Kirjoittanut

Nämä kahden kaupat on usein kolmannen

Korvapuusteja. Eilen Pulun Pilkettä ja Turoveliä oli mätkitty katsoessani 88% verran. Frankoa kolmossuosikkina 6%. Noh, niinhän meinasi taas käydä että kun on kaksi megasuosikkia kolmas korjaa potin.

Itse varmistan aina kun ravilähdössä on jompi kumpi tilanteita.

Vastaukset

Kirjoittanut

Mites on

Paljonko olet hävinnyt tuolla loistavalla taktiikalla, eilenkin taisi mennä mukavasti.

Kirjoittanut

avaaja

kirjoittaa asiaa. Itse pelasin eilen riskillä Franko-Metkutus paria, joka olisi maksanut noin 50-kertaa. Franko oli jäätävä ja Metkutus syttyi juoksemaan vasta vikalla takasuoralla tullen loppua hyvin.

Pulun Pilke oli odotetun huono,mutta Turoveli oli eilen todella hyvä ja mun psyykit meni pieleen. Toki sain parin kiinni ja omani pois, mutta paljon enemmän tosta lähdöstä odotin. Herkullinen pelikohde aivan yli pelatun pohjaparin ansiosta.

Kirjoittanut

Aika paljon olen voitolla

Mutta vaikea on sanoa, sillä tarkoitin lähinnä v4 v5 v65 v75 pelien "kaksintaistoja" jossa kaksi hevosta vie n 90% jakaumasta. Siinä tarvitaan muutkin oikein.

Voittajapelissä parhaita esimerkkejä ovat nämä Kriterium karsinnat mitä olen livenä nähnyt.

Esmeks 2011 olin Teivossa katsomassa paikan päällä raveja.
Tarkistin voittolähtöni. Tarantino oli pelattu 1,4 ja Classical Duo 2,7 - Voiton vei Don Factor 23,43 kertoimisena. Vaikka oli kolmossuosikki!



Myös viimevuonna eli 2012 olin katsomassa.
Hevoset Yank Kemp ja Donie Duo olivat pelattu molemmat kertoimeen 2,0. Minä voitin kolmossuosikilla jonka kerroin oli 19,05. Hevosen nimi Gary Hoist ja oli kolmossuosikki.

Eilen tuli katsottua pitkästä aikaa raveja niin taas meinasi kaksi voittokonetta kaataa toisensa.

Kirjoittanut

Suorat parit

Suorat pohjaparit ovat näissä kahden jättisuosikin tapauksissa aina järkyttävän ylivedettyjä. Siis varsinkin silloin kun on odotettavissa että suursuosikit ajavat toisiaan vastaan kilpaa kuten eilen.

Kirjoittanut

minusta oli

hyvä havainto, oulussa oli asetettu
kylmä ja lämminveristen kilpailussa sama rakenne

8,10 suosikit

sitten hyviä pieninumeroisia 3,4 franko ja finish flyers

molemmissa kilpailuissa , kylmä-lämmin, oli tämän asetetun rakenteen takia annettu mahdollisuus veikkaajille hakea yllätystä

franko oli onnistua
finish flyer onnistui, kela..

suosikit siis kulutti voimiaan, täysin samoin, turoveli, kuten womanizer meni keulaan, lopussa voimia jollain yllättäjällä, eli pieninumeroisella

Kirjoittanut

on tutkimusta

Kellottakaa frankon viim. Takasuora oulua ed. Startissa. Tajuatteettei jotku pulun pilkkeet riitä vaikka media yrittää kuinka aivopestä kaksinkamppailulla.

Kirjoittanut

Franko ei tykkää voittamisesta

Tämä Franko ei tykkää voittamisesta. Nytkin hyppäsi ettei tarvinnut voittaa. 1 voitto 19 yrityksestä tänä vuonna ei ole sattumaa. On kuitenkin jatkuvasti tipsihevosena ja tulee kalliiksi kannattajilleen.

Kirjoittanut

huvittavaa ihmistämistä

Ei se Franko hevosena ajattele kuin ihmiset, että "enpä nyt halua voittaa". Ei vaikka se kuulostaisi kuinka jännältä. Luulenpa, että Franko voittaa vielä syksyn mittaan monta lähtöä. Saa nähdä miten se asia sitten esitetään.

Kirjoittanut

On näissä eroja

Hevosten voitontahdoissa on eroja. Tämä kategorisesti jää toiseksi tiukoissa paikoissa.

Kirjoittanut

Musta tuntuu

Upeaa että kerran vuodessa pääset lunastamaan kun kolmossuosikki voittaa .

Onhan se selvää että voi ilman muuta sanoa että olen "paljon voitolla" jos ei laske mukaan ohi menneitä pelejä.

Vai pelaatko ainoastaan kerran vuodessa jonkun kolmossuosikin kautta ? Se se vasta taitoa vaatii että tekee sen ainoan pelinsä juuri oikeassa paikassa !

Kirjoittanut

pelitiltä

näet lahjomattomasti vuoden pelien tilastot. Omat pelit on tänä vuonna noin satkun miinuksella ja vaihto on vähän yli neljä tonnia eli noin 500/kk. Mitään isoa pottia ei ole vielä tänä vuonna kohdalle osunut.

Kirjoittanut

kyllä se voitontahtokin

on osittain ihmistämistä. Hevonen tulee loppusuoralle pelonsekaisin tuntein voimat vähissä ja kuski paukuttaa piiskalla persuuksille. Onko sillä muuta vaihtoehtoa kuin pyrkiä karkuun? Laukalla se pääsee kovempaa. Ehkä se "voitontahto" kuvastuu myös siinä, että se haluaa sinne maaliin ekana vaikka sitten laukalla? Ei se hevonen tiedä noista ihmisten tekemistä laukkasäännöistä mitään edelleenkään, koska ei ole ihminen, vaikka kovasti ihmistetään. ymmärsitkö pointin?

Kirjoittanut

Ihmistämistä ja ihmistämistä

Jokainen joka on joskus ajanut tai ratsastanut hevosta joukossa tietää että toiset hevoset tykkäävät olla muiden edellä ja toiset eivät. Kutsutaan sitä nyt voitontahdoksi tai lauman johtamiseksi tai ihan miksi vain se ilmiö on kuitenkin tosi. Kun hevosella on taipumus jäädä toisen rinnalle toistuvasti loppusuoralla tätä ilmiötä voi kutsua voitontahdon puuttumiseksi ihan asioiden yksinkertaistamiseksi.

Kirjoittanut

se on ihmistämistä

koska hevonen ei edes tiedä mikä on voitto. Se, että haluaa paeta ensimmäisenä on ihan luonnon laki saaliseläimillä. Ihminen se on, joka on nämä voitot yms keksinyt, joten se on silloin ihan selvää ihmistämistä :) Vaikka kuinka asiaa kääntelisi.

Kirjoittanut

Hyvä on

Hyvä on. En jaksa enempää selittää kun et vain halua ymmärtää. Pelaa jatkossakin voittajaksi näitä frankoja ja pihlajan aaroneita ja muita icke vinnare-tyyppejä. Saat ainakin jossitella :-)

Kirjoittanut

höps

kaksareita pelaan. Ja siellä se Franko nyt näytti olevan ja Turoveli nyt ei ollut vaikea merkki T75 peliin.

Jos joskus haluat, niin haluaisin, että todistat väitteesi hevosen voitontahdosta. Niin, ettei sitä voi selittää sen pakorefleksillä? Odotan mielenkiinnolla.

Kirjoittanut

Selitin jo

Selitin jo. Osa hevosista tykkää olla laumassa muiden edellä, osa ei. On kyse laumakäyttäytymisestä.

Kirjoittanut

tykkää? Sekin on ihmistämistä.

Hevonen on saaliseläin ja se haluaa olla toki laumaeläimenä lauman johtaja, mutta karkuun juostessaan se haluaa olla ensimmäisenä siksi, koska viimeinen syödään. Hevosta on jalostettu pitkään rauhallisemmaksi, mutta voitontahtoa sille ei ole todistetusti osattu siirtää aivoihin. Se on edelleen ihmisen keksimä juttu. Hevonen voi kokea olevansa muiden yläpuolella esimerkiksi tallissa, mutta se taas on lauman johtajuutta ja sitä, että se raa ihmiseltä erivapauksia ja palkintoja. Edelleenkään se ei tiedä mikä on voitto. Ihminen on ainoa nisäkäs/eläin, joka ajattelee voittoa, koska on sen keksinytkin.

Kirjoittanut

Loppusuoran laukasta

Pitäisi aina tulla hylky. Jäisi vaaratilanteet pois ja homma olisi aina selvä ilman tuomareiden aprikointia.

Kirjoittanut

Huomaa

Huomaa että et ole koskaan ollut käytännössä hevosten kanssa missään tekemisissä. Kuten sanottu on hevosia jotka eivät halua olla laumassa ensimmäisenä.

Kirjoittanut

täytyy sanoa, että et sinä oikeasti

huomaa mitään. Haluat vain väittää, etten olisi ollut kosketuksissa hevosiin. Olet vaan valitettavasti väärässä. Toki on totta, että on hevosia, jotka ei halua lauman johtajia olla ja jos olet huomannut, niin aika paljon on hevosta jopa jalostettu siihen, että ne eivät tarvitse suurta laumaa tasapainoiseen elämään, vaan yksikin kaveri riittää. Mutta tämä asia onkin sitten ihan toinen aihe. Huomaamisesta ei voi muuta sanoa kuin, että et vaan halua olla väärässä ja väität vaikka aamuun asti, että hevoset ovat kehittäneet voittoajattelun jalostuksen yhteydessä. Perusteena on mutu. Kerrotko sitten vielä miten paljon ja missä määrin sinä olet hevosten kanssa ollut tekemisissä? Telkkarista pelien kautta?