Ostin leipäpaketin missä luki, että runsaskuituinen. Kotona katsoin sitää niin oli että sisältää 3 grammaa kuitua 100 grammaa kohti,heh. Aika "runsaskuituinen". Minulle aivan sama onko 80g vai 1g. Mutta ihan mielenkiinnoola mietin millainen on sitten vähäkuituinen leipä :)
Itse ajatellut että vähintään 20 grammaa täytyy olla kuitua, jotta voidaan luokitella runsaskuituiseksi. En ole ruoka ihminen :)
Kirjoittanut Ajatollahpohtija
Runsaskuituinen
Leipätiedotus sivulla on että jos lukee että on runsaskuituinen niin silloin kuituja on yli 6g/100g. Eli tuo iiron leipä on kusetusta.
Kirjoittanut Mr Methan
Runsaskuituisen kuulee
Pierettää meinaan ankarasti ainakin minua.
Etelässä käydessäni kun en tummaa leipää saa vaan enimmäkseen "pullaa" eli vaalea ei paljon pauku mutta kun suomeen tullaan niin perästä kuuluu:) Ja ankarasti.
Kirjoittanut minä vaan
Tuossa...
...vähän tietoa.
LinkkiLeipä ja päällysmerkinnät (http://www.leipatiedotus.fi/tietoa_leivasta/leipa_elintarvikkeena/leipa_ja_lainsaadanto/leipa_ja_paallysmerkinnat)
Kirjoittanut Toteaja
Tosi vähän on
tuossa esimerkin leivässä kuitua eli korkeintaan saisi ilmoittaa että kuidun lähde jos sitäkään. Parhaista olen itse löytänyt luokkaa 18%. Kertokaa jos on vielä parempia lukuja jossain niin maistetaan. Muuttuu kyllä jo aika sellaiseksi vaikeasti syötäväksi ainakin mun suussa. Jostain joskus löysin ohjeeksi pyrkimyksen noin 8% ja yli kuituun niin kakka tulee paremmin :)
Kirjoittanut juuri niin
pureskelkaa kunnolla
se leipänne ( ja muukin ruokanne), kerrankin , niin ei enää pieretä.
jos ei vieläkään auta, niin sitten hiivaton leipä