Palaa keskusteluryhmään

Kirjoittanut

Miten määritellään runsaskuituinen leipä?

Ostin leipäpaketin missä luki, että runsaskuituinen. Kotona katsoin sitää niin oli että sisältää 3 grammaa kuitua 100 grammaa kohti,heh. Aika "runsaskuituinen". Minulle aivan sama onko 80g vai 1g. Mutta ihan mielenkiinnoola mietin millainen on sitten vähäkuituinen leipä :)

Vastaukset

Kirjoittanut

Jotenkin näin

Runsaskuituinen

Ravintosisältö /100 g:
Energiaa 840 kJ (200 kcal), proteiinia 8,8 g, hiilihydraattia 55 g, josta laktoosia 0 g, sakkaroosia 1 g, ravintokuitua 6 g, rasvaa 3,8 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,7 g, natriumia 240 mg

Kirjoittanut

Jos jää

tikkuja kieleen, niin voisi olla aikas kuituista.

Kirjoittanut

Ok selitys

Itse ajatellut että vähintään 20 grammaa täytyy olla kuitua, jotta voidaan luokitella runsaskuituiseksi. En ole ruoka ihminen :)

Kirjoittanut

Runsaskuituinen

Leipätiedotus sivulla on että jos lukee että on runsaskuituinen niin silloin kuituja on yli 6g/100g. Eli tuo iiron leipä on kusetusta.

Kirjoittanut

Runsaskuituisen kuulee

Pierettää meinaan ankarasti ainakin minua.
Etelässä käydessäni kun en tummaa leipää saa vaan enimmäkseen "pullaa" eli vaalea ei paljon pauku mutta kun suomeen tullaan niin perästä kuuluu:) Ja ankarasti.

Kirjoittanut

Tuossa...

...vähän tietoa.

Linkki Leipä ja päällysmerkinnät (http://www.leipatiedotus.fi/tietoa_leivasta/leipa_elintarvikkeena/leipa_ja_lainsaadanto/leipa_ja_paallysmerkinnat)

Kirjoittanut

Tosi vähän on

tuossa esimerkin leivässä kuitua eli korkeintaan saisi ilmoittaa että kuidun lähde jos sitäkään. Parhaista olen itse löytänyt luokkaa 18%. Kertokaa jos on vielä parempia lukuja jossain niin maistetaan. Muuttuu kyllä jo aika sellaiseksi vaikeasti syötäväksi ainakin mun suussa. Jostain joskus löysin ohjeeksi pyrkimyksen noin 8% ja yli kuituun niin kakka tulee paremmin :)

Kirjoittanut

pureskelkaa kunnolla

se leipänne ( ja muukin ruokanne), kerrankin , niin ei enää pieretä.
jos ei vieläkään auta, niin sitten hiivaton leipä