Palaa keskusteluryhmään

Kirjoittanut

Hevosenliha ruokana.

Ostin tänään ensimmäistä kertaa kokeilumielessä kylmäsavustettua hevosenlihaa eräästä lihajalostamosta.Täytyy sanoa että oli kokeilun arvoinen asia,kallista oli kuin mikä,mutta erittäin hyvää oli.Se vain jäi vaivaamaan että oliko suomenhevosta vai lämminveristä? Monille voi olla arka aihe keskustella,mutta tuli vain mieleen se eräs ohjelma joosa oli ongelmia loppusijoituksen kanssa.En tiedä mutta Kouhialla oli makuelämyksiä kerrakseen.

Vastaukset

Kirjoittanut

Totta turiset

Juu hyvää on , meillä ei teurastamot vaan maksa mitään,antaa pitäisi tai mieluusti maksaa . 23,60 tuli kenosta tilille viime syksynä , toista se oli 15 v sitten kun sh:n teurashinta oli 6 - 12000mk ei ollut silloin kiertolaisia ja hevosella on aina hinta. Nykyään tuodaan ulkoa lihaa satoja tonneja ,no suur elintarviketeollisuus on saanut asiansa ajettua ja pikkuteurastamot tapettua,näillä mennään vaikka järkeä ei ole.

Kirjoittanut

Tässähän

sitä on viime vuosina oltu omavarainen lihan suhteen, kun on vienyt hevosensa teurastamolle ja leikkaaja laittanut lihat vakuumiin ja sieltä pakkasen kautta pannulle, makkaraksi, palviksi jne...
Hyvää lihaa ja onhan se ainakin kallista, kun konia elättänyt muutamia vuosia, joten sitä paremmalle maistuu.

Kirjoittanut

Reima liikemiehenä

voisi jonkun kokin avustuksella keksiä Ala Etain Royal aterian jollekkin ravintolalle? No,huumori huumorina vaikka aihe kuinka arka olisikin?

Kirjoittanut

Erittäin maukasta

Mies soitteli hetki sitten, että tänään saadaan sisäfilettä pöytään :)
Loput lihat palvataan tai jauhetaan.

Harvoin tarvitsee lihaa ostaa kaupasta.

Kirjoittanut

Täälä

nauratti elintarviketyöläisten lakon aiheuttama liha-pla kaupoissa,juuri sain tungettua 210kg hevosta pakastimeen joten sitä taas riittää ja on vähä rasvaista sekä todella maukasta,jauhelina otin 170kg valmiina kilon vakuumeissa joten helppoa käsittely,teuastus maksoi 150€ ja 100€ vakuumeihin laitto,hevosen sain ilmaiseksi kun hankoside oli mennyt pahasti ja halusivat lopettaa.

Kirjoittanut

hyvää

on kylmäsavustettu hevosenliha ei käy kieltäminen,voittaa kanannahka lihapullat milloin vain..! Suosittelen maistamaan..