Kirjoittanut

Kuningatarkilpailu

Kuopion kuningatarkilpailuun osallistui 12 rodun parasta tammaa. Näillä tammoilla ei luonnollisestikaan ole yhtään jälkeläistä.

Onko kuningatarkilpailu rodun jalostuksen pahin vihollinen.

Tai ehkä suomenhevonen on niin ihmeellinen rotu, että eläkepäivillä kovan kilpailu-uran jälkeen niitä huippuvarsoja vasta tuleekin.

Vastaukset

Kirjoittanut

En tiedä sitten mikä on totuus...

mutta asiaa paremmin tietävät sanovat, että yksi syy miksi Norjan ja Ruotsin kylmäveriset ovat menneet Suomalaisista ohi on se, että kierto Suomessa on liian hidas. Varsinkin tammat kilpailevat pitkään, joka sitten näkyy kierron hidastumisena ja haittaa myös ilmeisesti rodun kehitystä. En tiedä onko näin, mutta aika loogiselta tuo selitys vaikuttaa.

Kirjoittanut

Suomessahan keskitytään

astuttamaan "muotioriilla" kaikki. Tammoihin ei satsata mielestäni tarpeeksi paljon.

Kirjoittanut

Jos on....

...pärjäävä tamma, niin harva raaskii siirtää siitokseen näillä varsojen hinnoilla. Se on kaunis ajatus, että saataisiin nopeampi kierto, mutta miten se käytännössä tehdään; persnettoa tulee että roikaa eikä ole mitään takeita varsankaan joutumisesta osaaviin käsiin.

Kirjoittanut

Joanin näkemys on juuri näitä samoja

Suomenhevosmiesten mielestä ei kannata missään tapauksessa ajaa isoista palkinnoista, silloinhan sarjat voisivat nousta...

Tämä on semmoinen asia, mitä ei normaalilla järjellä käsitä. Eikö se ole juuri tarkoituskin, että sarjat nousisivat.

Tuo Joanin näkemys on juuri tähän kategoriaan sopiva. Eli ei hyvää tammaa kannata nuorena astuttaa, eihän siitä mitään saa (Tämä on juuri se MTK:n perushuuto, että huonosti menee koko ajan). Hyväsukuiselle varsalle on kuitenkin huonoinakin aikoina ottajia ja ok hinnalla.

Maataloudessa aina huudetaan, että ei pärjätä lainkaan. Vaikka todellisuus on aivan toinen, 100 000 euron traktori vaihtuu joka toinen vuosi vielä isompaan... Toki viljelijän tuntipalkka on jossain 4 euron tietämillä... hehehhehehehheee...