Kirjoittanut

Eläkeiän

nostosta on näköjään tehty jo kabinettipäätös tuon osinkoveromuutoksen jäihinpanon myötä ja Urpilaisellekin sorvattu jo alipi valmiiksi: "Eihän se eläkeikä tällä vaalikaudella nousekaan, jos se uusi laki astuu voimaan vasta 2017".
Se tässä mietityttää, että miten tämä auttaa valtion ja kuntien taloutta. Maassa on tälläkin hetkellä jo yli satatuhatta yli 50-vuotiasta työtöntä, (joten töitä ei ainakaan ole) ja ainakin 20 000 tulee lisää eläkeiän noston vuoksi. Näillehän on maksettava peruspäivärahaa, sekä kuntien toimeentulotukea sen sijaan , että vakuutusyhtiöt maksaisivat heille eläkettä.
Säästöjä tulisi vain siinä tapauksessa, että ikävuosien 63...65 välillä heille ei maksettaisi mitään.

Vastaukset

Kirjoittanut

Selvennetään

nyt hiukan. Siis se 20 000 tulee pelkästään näistä sadastatuhannesta yli 50-vuotiaasta työttömästä. Arvelen, että heistä 10 000 63-vuotiasta jäisi joka vuosi vakuutusyhtiön maksamalle työeläkkeelle, ja alapäästä tulisi 10 000 50-60 vuotiasta lisää.
Eläkeiän nostamisen vuoksi nyt ei kahteen vuoteen yläpäästä jäisikään ainakaan eläkkeelle ketään, joten yli 50-vuotiaita työttömiä olisikin pysyvästi vähintään 120 000.
Tähän nyt varmaan tulee joku porrastus minunlaisiani ihmettelijöitä hämäämään, mutta ei se sitä tosiasiaa poista, että valtion ja kuntien menot tässä vain kasvavat ja vakuutusyhtiöiden vähenevät.
Sillä, että joku pystyisi jäämään töihin 63-65 ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa.