Mitä tämä kertoo? Kasvua ei ole ollut. Ensin etäpelit pelastivat ja nyt nettipelit.
Laitisen haastattelussa paljon ajattelemisen aihetta muutenkin. On näkökulmaa.
Vastaukset
Kirjoittanut VP
Yksi syy
Ravit ovat liian vaikea pelimuoto aloitteleville. Etäpelit ja netti ovat kasvattaneet aktiiviryhmän jotka pelaavat lähes päivittäin ja ovat melkoisia asiantuntijoita. Aloittelevalla pelaajalla ei juuri mahdollisuuksia menestymiseen ole ja pelaaminen tyrehtyy alkuunsa.
Kirjoittanut hoitaja
Ja näkyvyyttä vielä..
..rajoitetaan kaikin tavoin!
"Tulevaisuus on sitä, että televisiosta katsotaan raveja entistä enemmän ja peliä tulee entistä enemmän netin kautta. Tämä tuo uusia haasteita, joihin on vain pystyttävä vastaamaan."(Laitinen HU)
Nykyinen Hippola lisää kioskinnurkkia eikä kehittele tuotteen ehtoja. Pelipuolen osaajat ovat kortilla. Vieläkin kauhistuttaa makkarakauppias Kaikkosen näköalattomuus. Ja hän on kuitenkin peliyhtiön hallituksen puheenjohtaja.
Kirjoittanut holiday
Eipä
taida olla mitään yhtiötä Suomessa, jolla noin heikko liikevaihdon nousu, jos vielä lasketaan tehdyt ''investoinnit'' hienoine visioineen tulevaisuudesta. Eiköhän tuosta tuloksesta olisi tehtävä Fintoton työntekijöillä arviointi itsestään ja miettiä mikä mennyt pieleen, tai parhaassa tapauksessa alkaa katsomaan uutta työpaikkaa. Kyllähän tuo ''tulos'' viidentoista vuoden ajalta on surkea, kun vertaa pörssiyhtiöihin ja niiden arvon ja liikevaihdon nousuihin tuolla aikajaksolla.
Kirjoittanut MÄSÄ.
Miksi juuri tuo väli
miten on kasvu vuodesta 1985-2005 tai 1995-2005?
Taitavasti valittu alkupääksi se, kun talouskupla oli juuri puhkeamassa ja raviurheilukin eli lainarahalla!
Kirjoittanut tptt
Kasvuprosentit
Paljonkohan prosentuaalisesti esim. viimevuonna kasvoi pokeri ja urheiluvedonlyönti ulkomaille, ei tainnut nolla-kasvuun jäädä?
Kirjoittanut hoitaja
Inflaatio..
..jos otetaan myös huomioon kasvusta puhuminen on kai turhaa.
Kirjoittanut Pool
Paljonkohan..
miinuksella olisi vastaavana aikana vakioveikkauksen vastaavat luvut?
Kirjoittanut hoitaja
Hippola aloittaa vuodesta 1994
Silloin myynti on kasvanut 2,6-kertaiseksi. Taitavasti valittu aloitus.
Kirjoittanut Pool
Tuli vaan mieleen...
kun katseli tuolta veikkauksen sivuilta vanhaa mainosta.
Joku emäntä oli voittanut yksin...oisko ollut vajaa satatonnia...joskus 60-luvun lopulla.
Tänä päivänä saa takuupotilla 100 000 euroa eli n. 600 000 mk.
Miettikääpä paljonko on rahanarvo muuttunut tänä vajaana 40 vuotena. Eikös työmiehen palkka ollut n. 50 penniä tunnilta ja mallukin maksoi vasta toista markkaa?
Jokatapauksessa...sen ajan potti olisi miljoonia tänä päivänä (markkoja) joten hurjasti on vakion suosio hiipunut tässä kymmenien pelien puristuksessa.
Kirjoittanut hoitaja
Vakio on kuninkaitten laji
Sen kohtalo surettaa. Mutta täytyy muistaa, että ennen ei uhkapelejä sallittu ja pitkävetokin on nuori laji. Oli vain vakio. Ja sitten tuli lotto.... .
Kirjoittanut silakka
ikuinen virsi
Vakionkin ongelma on pieni palautus%, joka tekee pelistä liian hankalan pitkäaikaisen voittamisen kannalta, ainakin minulle.
Kirjoittanut ahti eränen
poolin kommentista tuli mieleen
isäukko tienasi kirvesmiehenä 105 markkaa tunnille polarilla vuonna -89.nykyään palkat on noussut mutta vieläkin kirvesmiehen palkka vieraalla töissä on n,12-13 euroa.eli noin 70 markkaa tunti.kyllä nykyään taitaa olla duunarin juhlat ohi ja asiat niin että kulut vie suurimman osan tuloista.mutta nykyään taitaa kirvesmiehet kuten itsekkin olla suurimmaksi osaksi yrittäjäpohjalta liikenteessä,siis jos taitoa riittää!kulttuurikin muuttuu...
Kirjoittanut PeHi
Kasvu
Kasvukin on rajallinen eli mikä olisi realistinen tavoite? Pelattavien eurojen kakku maassamme ei kai hirveästi kasva per vuosi?
Henk koht kun miettii peliensä alkua, niin kyllähän se alkoi radan varrella. Eli ihmisten raviradoille tulemisen kynnys pitäisi saada mahd alhaiseksi.
Hippoksen / suomitoton vanhat äijät nettihuumassaan yrittävät kiivetä pers edellä puuhun.
Kirjoittanut se myy
Kun on tuote kunnossa
Ei kukaan järkevä ihminen nykyää ala harrastamaan peliä jossa pelijärjestäjä rosvoaa itselleen 20-40% jakosummasta. Kyllä ne on toiset pelit ja toisenlaiset peliehdot jotka houkuttelevat nykyajan hinta ja laatutietoista ihmistä.
Kirjoittanut MÄSÄ.
hoitaja
1990-vuoden vaihtoja on mielestäni typerää verrata nykypäivään tai historiaan. Silloin jokaisesta pelatusta markasta oli lainarahaa lähes puolet. Ja vielä sellaista lainarahaa, mitä ei koskaan maksettu takaisin. Tavalliselle palkanmaksajallehan tuli viikoittain postitse ilmoituksia eri pankeista, että käy hakemassa meiltä 10-50 tonnia käyttöluottoa. Korkokaan ei ollut kuin 20%. Toisaalta 1994 on päinvastaisena lähes yhtä huono vertauskohta. Siinä Laitisen Jaska mielestäni on oikeassa, että viimeisen vuoden kasvuluvut ovat hälyttävän pienet, kun ottaa huomioon kuinka monta lisämyyntipaikkaa on pystytetty.
Kirjoittanut tipsari
Hiukan laskuharjoitusta
Totopelin kehitystä voi ja on hyvä verrata talouden yleiseen kehitykseen. Alla pohdiskelua yhdeltä, mutta ei varmasti ainoalta näkökantilta:
Jos totomyynnin kasvu vuodesta 1990 vuoteen 2005 on ollut yhteensä 24,8% (siten, että vuosi 1990 on ns. perusvuosi), tarkoittaa se seuraavaa:
- myynnin kasvu on ollut 1,49% vuodessa jatkuvan kasvun mallilla
Samaan aikaan Suomessa BKT (kokonaistuotanto) on kasvanut 108,854 miljardista eurosta (vuoden 2000 hinnoilla, joka on Tilastokeskuksen sarjassa viitevuosi) 149,616 miljardiin euroon eli kasvua 37,44% ja samalla jatkuvan kasvun mallilla noin 2,1% vuodessa
Samanaikaisesti palkansaajien ansiotasoindeksi Suomessa on noussut 1 398,2 pisteestä 2 319,0 pisteeseen eli 65,9% ja samalla jatkuvan kasvun mallilla noin 3,4% vuodessa
Oheisten esimerkkien tarkoituksena on havainnollistaa sitä, että oli vertailun aloittamisen vuosi mitä tahansa, suhteessa kokonaistuotannon kasvuun ja palkkojen kehitykseen pelivaihdot ovat kehittyneet selvästi maltillisemmin.
On toki hyvä muistaa, että välttämättä BKT:n ja totopelimyynnin vertaaminen ei ole täysin relevanttia, koska pelimyynti on palvelua ja BKT:n kasvun taustalla on ollut Nokia ja toisaalta, raveissa kävijän/ravipelejä harrastavan ansiotasokehitys ei välttämättä noudata keskimääräisen kuluttajan ansiotasokehitystä (ravi-ihmisissä paljon maanviljelijöitä, yrittäjiä jne..).
Jotain on joka tapauksessa tehtävä - se on varma!
Kirjoittanut hyvää yötä ja huomenta
et voi olla tosissasi..
"Oheisten esimerkkien tarkoituksena on havainnollistaa sitä,
että oli vertailun aloittamisen vuosi mitä tahansa,
suhteessa kokonaistuotannon kasvuun ja palkkojen kehitykseen
pelivaihdot ovat kehittyneet selvästi maltillisemmin."
oli vertailun aloittamisen vuosi mitä tahansa... Laske huviksesi sama aloittaen vertailu tuosta puhutusta vuodesta -94 ja toista kommenttisi
Kirjoittanut outsider
Rahan arvo ennen ja nyt
Pool, jos "joku emäntä" voitti esim. vuonna 1968 100 000 markkaa vastaisi summa tänä päivänä noin 126 400 euroa. Nordean nettisivuilta löytyy muuntotaulukot ja laskuri, jolla pystyy muuntamaan rahanarvoa nykyaikaan ja päinvastoin.
Kirjoittanut Einstein
lusikka soppaan
ennen ei ollut ravien rinnalla muuta kuin raha-arpa ,vakioveikkaus ja Lotto alkaen vuodesta noin 1970. Käytännössä ne jotka eivät tykänneet jalkapallosta ja olivat pelihimoisia eivät voineet valita muuta kuin ravit. Nyt pitkä miettimistauko mitä välillä on tapahtunut.
Tuli lama ja ravit sen myötä todella alasajettuina. Tuli Veikkauksen pitkäveto 1993
otaksun. Pelihimoisella oli nyt valittavaa.
Tästä eteenpäin ravipelien suosiota nakertaa vain
sen vaikeus noihin muihin verrattuna.Jos Fintoto
olisi ottanut heti valikoimiinsa hedarit pitkävedon tultua markkinoille niin ...
Siinäpä se ...
Kirjoittanut Hummaaja
1970
Vuonna 1970 rahapelin kuningas ei ollut lotto, eikä vakioveikkaus, ei liioin ravipelit vaan Bingo.
Kirjoittanut tipsari
Arvoisa hyvää yötä ja huomenta
vai mikä Teidän nimimerkkinne olikaan.
Korjaan edellisessä viestissä olleen epätarkan kommentin:
Lauseella: " Oheisten esimerkkien tarkoituksena on havainnollistaa
sitä,
että oli vertailun aloittamisen vuosi mitä tahansa,
suhteessa kokonaistuotannon kasvuun ja palkkojen
kehitykseen
pelivaihdot ovat kehittyneet selvästi maltillisemmin." tarkoitin sitä, että onko ed. mainittu kasvu aloitettu laskemaan vuodesta 1990 vai siten, että kasvua on ensimmäisen kerran määritelty vuodelle 1990. Yhden vuoden kehitys ei muuta tässä tapauksessa lopputulosta.
Ymmärrän erittäin hyvin, että jos laskun aloittaa vuodesta 1994 tai jostain muusta vuodesta, tilanne muuttuu.