pelimuodolla. No Limit Hold’em on monimutkaisempi ja haastavampi peli kuin Fixed-muoto. Opettele pelaamaan pokeria ensin Fixed-muodossa: riski on pienempi ja opit pokerin perusteet tehokkaasti. Patrik Antonius on aloittanut pokeriuransa Fixed-muodon pelaajana, ja on kertonut suosittelevansa sitä kaikille vasta-alkajille.

Muista! Kaikkia pokerimuotoja -- – erityisesti No Limitiä – tulee pelata vain panoksilla, jotka on valmis häviämään. Älä ikinä pelaa panoksilla, jotka ovat liian suuret hävittäviksi!

Texas hold’emissa käytetään tavallista 52 kortin pakkaa, joka ei sisällä jokereita. Pelissä on mukana vähintään kaksi pelaajaa. Jokaiselle pelaajalle jaetaan 2 käsikorttia, jonka jälkeen seuraa ensimmäinen korotuskierros. Pelaajan on tällöin päätettävä, haluaako korottaa, maksaa vaadittu summa vai heittää korttinsa pois.

Pöytään jaetaan kolme yhteistä korttia, eli ”flop”, ja seuraa uusi korotuskierros. Tämän jälkeen jaetaan neljäs yhteinen kortti, ”turn”, ja viides, eli ”river”, korotuskierroksineen.
Pelin voittaa mukana olevista pelaajista se, jolla on paras viiden kortin yhdistelmä. Pokerikäsien arvot ovat samat, kuin jokaiselle suomalaiselle tutussa ”normaalissa” pokerissa.

Kirjoittanut

Josey

Kenen tekstin kopioit?

Kirjoittanut

Josey

Kai Josey muistit kysyä lupaa tekstin kirjoittajalta. Tiedäthän myös, että jos lainaa toisen tekstiä, niin siitä tulisi mainita viitteenä tekstin yhteydessä.

Kirjoittanut

lähde on

Pokerisivuilta. Linkkejä ei saa tänne laittaa.
Toivottavasti nyt ymmärrättä miksi käyn "leikkimässä" noissa halvoissa turnauksissa.
Sit an go turnauksissa voi harjoitella finaalipöytä pelaamista.