Kirjoittanut

Harry Boy on robotti?

ATG:n uusi pomo Hasse Skarplöth vaahtoaa joka jutussa, että heidän mottonsa on, että ihmiset pelaavat hevosia. Pelejä ei saa muodostaa sillä perusteella, miten muut ovat pelanneet, vaan on pelattava hevosia. (on muuten maailman hölmöin ajatus, sitä vartenhan kertoimia näytetään...)

Mitenkäs nyt kun tuo Harry Boy-pikapeli tulee koneelta. Onko siellä joku ihminen laatimassa kaikki Harry Boyt erikseen, joka laatii ne hevosten perusteella? ATG on ilmoittanut, että he voivat kieltäytyä maksamasta voittoja, jos selviää, että kyseessä on ollut robottipeli.

Miten käy kansan, joka pelaa Harry Boyta?

Vastaukset

Kirjoittanut

Mitenkä tämän muotoilisi

jotta välttyisi haasteelta Svean käräjä- tai peräti hovioikeuteen ATG:n toimesta. Sanotaan nyt vaikkapa, että Hasse Skarplöth ei ehkä tee aivan sataprosenttisesti oikeutta sukunimensä alkuosalle. Ruotsalaiset sammakkoeläinten tutkijat lienevät siitä huolimatta innoissaan uuden lajin Bufo giganteus löytymisestä kotikonnuiltaan.

Harry Boy samoin kuin Fintoton pikapeli perustuu peliprosentteihin. Niin kuin Skarplöthkin tietää, eikä suinkaan suunnittele Harry Boyn lopettamista. Prosentteja saa siis pelata, mutta ei liikaa per lärvi. Siinä mielessä herran (HS) pelko on viisauden alku.

Minäkin pelaan prosentteja silloin tällöin ymmärtäessäni, etten yleensä ymmärrä etenkään maakuntien hevosista mitään. Haluan kuitenkin tukea rovoillani Suomen raviurheilua. Tänään katsoin kiskalla, onko Seinäjoelle prosenttien perusteella varmaa tarjolla. Ei löytynyt tarpeeksi isoprosenttista, joten ruksasin vikaan lähtöön nelosen ja kutosen, niiden prossat yhteensä yli 70. Loput koneelle, hinta 15 euroa, lunastus yli 30 euroa. Vuoden kolmas pikapeli ja toinen lunde, plussalla ollaan siitä lajista. Teksti-TV:n tuloksista kyllä havaitsin, että olihan se vikan lähdön voittaja tuttu hepo.

Veikkauksen ravi-isännyydessä pelasin useasti Vippausta, jossa hevosten lisäksi ei tarvitse tietää mitään prosenteistakaan. Sen kun ruksailee pelaajarankingin järjetysnumeroista sen mukaan, kuinka isoa pottia sattuu halajamaan. Valitettavasti Fintoto ei kelpuuttanut tätä nerokasta pelimuotoa omaan pelimenyyhynsä. Sitä kelpaisi markkinoida kituvien V5-vaihtojen piristykseksi vailla mainittavaa pelkoa syndikaattien härkinnästä.

Kirjoittanut

Same old story

Ruotsihan on edeltäkävijä Pohjolassa ja joissakin asioissa koko maailmassa. Suomalaiset ovat aina ensin kapinoineet, sitten naureskellut ja lopulta ottaneet käyttöön nämä asiat. Ja näin tässäkin tulee käymään.

Kirjoittanut

ei mairittele edelläkäyjää eikä

Kaikista hulluinta on kuitenkin se, että tietyt uudistukset on täällä otettu käyttöön senkin jälkeen kun ne on ensin Ruotsissa kokeiltu ja siellä huonoiksi todettu.

Tämä johtunee siitä että meillä on liikaa näitä kung-diggare-niles-ihmisiä päättävissä elimissä.

Kirjoittanut

Mistä te oikein puhutte

Olen kirjoittanut jo kaksi kommenttia"kiitos Atg"
otsakkeen alle( pitkähköjä ) joten en viitsi kaikkea
toistaa. Mutta lyhyesti kommentoisin että niinkuin
aseteollisuudella on maailman ylivoimaisesti suurimpana bisneksenä lobbarinsa joka hallituksessa niin näyttää tässä duunarien pörssissä ( ravipelit ) olevan kaiken maailman viheltäjiä puolustamassa "ison rahan" teon mahdollisuuden säilyttämistä vaikka millä keinoin. Ei ole väliä vaikka suuret pelaajamassat katoaisivat. Robottipelien mannekiini Jorma Vuoksenmaa vain lähetyksiin jälleen antamaan vihjeitä ja kertomaan miten älykkäästi hän ja kaverinsa tätä "tieto-taito" peliä hallitsevat.
Jopa niinkin huonomaineiset instituutit kuin casinot, suojelevat paremmin toimintaansa; ja samalle itseään. Porttikieltoja napsahtaa pienemmistä järjestelmä pelaamisesta kuin mistä on kyse tässä suomen ravipelaamisen alasajamisessa.
Fintoto ei lämpene kiellolle vaikka nämä kaverit
ovat haravoineet jackpott vaihdot jo vuosia.
Myös veikkauksen aikaan. Tuli 3000euron tilikatto.
Homma hieman vaikeutui mutta toimi bulvaanien avulla.- Ja sitten tuli jälleen jouluaatto kun Fintoto sai V/T pelit.

Suomessa mikään ei koskaan pääty ennenkuin tulee seinä vastaan:
-90-alun lama ja jääräpäinen usko vahvaan markkaan
-pesäpallon sopupelit: mummon serkun kaiman siskokin sai vihjeen
-lahden duupinsotku/kaikki duuppaa
jne. muutamia mainitakseni. Tällä asenteella pärjäsi talvisodassa mutta sellainen jääräpäisyys ei ole hyväksi nykymaailmassa.
Hippos,Fintoto, Hevosurheilu, toinen raviohjelmista ja toimittajia sun muita olette kaikki yhteisvastuussa raviurheilun tulevaisuudesta. Olen harrastanut tätä lajia, alkaen Solvallasta vuonna 1969, 44 vuotta. Huoleni
ei ole mahdollinen oma pelivoittamin tai häviäminen, vaan ahneuden nimissä tapahtuva lyhytnäköinen toiminta joka en ennenpitkää tuhoisa
tälle hienolle lajille.

Kirjoittanut

kyllä sulla on paulip mennyt puurot ja vellit

edelleen kyllä taitavat ja ahkerat pärjäävät vedonlyönnissä ja totoamisessa, kunhan vaan säännöt ovat niin selkeät että ne edes joku ymmärtää, jos ymmärrät atg:n uudet säännöt niin hyvä minä en ymmärrä, ei voi jättää mitään toivotaan toivotaan sääntöjä ilmaan, ei missään ole noin epäselviä sääntöjä kuin toi atg:n uusi sääntötulkinta.

Kirjoittanut

Harry Boy on robotti?

Harry Boy ei kai käsittääkseni seulo pelaamattomia rivejä joten ei kai sitä voi ihan suoraan verrata näihin kiellettyihin robotteihin.

Vai olenko ymmärtänyt asian jotenkin väärin ?

Kirjoittanut

Pelaamattomien rivien pelaaminen

ei ole ns. robottipelaamista. Atg:n määritelmän mukaan robottipelaamista on:

Det här kännetecknar en spelrobot:

Spelformerna är V75, V86, V64, V65, V5 och V4

Merparten av alla hästar finns med på det totala systemet

Många system och kuponger

Totalt en hög insats

Spelar inte på hästar utan spelar efter hur andra spelar på hästar

Eli samma på finska:
Pelimuodot: V75, V86, V64, V65, V5 ja V4
Järjestelmässä mukana liki kaikki hevoset
Paljon järjestelmiä ja kuponkeja
Todella suuri panostus
Ei pelata hevosia vaan pelataan sen perusteella miten muut pelaavat hevosia

Kirjoittanut

Naurettavaa kitinää

Naurettavaa kitinää valittaa sääntömuutoksesta mikä ei kosketa 99,99999999999% pelaajista. Unibetin johtajakin ulisee jostain harry boysta mutta ei itse ota vetoja vastaan voittavilta pelaajilta. Olkoot sanojensa mukainen mies ja tarjotkoon ravipelejä ilman limittejä. Siinähän se vasta hyvä markkinarako olisikin ottaa robopelaajien vetoja vastaan.

Kirjoittanut

Kysymys Pauli P:lle

Mitä oikeastaan haluat Fintoton tekevän?

Haluatko

1) Rajoittaa kuinka paljon yksittäinen pelaaja saa pelata euroina?

2) Haluatko rajoittaa montako hevosta pelissä saa käyttää?

3) Haluatko rajoittaa pelattavien kuponkien määrää?

4) Haluatko kieltää tietokoneiden käytön kuponkeja tehtäessä?

5) Jotakin muuta?

Ainakin kohdat 1-4 ovat sellaisia, joita on helppo kiertää. Esimerkiksi Veikkauksen aikana pelitililtä sai pelata 3000e edestä yhtenä päivänä (tämä rajoitus koski kaikkia Veikkauksen pelejä yhteensä). Tuolla rajoitteella ei ole juuri mitään vaikutusta. Kioskille voi viedä vaikka kuinka suuret pelit. Veikkaus ei mitenkään estä vaikka 50.000e peliä samalta henkilöltä. Sama on Fintotonkin kanssa. Pelipisteisiin voi viedä kuponkeja, pelitilejä voi olla usean nimissä.

Kirjoittanut

Ropottiurakka

Siitä vaan ropotteja kanniskelemaan lähikioskeille. Varmaan onnistuu hyvin.

Kirjoittanut

Kyllä pitää kieltää

Robottipelit pitää kieltää. Ja pelitilirajoitus kuten Veikkauksella. Tietokonesyötöt kiellettävä.
Jos haluaa suuria panostuksia kuten näissä mainituissa tapauksissa niin sitten voi nähdä vähän vaivaa ja raapustella niitä kuponkeja ja viedä niitä kioskeille.

Kyllä joku roti pitaisi Fintotonkin touhulla olla.
Ei varmaan mihinkään asiaan ole näin nopeasti reagoitu kuin tähän. Ja vielä joukolla ollaan oltu suu vaahdossa kommentoimassa tätä ATG:n päätöstä.
Miksiköhän?

Kirjoittanut

Mahdotonta

1) Kolmen tonnin pelirajoitus voidaan kiertää käyttämällä bulvaaneja. Niin tehdään Veikkaukselle koko ajan nytkin.

2)Läpärin kieltäminen on järjetöntä, mutta kun systeemit hajotetaan kahtia kahdelle eri bulvaanille, niin silloin ongelma on kierretty.

3)Kuponkimäärärajoitus johtaa vain softan kehittämiseen ja joidenkin alikertoimien ottamiseen mukaan. Marginaalinen haitta suurpelaajille.

4) Tietokoneiden käytön kieltäminen kuponkeja jätettäessä vaatisi nettipelin lopettamista. Pelkkä kuponkisyöttö voidaan tehdä ohjelmallisesti siten, että sitä ei voi erottaa manuaalisesta.

Kirjoittanut

Ja yks juttu vielä

Ruotsissa saa alennusta kun jättää pelit netissä eikä kioskilla. Tai kioskilla maksaminen maksaa enemmän. Printterit on lisäksi keksitty ja ohjelmat totokuponkien printtaamiseen ovat olemassa ja käytössä.

Kirjoittanut

Tasapuolistetaan kaikki!

Ongelmaan (ongelma on se, että toiset ovat parempia pelaajia) olisi yksinkertainen ratkaisu - muuttaa jackpot-käytäntöä. Ei kerätä sitä rahaa yksittäisille jackpot-kierroksille, vaan jaetaan rahaa nopeampaan tahtiin ja kaikille voittoluokille. Silloin ei tuli näitä ammattilaisten rynnistyksiä yksittäisille kierroksille.

Se, että kielletään käyttämästä tietokonetta rivien laatimisessa, on jokseenkin yhtä naurettava ajatus, kuin että kiellettäisiin käyttämästä taskulaskinta rivien hinnan laskemiseen, kuulakärkikynää kuponkien täyttämiseen, sekkaria hevosten kellottamiseen jne.

Se ei mielestäni ole peruste apuohjelmien kieltämiselle, että mummopetsarit pitää saada tasapuolisempaan asemaan osaavampien kanssa. Kukaan ei kiellä mummopetsaria syventymästä pelaamiseen ja opettelemasta uusia asioita.

Toiset nyt vain ovat taitavampia kuin toiset. Se on luonnonlaki.

Kirjoittanut

Valtion etu

Hyvä muistaa, että Fintoton hallituksessa istuu valtiovallan hallitusenemmistö. Oliko niin, että sisäministeriöstä, opetusministeriöstä ja maa- ja metsätalousministeriöistä ainakin on siellä mies tai nainen valvomassa, että kansalaisten edut tulevat huomioon otetuiksi? Joku neljäskin viellä. Tässä on nyt mielenkiintoista katsoa kallistuuko valtio robottipelaajien vai peruspelaajien kannalle. Nyt tuntuvat olevan normipelaajia vastaan ja robottipoikien kannalla. Voi tietysti olla, että ropottipojat ovat tarjoilleet hyviä lounaita ja ministeriöiden pojat ovat ne hyvällä ruokahalulla syöneet ja päälle röytäisseet.

Kirjoittanut

Mitä tahansa tehdäänkin tai ollaan tekemättä

Niin sääntöjen pitää olla selkeät. Siltä osin kuin olen tutustunut Atg:n uusittuihin sääntöihin, niin ne ovat kaikkea muuta kuin selkeät. Se että jälkikäteen tarkastellaan kuka saa voittaa ei täytä kyllä oikeudenmukaisuusperiaatteita, varsinkin jos pelipanoksia ei edes palautettaisiin.

Kirjoittanut

Joo Harry Boy vs Salama

Luulisin Harry Boyn ottavan jossain vaiheessa huomioon toistenkin pelaamisen, mutta vaikea sanoa varmaksi. Se ero Salamaan kuitenkin on, että Harry Boyllä on voitettu tosi isoja voittoja, mitä en ole kuullut Salamasta.

Eikä sillä ole merkitystä vertaako peliään toisten peleihin lisätessään hevosia, mutta jättimäisillä summilla on.
Ja "pauli p" on oikeassa näin suurien summien pelaamisen salliminen näivettää pelin väkisin.

Jos jättimäisten summien pelaaminen sallitaan, niin kaikki muut kuin jättimäisiä summia sijoittavat pelaajat ovat jo lähtökohtaisesti tappiolla, vaikka saisivatkin voiton. Se, että jättimäinen peli pettää joskus ei muuta asiaa toiseksi, vaan rahapelaajan kaivosta loppuu vesi vasta kun kaivo alkaa pikkuhiljaa ehtyä.

Tämä ei varmasti ole FinToton tai suomalaisen
raviurheilun etu. Näivettää pelimuoto, mistä piti tulla FinToton pankki.

Suhteessa robottipeli on ruotsissa huomattavasti vähäisempää, kuin suomessa. Sen kertoo V7 pelin osuus V75 jackpoteissa. Ruotsalaiset tuskailevat vaihtojen kanssa ja ajattelevat pelin menettäneen suosiotaan robottipelille arvioidun n. 20% voitto-osuuden takia.
Minusta näin kävisi kuitenkin hitaasti myös V7 kertoimen takia Molemmat tekevät samaa eli jakavat ylimmän voittoluokan voittoja harvempiin käsiin.

Kirjoittanut

Laillisuus on iso ongelma

Pelaajan oikeusturva on asia johon pitää kiinnittää huomiota. Sananvapaus on ainakin Amerikassa myös sellainen arvo että sitä pitää voida kunnioittaa.

Sellainen malli jossa ruotsalainen pelifirma päättää, esim. että ulkomainen peli on kiellettyä robottipelaamista jos peli onnistuu mutta sallittua kun se menee pieleen ei taida kestää EU:ssa. Kun rajoista ei ole säännöissä kerrottu, niin ei ole mitään takeita tasapuolisesta kohtelusta. Kynnys olla maksamatta ulkomaiselle voittajalle on pienempi kuin kotimaiselle.

Vai uskooko joku muka aikuisten oikeasti, että ATG palauttaisi pieleen menneellä kierroksella isoja rahoja robottipelaajille. Mutta auta armias jos joku voittaa liikaa, silloin pidetään panokset ja voitot Ruotsissa.

Kirjoittanut

Robokopin kanssa samaa mieltä

mielestäni nykyinen bonussysteemi on huono, varsinkin T75 pelien osalta. Jakamattomat osuudet pitäisi siirtää seuraavalle kierrokselle T65 tapaan ja tällöin jaettaisiin bonus tasan jokaiselle voittoluokalle tai sitten ne voitaisiin jakaa saman tien kyseisellä kierroksella niille voittoluokille, jotka osallistuvat voittoon. Esim. ei viittä oikein, jakamaton osuus jaetaan kuusi ja seitsemän oikein tienneille. Näin tehtäessä ns. megapelaajien "harjaukset" eivät olisi ehkä niin kannattavia.

Kirjoittanut

Viiden tonnin katto

5000 euroo maximi pitää riittää pelaamisen, sillä saa jo pienen robotin tehtyä.

Se pystyykö joku kiertämään sääntöä petoksen kautta ei ole oleellista, jos vain siitä on seurauksia jälkikäteen. Petossyyte ja niissähän tuomitaan summan mukaan. Kikkailijaporukat paljastuu aina pitkän päälle.

Kirjoittanut

Pari oikaisua edellä kirjoitettuihin

T7 pelin osuus on suurin piirtein sama sekä Ruotsissa että Suomessa. Bonuksettomalla kierroksella T7-peliä pelataan noin 5% vaihdosta. Jos lähdöissä on paljon suursuosikkeja, jolloin suuri todennäköisyys helppoon riviin, niin T7-pelin osuus nousee hieman. Jackpot-kierroksilla T7-pelin osuus on noin 40% vaihdosta. Tämäkin vaihtelee hieman. Mitä suurempi on jackpot sitä enemmän on T7-peliä. Ruotsissa jackpot jaetaan aina seuraavalla kierroksella, joten T7-pelin osuus jää aavistuksen pienemmäksi kuin Suomessa.

Jackpot kierroksella pienellä rahasummalla pelaava ei ole mitenkään huonommassa asemassa kuin suurella summalla pelaava. Tietenkään 20 eurolla pelaava ei voi odottaa saavansa riviä kiinni yhtä usein kuin 2.000 eurolla pelaava. Suomen jackpot kierroksilla 20 euron panoksella saa takaisin keskimäärin noin 23 euroa ja 2.000 euron panoksella keskimäärin noin 2.300 euroa. Molemmilla summilla voi odottaa voittavansa keskimäärin noin 15%. Tämä odotusarvo on laskettu toteutuneiden jackpot kierrosten perusteella T7 pelille.

Lisäksi pienellä summalla pelattaissa voi pelata vain ne kaikkein parhaat rivit.

Kirjoittanut

5000 euron pelikatosta

Kuinka paljon tuo 5.000 euron panoskatto vaikuttaisi, vaikka sen kiertäminen pystyttäisiin estämään? 10 hengen porukka pystyy pelaamaan jo 50.000 euron summalla. Vai kielletäänkö myös kimppapelaaminen?

Kirjoittanut

Veikkaus jyrää

Veikkaus on taasen näissä hommissa paremmin hajulla. Heillä Vakion bonuskierroksilla jaetaan 400000€ jaettuna tasan jokaiselle voittoluokalle, siis 100000€/voittoluokka. Näinhän sen pitäisi mennä 75:kin. Tarvittaessa harvennettaisiin vaikka bonuskierrosten väliä, mutta bonukset jaettaisiin tasan voittoluokkien kesken. Tällöin bonusrahoihin olisi realistinen mahdollisuus päästä käsiksi myös pienemmän rahan lapuilla. Ja mikä positiivinen kokemus se onkaan pelaajalle, kun yksi ja kaksi väärin tuloksillakin saisi rahaa.

Kirjoittanut

Totuutta ei saa suoremmaksi.

Joo, kyllä kimpassakin 5000 raja. Ei kai säännössä muuten mitään järkeä ole.
Enkä ymmärrä millä asialla olet?
Vääristelet todellisuuta, selasin just eilen exelillä Ruotsin V75ttä parilta viime vuodelta ja vertasin aivan tarpeeksi pitkään aikaan suomessa. Ja jos ATG antaa oikeat V75 tiedot vuosikertomuksessaan, niin V7 eli T7 prosentit on ruotsissa noin puolet alhasemmat. Ero on selvä ja Suomi on se todellinen robottimaa.

Kirjoittanut

Suomessa helpompia kierroksia

Suomessa on fiksumpia pelaajia ja enemmän ylihelppoja kierroksia, joten täällä luonnollisesti pelataan enemmän T7:aa, koska vitoset jää koko ajan voitto-osuudetta ja tavalliset petsaritkin ovat asian jo huomanneet. Mummoriviä on turha jättää 75-muodossa, koska ei sillä mitään oikeasti voita jos ei kaikki oikein ja siksi sekin on fiksumpi jättää T7:na.

Kirjoittanut

miks se raja pitää olla 5000 mulle kävis hyvin

300e ja tämän pitää koskea myös kioskipelaamista ja sillä 300e:lla pitää pelata kaikki päivän pelit ja voittoja ei saa käyttää samana päivänä.

Kirjoittanut

Niinpä niin Kimpan takia

Just tuon kimpan takia 5000€ ja kyl mullekkin 300 euroo riittää

Kirjoittanut

Miksei sit satanen tai kymppi?

Kymppi päivässä ja voittoja ei saa pelata. Melkein joka lähtöön saa sillä rahalla yhen pelin ja koko työmarkkinatukea ei voi hävitä raveihin.

Noi satasenkin pelaajat noihin Jackpotteihin vie meiltä köyhiltä kaikki mahikset voittaa koskaan mitään. Tasa-arvoa köyhillekin sanon minä!

Kirjoittanut

T7 pelien osuudesta

Kävin laskemassa muutamalta kierrokselta T7 pelien osuuden Ruotsissa ja Suomessa. Tilanne on viime aikoina todellakin niin, että Suomessa T7-peliä pelataan normaalilla kierroksilla noin tuplat enemmän kuin Ruotsissa. Ero voi olla jopa isompi. Suomessa osuus on ollut noin 10% ja Ruotsissa vähän alle 5%. Tässä on tapahtunut muutosta, koska joskus aiemmin laskin Suomessakin osuuden olevan noin 5%.

Kirjoittanut

Niinpä niin

Niinpä niin tällanen vanha patu odottelee josko sais yksin koko potin ja nuoremmat laskelmoi et noin saan voiton 2,5 kertasena.
Vahinko vaan et et robottihommassa se tavan pelurin 2,5 kertanen voittokin on paljon paljon pienempi ja samalla tulee tehtyä pikku vahinkoa. Ja sitten kun vahingontekijöiden määrä onkin suuri ni vahinko kasvaa potenssiin.
Ja tietysti mullekki riittää 300€, mut just kimpan takia ehdotin 5000€ ja se kumminkin sellasen rajan alle, missä minä katson pelin vielä hyvin riskialttiiksi.

Kirjoittanut

Suomen pieniä vaihtoja valitellaan ja

samanaikaisesti halutaan rajoittaa pelaamista esim 300e päivässä per henkilö!

Vieläkään kun en ymmärrä, kuinka isolla rahalla pelaava on paremmassa asemassa kuin pienellä rahalla pelaava. Minulle sopii kyllä 5000e pelikatto. Kimppojen tekoa voi kyllä käytännössä kieltää tai tehdä kimpoille mitään kattoa.

Henkilökohtainen katto voisi käytännössä olla, jos kaikki pelit kulkisivat henkilökohtaisen pelitilin kautta, kuten Veikkauksella. Silloin Fintoton pitäisi rajoittaa pelaamiset myös luukulla (kioskilla), mitä Veikkaus ei tee.

Kirjoittanut

Kolkytvuotisellepelille muistutuksena

Sellaisia rivejä, joilla saa yksin koko potin, ei kannata pelata T7-pelinä.

Helppoja rivejä ei kannata pelata T75 pelinä normaalleillakaan kierroksella. Helpoilla riveillä tarkoitan sellaisia, joilla vitoset voivat jäädä ilman voitto-osuutta.

Kirjoittanut

Yksi kymsymys

Miten paljon Suomessa vitoset jää voitto-osuudetta ja kuinka usein Ruotsissa? Onko merkittävää eroa? On nimittäin selvää, että osa pelaajista oppii jos vitosilla jää liian usein voitto-osuudetta.

Minäkin muistelen että TarkkailijaToope on oikeassa ja silloin T7-pelaaminen on Suomesa lisääntynyt, koska itsekin sen laskin ihan alkuvaiheissa olevan 5%

Kirjoittanut

Ruotsissa vitoset ilman voitto-osuutta

hieman useammin kuin joka viides kierros. Laskin noin 10 vuoden ajalta. Yleensä vähän yli 10 kertaa vuodessa näin kävi. Minulla ei ole parin viime vuoden tilastoja.

Kirjoittanut

Suomessa vitoset ilman voitto-osuutta

22 kertaa viimeisen vuoden aikana. Tämä on lähes tuplasti Ruotsin keskimääräinen vuosi.

T7 pelin poistaminen valikoimasta ei ole mikään ratkaisu. On jokaisen oma valinta pelaako T75 vai T7 peliä. T7 vaihtoehto lisää pelaamista. Ellei sitä mahdollisuutta olisi, niin ainakin minulla jäisi pelaamatta ei-bonuskierroksilla. Nyt pelaan, koska on järkevää pelata helppoja rivejä.

Bonuksen jakamisesti kaikille voittoluokille on toinen asia. Mikäli yhteistyö Atg:n kanssa loppuu kokonaan, niin Fintoto saattaa muuttaa sääntöjä. Mikäli yhteistyö jatkuu, niin Fintotolla ja Atg:llä tulee olemaan sama käytäntö.

Kirjoittanut

Divisioonasysteemi sotki Suomessa

Divisioonajärjestelmiin siirtyminen Suomessa johti siihen että vitoset jäivät melkein joka toinen kerta voitto-osuudetta. En nyt oo kattonut tilannetta, mutta mutulla täällä olis yhä selvästi "helpompaa" mikä selittää varmaan asiaa.

Pitäis vaan verrata kotimaan pelaamista etukäteen helpoilla ja vaikeilla kierroksilla keskenään niin näkis. Mutta odotellaan, että joku tilastonikkari kertoo missä luvuissa täällä mennään.

Kirjoittanut

Kiitos TT

Kirjoitinpa vähän hitaasti kun ehdit vastata ennen kuin ehdin kysyä :D

Suomessa pelataan nykyään 2x enemmän T7:aa kuin Ruotsissa ja täällä vitoset jää voitto-osuudetta 2x useammin kuin Ruotsissa. Eiköhän tuossa ole aika luonnollinen syy-yhteys.