Kirjoittanut

Riihimäen ravien yleisömäärä

Eilen 9.6. Rixun ravikauden avaus: Avokatsomo ja ravintola aivan täynnä. Katsomon käytävillä ahdasta. Säpinää totoluukuilla, jonoja makkara- ja lettujonoissa.

Porukkaa on viimeksi ollut enemmän kun Varenne kävi hiitillä ennen St Michel maailmanennätysjuoksua.

Ja mikä virallinen yleisömäärä? - 1121?!?

Jokaiseen lähtöön oli saatu sponsori ja ilmeisesti sponsoreiden mukanaan tuomat katsojat eivät olleet lainkaan mukana luvuissa?

Kerrankin näin päin - katsojamäärä reilusti suurempi kuin ilmoitettu.

Vastaukset

Kirjoittanut

juuu

Kyllähän rixus aina viihtyy,muistan myös Varenne kohun rixus,sillon lähi bubit tyhjeni kun lähettiin porukalla radalle sitä ihmettelemään.Seuraaviin rixun raveihin täytyy mennäkin paikan päälle(asun kivenheiton päässä)jo ihan vaan haistelemaan taas sitä kalja kuppilan tiivistä tunnelmaa,ja ne broilerit!Katin kotirata muuten nykyään

Kirjoittanut

Vanhat

Ajat mieleen ku riksusta esim. puhutaan.Muutenhan raviurheilu alkaa olemaan kuopattu täällä härmälässä ja tästä saitista puhumattakaan.Mutta hyviä jatkoja ja koittakaa hommata uusia asiaikkaita hienoon lajiin.Niin helppoa se ei taida olla, mutta RIP Bettina Kähö ja piilosen voitot jakoon kookoo kössille.

Kirjoittanut

Muistakaa Riihimäki GP su 29.6. :-)

Kuka kuuluisa yrittäjä ja raviohjastaja on voittanut Riihimäki GPn ?

Vihje: metsien miehiä:-)

Kirjoittanut

Einariko

Einari V voittanut Riihimäki GP:n?
Milloin ja millä hevosella?

Kirjoittanut

rixuu

Orval 1973

Kirjoittanut

Otsikon vierestä

Korjataan tuo näppäilyvirhe, Einarin hevonen oli Otval.

Mainittu hevonen löytyy mm. Laivakankaan kotisivuilta löytyvästä ensimmäisten ravien ohjelmasta.

Jos ymmärrän noita merkintöjä oikein, Otval ei pärjännyt. Sen lähdön ilmeisesti voitti Aarne Lintulahti Nakitgalla.

Einari näyttäisi voittaneen Usvaus-nimisellä suomenhevosella.

Raveissa näytti ohjastaneen myös Jorma Kontio ja Jarmo Kontio - mahtoiko jälkimmäinen olla latojan virhe?

Hevosista tutuimpia ovat päälähdön voittanut Oasis ja siitosmenetyksellään vakuuttaneet suomenhevoset Resori ja Ponnetar. Viimemainittu tuli toiseksi lähdössä, jonka voitti Uskotin ohjastajanaan Lauri Kokko.

Varmaan monenlaista muutakin mielenkiintoista tuosta ohjelmasta pystyy perinneintoilija löytämään, kannattaa käydä katsomassa!

Kirjoittanut

Kiitokset

Kiitokset linkkivinkistä.

Menee tosiaan off-topic, mutta pari muistelua: Resorihan oli Vieterin täysveli ja sen kuuluisin jälkeläinen oli Reso. En muista kuskia / valmentajaa, mutta hän uhosi huiman 4-vuotiskauden jälkeen voittavansa Vieterin seuraavana vuonna. Tähän Kausalan Cassius (nuoremmille tiedoksi: =Vieterin omistajavalmentajaohjastaja. legendaarinen Kaarlo Partanen) kommentoi:
"Lupaan lähteä kiertämään raveja hattu kourassa kerjäämässä jos voitat Vieterin ensi vuonna".
Ei voittanut.

Ja näkyy Laivakankaalla juosseen myös ori Mursi. Jos muistini ei aivan petä, tämä ori osallistui kuninkuuskilpaan ensimmäistä (ja ainoaa?) kertaa tosi vanhana - olisiko ollut 15-vuotias? Ja meinasi voittaa kuninkuuden.

Kirjoittanut

Jaa-jaa

Perttusen Tapsahan Resolla aikanaan sen huimimmat kisat ajeli näin ulkomuistista ilman googlea ajatellen. Olisiko silloin nuori mies hevostaan kehunut vai oliko Tapsan isä.

1970-luvun lopulla oli Lapissa jokatoisella hevosenomistajalla Resorin varsa, jotka yleensä aina olivat Lapin totojen pohjapareissa; kertoivatpa hevosten taulut sitten mitä hyvänsä.

Kirjoittanut

Ei ollut Tapsa

Piti oikein googlata - Reson omisti ja sitä valmensi ja ajoi Eino Hiltula.

Minäkin muistan että Lapissa oli tosi paljon Resorin varsoja, Reso niistä ylivoimaisesti paras.

Olisiko Nipan muistissa sekoittunut Vipo ja Reso?

Kumpikaan meistä, Nipa ja minä kun emme taida olla enää ihan nuorimmasta päästä, ja muisti ja virtsa alkavat karkailemaan - ainakin minulla.

Kirjoittanut

Joo, ei Reso, mutta Hipo

Näinhän se oli: ei ollut nuoren Perttusen Tapsan ajokki Reso vaan Hipo, 1973 Mikko Perttusen kasvattama ja omistama hilulainen. (Tuo piti kyllä googlettaa )

Yhtä kauan on raveissa tullut käytyä kuin lämminveriset Suomen raveissa ( v.1959 ). Ajatus joskus katkeaa, mutta puhe ei milloinkaan. Virtsa ei vielä karkaile, mutta muisti pätkii jo.

Kirjoittanut

takaisin aiheeseen

jos joku Rixun ravien vetäjistä sattuu lukemaan tätä, olisi mukava jos kommentoisi ilmoitettua yleisömäärää

Kirjoittanut

rixuu

En ole vetäjä mutta reilu tonnin yleisö määrä tuntuu pieneltä yleisö ennätykseen käsittämättömään yli 5500 maksaneeseen katsojaan nähden v.-77 jolloin Charme Asserdal voitti Rixu Grand Prix lähdön.Mutta tietysti nykypäivän netti aikakauden mittapuun mukaan varmasti hyvä luku rixun maanantai ravien yleisömääräksi.Ja kuulemma "portit petti" tuolloin -77 jolloin päästettiin enemmänkin sisään että todellinen luku on varmaan 6000 hujakoilla.Tommosta yleisömäärää on jo vaikea hallita rixussa.

Kirjoittanut

Ohi aiheesta ja pilkun viilausta

Tiedetään ... mutta täytyi kuitenkin tarttua tuohon Nipan kommenttiin "yhtä kauan ... kuin lämminveriset Suomen raveissa (v.1959)". Lämminverisiä on ollut Suomen raveissa virallisesti vasta v:sta 1960 lähtien.

Ensimmäinen ravilähtö, jossa oli vain suomalaisia (=suomalaisten omistamia) lämminverisiä, ajettiin Kouvolassa 12.6.1960. Ravirenkaan kokous 8.11.1959 oli myöntänyt kilpailuoikeuden lämminverisille Suomessa.

Rixussa olin toki minäkin v.1977 katsomassa Charmea! Stadista ja muualta päin Suomea oli siihen aikaan oikein bussikuljetukset.

Kirjoittanut

Jaa-jaa

allez viilaa pilkkua luultavasti aivan oikein. Kilpailuoikeus lämminverisille myönnettiin 1956. Se kisa, jossa itse lämminverisen Käpylässä näin oli tasoitusajo, jossa lämminverinen juoksi pitkältä takamatkalta suomenhevosia vastaan. Päivää en muista enkä sitäkään oliko totolähtö.

Charmen näin ensimmäisen kerran niinikään Käpylässä v. 1976 kolmivuotiaiden Seppelajossa tasoitusajan ollessa kurassa yli 31 sekuntia. Riksussahan se oli jo seuraavana vuonna vanha tekijä. Tuli nähtyä sielläkin.

Kirjoittanut

korjaus

eikun 1959

Kirjoittanut

Muutama juttu

Itse pitäisi Resorin parhaana jälkeläisenä Liikkua. Sekin oli nuorena lahjakas kuten Reso, mutta pärjäsi myös aikuisena tammahuipulla ja joskus orienkin joukossa. Tulevien vuosien näkökulmasta Gilla saattaa olla merkittävin resorilainen poikansa Turen kautta.

Mursi voitti 16-vuotiaana Teivossa avausmatkan, mutta ei muistaakseni ollut muuten kovin lähellä kuninkuutta.

Itse näin Charmen Riksussa, kun se teki rataennätyksen kympin lopetuksella. Olin tuomaritornin välikerroksessa katsomassa. Oli peruskoululaiselle mahtava elämys nähdä hevosen juoksevan niin kovaa, että keskipakovoima heitti sen puoli rataa ulos, kun tuli loppusuoralle. Vuosi ei ollut 1977.

Kirjoittanut

Enpä muistanutkaan Liikkua

Liikkukin siis oli Resorista. Kyllä tamma paremman uran ainakin teki kuin Reso joka poltettiin loppuun viisivuotiaana.

Itse en ollut Charmea Rixussa katsomassa vaikka olinkin raviurheilua alkanut seurata aktiivisti jo vuosia aiemmin. En vain tuolloin asunut Rixua lähelläkään - 500 kilsaa olisi ollut pitkä ravireissu tuolloin.

Kirjoittanut

Ei vielä vaippaiässä

Näin perjantaikevennyksenä sopinee viitata Nipan aiempaan kommenttiin virtsan karkailusta.

Nipa ei siis ole vielä vaippaiässä toisin kuin minä joka lienen kuitenkin useitakin vuosia Nipaa nuorempi.

Kirjoittanut

Riksun kunkkarit 1956 - kysymys tietäjälle?

Kun Riihimäellä järjestettiin kuninkuusravit 1956, niin kysynpä tietäjiltä:

A) Mitkä olivat kunkkarien sarjamääritykset?
B) Kuninkaalliset?
C) Erityistä voittoajassa?

Vastaukset löytyvät Riksun ravien historikistä, jota myytiin ainakin viime vuonna vaihtokassalla Riksun raveissa.

Mielenkiintoinen yksityiskohta: ravirata meinattiin yhdessä alkuvaiheessa siirtää kaupungin keskustan liepeiltä "mäntyvaaraan". Luojan kiitos ei toteutunut. Nyt maan paras kesärata, jossa istumakatsomon eturivissä hieno fiilis hevosten luona:-)

Kirjoittanut

Toinenkin voittaja

Jo menehtyneellä Ponsse-yrittäjällä:
v 1981 Barbo Assassin, ohjissa tosin silloin Jorma Kontio. Sattumoisin olin silloin paikalla ensimmäistä kertaa Riksussa.

Kirjoittanut

rewaq

-81 oli vielä se vanha puuhökkeli katsomo missä mm. presidentti U.K.K katseli kuninkuusraveja -56 ..-83 tais valmistua nykyinen katsomo