Kirjoittanut Lahjomaton
Pysyvä linkki tähän keskusteluunTyösulku
Taisi tulla työnantajille löysät housuihin, ei pidä uhota jos ei pysy sanojensa takana.
Taisi tulla työnantajille löysät housuihin, ei pidä uhota jos ei pysy sanojensa takana.
työntekijäpuolelle ennemmin tai myöhemmin.
Jos sopimus tulee työnantajille vähänkin turhan kalliiksi, niin vähän "saneerataan" toimialaa taas kilpailukykyiseksi, minkä jälkeen pahimmat lakkointoilijat löytävät itsensä kilometritehtaalta.
Ei työntekijöillä tässä mene pasko housuihin,pitää ensinnäkin tietää mistä lakkoillaan,siellä ei todella ole kysymys palkankorotuksista vaan työnantaja yrittää väkisin ajaa 6 päivästä työ viikkoa ja 10 tuntisia päiviä ,sit talvella tasoitettaisiin et tehtäisi 6 tuntisia päiviä.Ei enää ylitöitä eikä myöskään yö vuorolisiä,tämä yritys työnantajilta siirtäisi elintarvike työntekijät takaisin 1960 luvun sopimus käytäntöön. Nythän työnantaja luulee et työntekijöitä voidaan palloitella miten tahtoo. Ensin työsulku sit se perutaan,mielestäni työsulku on virallinen ja päättyy liha alalla 1.5 2010 eikä yhtään ennen .Kiitos
Makkaramies on aivan yössä.
Kyllä elintarviketeollisuus vielä tarvitsee ammatttimiehiä/naisia. Ei heitä kilometritehtaalla tarvita.
Katsotaan sitten, kuka tässä yössä on.
Hyviä yöitä vain!
Kuka tässä palkankorotuksista on puhunutkaan?
Kyllä nuo kaikki ylityö- ym. lisätkin ovat aivan riittävä kuluerä elintarviketeollisuudelle. Jostain muualta pitää sitten säästää, jos ei kulurakenteisiin voi kajota.
vaikka ohennetaan grillimakkarat mutta hinta pysyy samana????
Eihän työnantajilla tässä löysät housuun menneet, mutta työnantajaliitolla meni, kun menivät leikkimään työsululla kuin pikkukakarat. Persnettoahan siitä työnantajille tuli. Kun tämä revohka on ohi, työnantajaliiton pääneuvottelija saa kenkää ilman kultaista kädenpuristusta.
Järki ei voi unohtua, jos sitä ei ole.
Lomat palo lompsis
Saneerauksissa tosiaan laitetaan ne kovimmat lakkointoilijat kotilomille, saavat sitten siellä pohtia kannattaako töissä tehdä töitä vai lakkoilla.
Kepulaiset peräkammarin pojat leikkivät taas työnantajaa.
kätensä kyynärpäitä myöten paskaan.
kun aletaan sorkkiin luonnon kiertokulkua.
Kauhee lakkoaaltojen ja sulkujen ym. kevät.
Kyllä se perinteinen rytmi on paras.
Silloin ylös kun kukko kiekuu ja illalla ajoissa maate. Auringon mukaan. Talvella lyhyemmät päivät ja kesällä pidemmät. Niin kuin aina on maataloudessakin ollut.
Kaupoille riittäisi kovasti aukioloiksi tuo perinteinen eli 9-17.00 arkisin ja lauantaisin 9-13.00. Perjantaisin voi olla tunnin, pari kauemmin auki.
Näillä pärjättiin kovasti hyvin ennenkin ja ei ollut jääkaappeja pakastimista puhumattakaan!
Saati että olisi ollut huoltoasemia ja kioskeja mistä saa periaatteessa mitä vaan elintarviketta nykyään.
Mutta kun kaikkea hyväksi koettua pitää mennä muuttamaan, niin tässä tulos.
Ja pitäisi varmaan jättää vastaamatta...Sillä eihän kukaan voi olla noin pihalla kuin pool?
"Kaupoille riittäisi kovasti aukioloiksi tuo perinteinen eli 9-17.00 arkisin ja lauantaisin 9-13.00"
Oletko koskaan ajatellut, että on ihmisiä, jotka eivät ehdi aamuyhdeksältä kauppaan? Eivätkä myöskään ennen iltaviittä? Pitäisikö sitten olla ilman ruokaa?
"Näillä pärjättiin kovasti hyvin ennenkin ja ei ollut jääkaappeja pakastimista puhumattakaan!"
Niin varmasti pärjättiinkin kun maajussit voivat kömpiä kauppaan mihin aikaan tahansa. Kyllä ne työt odottaa...
On se kumma juttu, että valitellaan kuinka on kovasti työttömyyttä tässä maassa. Ja sitten samalla ei kuitenkaan löydy halua tehdä niitä töitä. Pieni ristiriita olemassa?
Monessa muussa maassa on kaupat ja puodit auki jopa yötäpäivää. Eikä siellä ihmetellä, kuka niitä töitä tekee. Aina löytyy tekijöitä.
On se kumma ku teurastajat on pari päivää Lakos niin eläimet "kärsii" ja kun on sen päälle pari päivää Työsulku niin eläimet ei kärsi yhtään? Ainakaan tiedotusvänineissä?
Töihin, töihin, sanoi Lapatossu. Mutta ei kaikkiin töihin. Eikä kaikilla palkoilla. Ei varsinkaan sellaisilla, joilla ei tule toimeen.
siatappajaksi ja ulkomaisten tuunareiden tyyli ei kelpaa Suomen viranomaisille.
Pool kunnioitti meidät taas kerran korkealentoisine ajatuksineen, voi herranjestas....!
No, jotkuhan eivät näe mitään muuta kuin poolia. Siitähän sitä saa elämäänsä sisältöä. Onnea vaan teille.
Onneksi vapun jälkeen on taas, Jauhelihaa tarjouksessa ja sen jälkeenkin Varmasti paljon!
sitä vartenhan ne kaupat perjantaisin myöhempään oli auki ja lauantaisin, että sai nekin ruokansa jotka ei 7-16 työpäivää noudattaneet.
Jos tarvi viikolla käydä toisen kerran, niin täydennysmaidot ja leivät kerkesi kyllä kipaseen ruokatunnillakin. Se kun ennen tosiaan oli nimensä mukainen eli kesti tunnin. Ei mikään pikku tauko missä ajassa pitää hotkimalla syödä.
Suurin osa ihmiskunnan ongelmista johtuu siitä ettei enää noudateta yhtään tätä luonnon kiertokulkua. Ravintolatkin voi olla auki aamuneljään! Ennen mentiin kasilta, viimeistään ysiltä sisään ja taatusti kaikki oli tarpeeksi jurrissa puolenyön aikaan jo:)
meinaat että riittää kun käy kerran viikossa kunnolla kaupassa? Ja muuten vaan haetaan maitoa ja leipää? Meidän viisihenkinen perhe ei pärjää mitenkään, jos käytäisiin vain kerran viikossa kaupassa. Kyllä sitä pitää 2-3 kertaa viikossa käydä hakemassa muutakin kuin maitoa ja leipää.
Joskus kyllä ihmettelen, että pullossako tämä pool asuu :)
Mietin juuri, että mitenköhän sitä ehtisi ruokatunnilla mihinkään kauppaan maitoa hakemaan kun syödäkin pitäisi. Ja mihin ne ostokset sitten jättäisit, kun ei niitä kotiinkaan ehdi viedä. Ei vaikka olisi tunnin ruokataukokin...
Maailma muuttuu. Kauppojen 24h aukiolot on nykyaikaa.
24 tuntia?
viisi (5)Sivakauppaa auki 24 tuntia vuorokaudessa.Tämä ei ole aprillia.
Osa Siwoista on auki 24h ja samoin ABC-asemalla oleva S-market on auki ympäri vuorokauden. Ja aina siellä näkyy olevan väkeä, menet mihin vuorokauden aikaan tahansa.
Ei kai se pakkauksessa oleva ruoka kelvottomaksi päivässä tai kahdessa vanhene. Jauhelihakin suojakaasussa kestää varmastikkin viikon. Tilaisivat kaupat perjantaina koko viikonlopun tarpeen.
valmiiksi pakatuissa sellaset myrkyt on, että heittämällä muutaman viikon kestää.
Ennen leipä homehtu parissa päivässä ja maidossa oli vahva kuori.
Mutta kuka niitä käskee siwoista ostaan. Onneksi on pikku palvaamoja ja teurastamoja, joista saa puolikkaan viljapossua kerralla. Tietää mitä suuhunsa laittaa.