Kirjoittanut

Kooste huippuvarsankin osto-ohjeita

Kooste mielenkiintoisia näkemyksiä....

1. Karrikoiden voi todeta huippuhevosten emien jälkeläisistä,ettei NIITÄ KANNATA OSTAA KUN SE HUIPPU ON JO EHTINYT TÄSTÄ TAMMASTA SYNTYÄ

"Eli johtopäätös on, että ei kannata ostaa varsaa tammasta,joka on jo jättänyt hyviä kilpahevosia, (erityisesti jos on jättänyt yhden hyvän) koska paukut on jo käytetty, vaan ennemmin tammasta, joka ei ole vielä jättänyt oikein mitään."
Siitä on vielä se tähti syttymättä!

2. Näkemykseni mukaan varsan ostaminen on hintaluokasta riippumatta aina onnen kauppaa.
Totta kai mm. hyvä suku, periyttäjä emä, kasvattajan ansaintalogiikka, varsan hintaluokka ja tietysti valmentaja vaikuttavat varsan tulevaan menestykseen radoilla.

3. Pikainen silmäys tilastoihin osoittaa, että merkittävä osa erityisesti alle viisi varsaa/ vuosi kasvattajista ”onnistuu” aina jättämään sisarussarjojen parhaat varsat itselleen ja vain "ne muut" varsat myydään.

Jos kasvattajat hinnoittelisivat(= hinnoittelu esim huutokaupoissa) kaikki varsansa, olisi
ostajilla jopa arpajaisten tasoinen mahdollisuus saada hyvä ja tietysti myös huippuhevonen. Ja odotuksia sekä unelmiahan harrastajat useimmiten ostavat.

4. Pitkäjänteinen hevosalan kehittäminen lähtenee siitä,että varsoista maksetaan aina vähintäin kohtullinen (=riittävän hyvä) hinta...jolloin varsojen laatu paranee...jolloin ne menestyvät...jolloin ne saavat uusia harrastajaomistajia....jolloin ne tuovat uusia katsojia/pelaajia...jolloin palkintotaso nousee...jolloin varsojen laatu paranee ja niiden hinta nousee....jne

5. Valmentajat ostavat parhaat varsat itselleen.
Pekka on esimerkki liikemiehestä joka katsastaa varsoja ja päättää, mitkä varsat ostatetaan harrastajille ja mitkä varsat tulevat itselle. Pekka ei ehkä olekaan paras esimerkki hevosen-/varsanostajia palvelevasta valmentajasta.
Jos katsomme esim. Pekan tulotilastoja, tulevat liiketoiminnan tuotot pääosin omien hevosten palkinnoista. Kiinteät kulut toki peitetään harrastehevosomistajien valmennusmaksuilla.

6. Summa summarum...
Joskus maailmaa kiertäneenä ja paljon liike-elämääkin nähneenä en vain jaksa lakata ihmettelemästä miksi suomen hevostalous kehittyy niin hitaasti. Tämän päivän palkintotason nimellinen nousu ei todellakaan ole Hippolan poikien ansiota. (Nousun aiheutti se sama Euromuunnos, jossa kaikki Suomen hinnat kerrottiin kutosella)

SUOMESSA ON PALJON FIKSUJA IHMISIÄ, JOTKA OLISIVAT VALMIITA OLEMAAN MUKANA HEVOSURHEILUSSA, JOS VAIN OIKEAA TIETOA OLISI SAATAVILLA.
EN TIEDÄ, PITÄISIKÖ PERUSTAA HIPPOLA2, JOKA TUOTTAISI EDES PUOLET SIITÄ TIEDOSTA, MITÄ TÄLLÄ KANAVALLA TUOTETAAN HARRASTAJIEN TOIMESTA JA KÄYTTÖÖN. VRT ESIM LOISTAVAT TILASTOT KRITERIUM PERIYTTÄJISTÄ. ( KIITOS) SELLAISIA TIETOJA HARRASTAJAT HALUAVAT VOIDAKSEEN TEHDÄ OMIA PÄÄTELMIÄÄN JA PANOSTUSSUUNNITELMIAAN.

HARRASTAJAT KUITENKIN MAKSAVAT VALMENTAJIEN, TOIMIHENKILÖIDEN, HIPPOLAN VIRKAMIESTEN JA AMMATTIPELAAJIEN YMS PALKAN.

terveisin 3d


Vastaukset

Kirjoittanut

Kiva lukea

Että saan osallistua Pekan kiinteiden kulujen maksuihin.

Kirjoittanut

niinkö

Ai, Sinulla siis on hevonen P Pärssisen
hoivissa.

Kirjoittanut

pääoman tuotto

7. Ala-Seppälä on asiakkaita seuratessaan nähnyt, millaiset sijoittajat voivat menestyä ravihevosten kanssa.

Sijoittajan pitää kestää riskiä ja varautua siihen, että viidestä hevosesta kolme todennäköisesti epäonnistuu ja neljäs tuottaa kustannustensa verran. Vasta viides korjaa potin, mikäli sekään.

Tässä mielessä hevossijoittamista voi verrata pääomasijoittamiseen, jossa muutamat onnelliseen pörssilistaukseen päätyvät sijoitukset tuovat leijonanosan tuotosta.

"Pitää olla kovaluontoinen. Jos jokin projekti osoittautuu tappiolliseksi, niin hevonen pitää antaa vaikka ilmaiseksi pois", Ala-Seppälä sanoo.

Hän muistuttaa myös, että riskiä pitäisi pystyä hajauttamaan omistamalla useita hevosia.

Kirjoittanut

ehkäpä

paras neuvo kohtuuhintaista varsaa ostavalle on:Unohda ne muotisuvut, ja koita löytää vanhoista, tuotteliaista suvuista rakenteeltaan mahdollisimman täydellinen varsa, jossa ei heikkoja kohtia, ja jossa palikat on kohdallaan.