Kirjoittanut

Erikason teki riihimäellä ravihistoriaa?

onko suomessa milloinkaan tälläinen lähtönsä supersuosikkiksi pelattu kerroin 1,06 hevonen hävinyt omaa lähtöään

Vastaukset

Kirjoittanut

Juuu

Viesker

Kirjoittanut

tieto lisää tuskaa

millä voittajakertoimella viesker hävisi?

Kirjoittanut

Tasalukemat

1,00 oli Teivossa syksyllä 1999. Matukka voitti.

Kirjoittanut

alle yksi

Alle yhteen pelattu hevonenkin on hävinnyt lähdön.

Kirjoittanut

onko koskaan suomessa, oli kysymys

Milloinka kivivasara Suomessa on ollut alle yhden voittajakerroin hevosella?

Kirjoittanut

ja Erikassonin voittajakerroin oli 1,09

ei 1,06

Kirjoittanut

niin

Aika useinkin, koska on verrattain tuore juttu, että minimikertoimeksi on taattu 1,0.

Kirjoittanut

no on tuo nyt ollut jo aika pitkän aikaa

miten niin "verrattaen" tuore juttu? 20 vuotta? 30 vuotta?

Kirjoittanut

30 vuotta olen itse seurannut

enkä muista alle yhden kerrointa. Siksi siis kysyin?

Kirjoittanut

olle ja vieteri voittivat alle yksikertoimisena

joskus 70 luvun puolessa välissä, mini voittajakeroinenätys taitaa olla vieterillä vk 0,79 tai 0,89

Kirjoittanut

voittajakerroin

1980-luvun alkuun asti voittajakerroin ilmoitettiin "todellisena". Nykyään se kaikissa tapauksissa on minimissään 1. Tuolloinkin vaikka esim. yllä mainitulla Vieterillä voittajakerroin oli alle yksi, niin takaisin sai rahansa kertoimella 1.

Kirjoittanut

Alle yhden voittajakerroin

oli aikoinaan myös Viskulla, joka nappasi vanhemmalla iällä reilut 20 voittoa putkeen 80-luvun alkupuolella.

Kirjoittanut

ei yllätys..

kun Koivusen historian tuntee, et hävitään 700€ ykkönen 90% suosikilla..

Kirjoittanut

niin

Kunnioitettava piirre nuoressa miehessä, että kysyy kun ei tiedä. ;)

Joku voisi nääs ruveta vänkään, ettei oo ollu ikuna. ;)

Kirjoittanut

Omat pois

Onhan näitä alle yhden voittajakertoimia ollut silloin tällöin mutta ei kai enää ihan lähivuosina.

Ratahan joutuu maksamaan omasta pussistaan tuon puuttuvan osuuden että pelureille voidaan maksaa se minimivoitto kertoimella 1,0 eli " omat pois " periaatteella.

Kirjoittanut

Vonkaus

Vonkauksen voittajakerroin oli aikoinaan usein alle 1:n. Tämän olen itsekin ollut todistamassa 70-luvulla Helsingin Käpylässä.
Vonkaus saattoi juosta kaksikin lähtöä saman päivän aikana, tuollainen oli mahdollista ainakin vielä 70-luvulla. Kyseessä oli siis normaaleja lähtöjä, ei mitään suurkilpailuja.

Kirjoittanut

Ehkä olisi parempi

käyttää alle yhden voittajakertoimista termiä pelattu tai laskennallinen voittajakerroin. Voitonjaossa toteutunut kun on joka tapauksessa 1,00. Ei tulisi tarpeettomasti tunteita nostattavaa kiistaa selvästä asiasta. Myös silloin kun hevonen ei voita, sen voittajakerroin on tietysti laskennallinen.

Voitonjaossa toteutuneen kertoimen ollessa 1,00 on laskennallinen kerroin todennäköisemmin sen alle kuin tasan. Onhan näitä tapauksia useillakin huippuhevosilla siis ollut, Bradillakin Hampurissa viime syksynä.

Kirjoittanut

Raten

Osuma hävisi muistini mukaan veljelleen eli
Puikkosen Petelle kun valotaululla paloi 1,0.
V4-avauslähtö Turussa,joskus 80-luvun lopussa
ilmeisesti.Siitä jäi mieleen kun Rate jätti
ylikylän 2 ulos pussiin kun ei muistanut
kääntää vinkkaria 700 jäljellä,tais ehtii
vielä kakkoseksi maaliin.

Kirjoittanut

niin, tiesit ja kysyit silti?

Lienet ymmärtänyt, että Kivivasara tarkoitti alle yhden kertoimella laskennallista kerrointa. Kysymyksesi oli siinä tapauksessa provosoiva, joskaan ei siinä määrin kuin Kivivasaran aamuiset silmäniskut.

Kirjoittanut

vekseli

Vekselillä ainakin paloi indikaattoritaululla 80-luvulla kerroin, joka oli alle yhden. Muistaakseni 0,92 mutta ihan satavarma en ole viimeisestä desimaalista.
Tokihan totossa maksettiin kertoimella 1,00.

Kirjoittanut

Pilkun viilausta

En tarkasti muista, minä vuonna historiassa palausutprosentti on nostettu 80% tasolle, mutta uskaltaisin väittää, että Vieterillä ei ole voinut olla kerrointa 0,79. Kerroin 0,89 kuullostaa tutulta - minulla ei ole mitään muistikuvaa, minkä hevosen kohdalle se on osunut. Vieteristä ja Vonkauksesta on tehty kirjat, niistä saattaa löytyä vastauksia.

Eli joskus oikein kaukaisessa historiassa on voinut olla vieläkin pienempiä kertoimia.

Arpajaisveron käyttöönotto pudotti myös palautusprosentteja runsaat 30 vuotta sitten. Muistelisin, että voittajan prosentti olisi myös pudonnut alle 80% tuolloin. Parempimuistiset täydentäkööt.

Ja pientä autistista askartelua:
Vieskerin kerroin tuossa Teivon tappiossa olisi ollut ainakin yli 1,029. En tiedä kertoimien pyöristyssääntöjä, joten tarkkaa ylärajaa en pysty laskemaan, mutta se voi olla teoriassa jopa 1,07.

Kirjoittanut

suomennus "oli pelattu = totalisaattorikerroin"

eikö totta?

Mistä asti "oli pelattu" on tarkoittanut että siinä sanotaan, että on laskennallisesti alle yhden mutta on silti 1? :D

Kirjoittanut

jahas. eli viestejä poistettu

Niin Nastis. Mistä tiesit, että kivivasara olisi tarkoittanut laskennallista kerrointa? Tätähän hän ei missään vaiheessa maininnut.

Kirjoittanut

Hyvä lehtijuttu

Ilta-Sanomissa juurikin näistä "järki-ihmisistä" jotka järkeilee ja pilkuttaa jokapaikassa. Kannattaa lukea. Tässäkin ketjussa monta kyseistä hahmoa joita on saanut lueskella vuosien saatossa.

Linkki matemaatikko mutikaisille (http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1288579931692.html)

Kirjoittanut

spuke teki tiliä.

Vanhalla ravimontulla vuonna 1979 Vieterin voittaja palautti 0,84 kertaa rahat takaisin.

En viitsinyt jonotella,vaan annoin kympin voittajan lähimmälle spukelle lunastettavaksi.

Kirjoittanut

Niinpä niin

Minulla ei ole ehdottoman varmaa tietoa siitä, tarkoittiko Kivivasara alle yhden kertoimella laskennallista vai totossa maksettua. Uskon kuitenkin vakaasti hänen tarkoittaneen laskennallista.

Sitä vastoin en pidä mahdottomana, että Kivivasara jätti tarkoituksella mainitsematta, että voitot kuitenkin maksettiin kertoimella 1,00. Sinä niin asian tietävänä olisit asiantuntemattomia ajatellen ihan hyvin voinut täydentää Kivivasaran tältä osin puutteellisen viestin. Et kuitenkaan tehnyt niin, vaan aloitit mielestäni tarpeettoman debatin molemmille osapuolille selvästä asiasta.

Kirjoittanut

pannaan veri kiertään

Ainakaan tarkoituksellisesti en ole provonnut tässä ketjussa ja muulloinkin harvemmin ja silloin on ollut niin tyhmiä keskusteluja, että pikku provo on ollut niinkuin velvollisuus. ;) taas vink, vink.

Pieni kuitti välillä pitää mielen virkeänä ja pistää veren kiertämään, nimimerkillä niin lähti näköjään veri kiertämään oikein kunnolla.

Tarkkoja vuosilukuja en muista enkä lähde arvuuttelemaan, mutta kuten moni muukin on todennut, niin alle yhden kertoimia on ollut ja niillä on myös lähtöjä hävitty.

Ajanlaskumme alussa kertoimet myös ilmoitettiin muodossa 0,92 (esimerkki) ja oman muistini mukaan aina kyllä näissäkin tapauksissa voitot maksettiin kertoimella 1,00. Mahdollisia teoriassa nämä alle yhden kertoimet ovat voittajapelissä vieläkin ja ne on helposti laskettavissa, jos asia kiinnostaa. Nykyään ollaan kyllä niin kerrointietoisia ja pelatut eurot ja kertoimet ovat niin hyvin esillä, ettei tällaisia pääse ainakaan normaalisti tapahtumaan. Pelipisteiden provikkakikkailut ovat tietenkin mahdollisia, mutta se on taas toinen juttu.

Nyt oli puhe voittajapelin kertoimista, mutta sijapelissä laskennallisten kertoimien jääminen alle yhden on yleisempää. Kertoimet ilmoitetaan sijapelissäkin muodossa 1,00-1,00-1,00 ja sijoittamansa roposet saa täysimääräisesti takaisin sijoittunutta hevosta pelattuaan. Näissä tapauksissa "talo" ottaa takkiinsa, niinkuin on käsittääkseni aina ottanut.

Ei näistä kannata niin pulttia ottaa, näin vanhemmiten täytyy ajatella verenpainettakin, ainakin omaansa. ;) ja taas vink, vink.

Kirjoittanut

Uusi termi

Tässä on jo ollut käytössä monenlaista terminologiaa, mutta mielestäni parhaiten asiaa kuvaa ilmaisu "ilmoitettu voittajakerroin".

Eli ennen vanhaan ilmoitettiin tosiaan alle yhden olevat voittajakertoimet sellaisena kuin ne kalkyylistä ulos tulivat, vaikka voittaneille veikkaajille maksettiin silloinkin kertoimella 1,0.

Ja tuo on siis tuota suunnilleen 70-luvun juttua. Kaukaisemmassa historiassa on voinut olla muitakin sääntöjä, josta yllekirjoittaneella ei ole mitään tietoa. Joskus arviolta 80-luvun alkupuolella asiaa muutettiin niin, että ilmoitetun voittajakertoimen minimi säädettiin 1,00:aan.

Kirjoittanut

kappas vain

Tuota viimeistä "niin-viestiä" en huomannutkaan, mutta Kivivasara on Kivivasara eikä muilla nimimerkeillä kirjoittele.

Kirjoittanut

PJK-

Itse aloin käymään raveissa syksyllä -82 ja ainakin sen jälkeen on tuo Vekselin alle yhden kerroin ollut indikaattoritaululla. Itse muistelisin, että suurinpiirtein puolivälissä 80-lukua asia muutettiin, eikä alle 1,00-kertoimia enää näkynyt taululla.

Kirjoittanut

miksi keskustelua rajataan vain toisilta?

ja toisen saa ärsyttää selvästi ihan tuosta vaan?

Kirjoittanut

Kuten Mikkelissä

Mikä yllätys tämä nyt oli, eihän Koivunen/Erikasson voittanut Mikkelin kuninkuusraveissakaan yhtään lähtöä.

Kirjoittanut

Surkeeta touhua

Täällä ei saa enää näköjään sanoa senkään vertaa, kuin Neuvostoliiton aikana Suomessa. Ja se ei ole paljoa se. Bannia tulee, mutta eipä tänne jää montaa keskustelijaakaan tällä menolla.

Kirjoittanut

Erikasson ravikuningas

Toisin kuin KymiGP- ja Suur-Hollola-voittajat.

Kirjoittanut

T4 teki sen taas

tutkailimme ennen vikaa T4 lähtöä mikä antaisi mitäkin? niin yllättäen vähän pelatut hepat olisivat antaneet yllättävän vähän suhteessa T4 prossiin eli joillain oli tietoa erikassonin "huonoudesta"?? kuten myös Tonista. mutta Suomen raviurheilu on täynnä milkshakea ja berlusconia. milloin Hippos tekee vastaavat kokeet kuten Norjassa? 35 heppaa testattiin samoissa raveissa. ai niin Suomessa ei ole ongelmaa raviurheilun "hyvä veli" systeemissä!

Kirjoittanut

Vieterin kerroin oli kerran 0.92

ja se myös kerrottiin eli Renard on sikäli väärässä, mutta omat sai aina takaisin. Paikallinen buudeli otti takkiin.

Kirjoittanut

Titanin kerroin oli aikoinaan 0.87

joka on kai lämpöisten ennätys alimmillaan, Tommi Mäkelä ajoi noin vuonna 1974.

Kirjoittanut

Asian vierestä

Titan voitti 20000 markan arvoisen Suomen mestaruuden vuonna 1974 Hannu Rantavaaran ajamana. Sen näkeminen Urheiluruudussa aloitti meikäläisen raviharrastuksen. Se oli tuona vuonna muistaakseni lämpöisten rahatilaston nelonen, edellä olivat ainakin Uncle Sam ja Mynttorg.

Heppa kertoo, että Titan otti tuona vuonna 5 voittoa 32 startista, joten epäilen, että tuo alle yhden voittajakerroin Tommi rattailla on joltain aikaisemmalta vuodelta.

Kirjoittanut

Titanin kerroin sitten vuodelta 1973

eli vuodella heitti arvioni, ehkä? tosin ei välttämättä, koska varmaan 200 mk lyönnillä siihen aikaan oli iso vaikutus, jospa riihimäen k-kauppias oli lyönyt omaansa? oli kai hänen heppansa silloin. Ranraharava ajoi SM:ssä, ehkä tommilla oli joku oma siinä. mielestäni Mynttorg aloitti vasta 1975 Suomessa? frances min oli tommin tykki silloin 1974.

Kirjoittanut

vaihdevuosi

Vuonna -88 Express Ridellä oli suomen avausstartissaan vielä kerroin 0,95. Joka oli sen vuoden pienin voittajakerroin.

Seuraavan vuoden pienimmäksi kertoimeksi vuositilasto-kirja kertoo Ruuti-Ukon 1,00. Eli siinä välissä se muutos siihen ilmoitustapaan on luultavasti tullut.